Har helt glömt bort bloggen... Eller, inte egentligen glömt bort. Har mer lagt den åt sidan. Har inget sug överhuvudtaget, så förstår faktiskt inte varför jag har kvar den, men men.

På torsdag går jag på påsklov, ska vara hemma hela lovet. Ska bli skönt.


Vi hörs någon annan gång...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag började skolan för mig igen. Gick superbra. Fick reda på ett kursbetyg som sattes på mig, är hur nöjd som helst. Emmy klippte håret på mig efter skolan. Självklart den vanliga frisyren! Och imorgon kommer äntligen Dennis hit.

Allt är verkligen på topp runt om mig, men inte jag själv. Jag vet verkligen inte vad som händer med mig. Har så många positiva människor och saker i min närhet. Men varför mår jag bara dåligt? 

Imorgon ska jag iallafall till ungdomsmottagningen och träffa en kurator. Början av juni var senast jag pratade med någon. Måste få släppa ur mig allt som hänt efter det. Hjälp

Likes

Comments

Tänkte göra en kort resumé av 2014.

Många utav er vet vilka fruktansvärda saker jag har gått igenom i år. Och för er som inte vet, så ska jag förklara.

Början av 2014 var väl ändå helt okej. Jag gjorde mitt val till gymnasiet i januari-februari, inredning på Nobelgymnasiet. Det kändes jättebra och jag var hur taggad som helst över att få gå något jag verkligen brinner för. Som andrahands- & tredjehansval valde jag vård och omsorg, samt barn och fritid på Praktiska. I april fick jag reda på att jag var preliminärt antagen till mitt förstahandsval. Jag var hur nöjd som helst och kunde knappt hålla mig fram till att äntligen få börja i den nya klassen. Just den här tiden var allting super bra. Enda fram till slutet av maj. Då började allt gå utför.

Den 22 maj fyllde min mamma 50 och jag försökte ringa till henne och gratulera henne. Hon ringde upp den 23 maj. Onykter. Jag var så arg på henne. Det var sista gången jag hörde hennes röst. Hörde något från henne överhuvudtaget.

Tiden gick och jag mådde ändå rätt så hyfsat, för detta hade ändå hänt miljarder gånger förut. Att jag tog upp kontakten och hon var onykter ungefär 95% utav alla tillfällen. Jag var så trött på att vara den vuxna i våran relation. Enda sedan jag var 7-8 år var det jag som fick ta hand om min egna mamma. Hör ni hur sjukt det låter? Ett barn ska aldrig få känna att det är dennes ansvar att ta hand om sin förälder.

Den 11 juni gick jag ur 9an. Det var många skratt men också många tårar. Även fast vi i den klassen hade haft våra tvister så hade vi också riktigt roliga minnen tillsammans.

I början av juli fick jag ett brev hem. Det var för få som sökte till den linjen jag ville gå så programmet la ner. Jag blev förstörd. Jag hade inget val än att börja på mitt andrahandsval. Eftersom jag var så inställd på att börja på inredning så rasade hela min värld. Varför skulle jag behöva gå vård och omsorg när jag inte ens var intresserad?

Den 19 juli så åkte jag och Josefin till en badplats i närheten tidigt på morgonen. Pappa ringde mig när vi hade varit där i några timmar och bad mig komma hem så fort som möjligt. Jag och Josefin skildes åt efter vägen och jag fortsatte hem. Utanför huset stod en bil och två män satt i den. De kollade väldigt mycket på mig när jag gick in. Så fort jag såg pappa så visste jag att något inte stod rätt till. Pappa bad mig gå in och sätta mig i köket. Nu började jag bli ordentligt orolig. De två männen kom in. De presenterade sig och sa att de kom ifrån polisen. Då förstod jag. Jag började skrika och gråta på mindre än en hundradels sekund. Jag bara skrek "NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ" hela tiden medans tårarna rann nerför min kind. Min mamma hade dött bara några timmar tidigare. Jag började kippa efter andan och lyckades få ur mig josefin, jag vill att josefin kommer hit. Pappa ringde Josefin och hon var hos mig på mindre än 3 minuter. Jag kunde inte förstå någonting. Jag bara stod och grät i Josefins famn. Allt var bara svart. Sedan kom alla frågor. Jag frågade, vad som kändes som, miljontals frågor. Jag ringde till min syster och bara grät och skrek MAMMA ÄR DÖD!!!! Hon förstod ingenting. (vi har bara samma pappa). Hon kom en halvtimme senare tillsammans med sin pojkvän. Jag sprang till henne och vi båda stod och grät.

Därefter stannade jag bara upp. Visste mormor om det? Jag blev jätteorolig och började packa ihop mina saker. Jag var tvungen att åka till mormor. Hon måste få höra det av mig och hon får inte vara själv när hon får veta. Vi åkte till mormor allihop. Jag, pappa, Josefin, min syster och hennes pojkvän. Där stannade vi enda fram till kvällen.

Jag mådde uselt vid den här tiden. Jag brukade annars vara en rätt glad människa. Men då kunde ingenting få mig att skratta. Jag var i chock i flera dagar efteråt. Det var inte förens 1-2 veckor efteråt som jag förstod vad som hade hänt. Då började jag må ännu sämre. Hade ingen utbildad att prata med. Gick vanligtvis hos en kurator på skolan. Men eftersom det var sommarlov och jag hade slutat på skolan jag gick så hade jag ingen professionell hjälp.

Några dagar senare så åkte jag ut med familjen på en roadtrip. Jag hade redan då börjat kolla runt på olika skolor som hade inredning som linje. Den närmsta jag hittade var i Uddevalla. Jag hade skickat ett mejl till syv'en på skolan där linjen fanns. Hon ringde upp mig när vi satt i bilen. Hon berättade att det fanns platser kvar och hon förklarade hur jag skulle gå till väga för att komma in. Jag letade upp studentboende och ringde samtal hit och dit. På en vecka var allt fixat. Vi skulle åka ner en fredag, den 8e augusti, och kolla på boendet. Allt var hur bra som helst och någon dag senare fick jag ett brev om att jag var antagen till linjen och skolan. Jag var överlycklig. Dels för att verkligen få gå det jag vill och för att få komma bort från det gamla livet och få börja om på nytt. Jag flyttade ner den 19e augusti och dagen efter började jag skolan. Det var inte så lätt att koncentrera sig just då. För den 22e, två dagar senare, så skulle begravningen för mamma hållas. Så jag åkte ner den 19e och hade Dennis med mig. Gick på uppropet den 20e och åkte hem samma dag. Den 21e fixade jag och Malin blomarrangemang inför begravningen och sedan var det dags. Begravningen var outhärdlig. Jag hade insett att jag verkligen aldrig skulle få träffa min mamma igen så denna dagen tog rejält på mina krafter. Flera låtar som spelades symboliserade verkligen min mamma.

Jag åkte tillbaka till Uddevalla på söndagen och började en vanlig skoldag på måndagen. På första lektionen vi hade så skulle vi göra en gruppuppgift, två och två. Min lärare satte ihop mig och Emmy och jag är riktigt glad över att hon gjorde det. Idag är Emmy en väldigt nära vän till mig. Är så himla glad att jag klickade så bra med Emmy, Josefine & Alice. De tre ger mig sådan trygghet när jag är helt själv och vilsen. ❤

Skolan flöt på och jag trivdes som fisken i vattnet. Men, i början av augusti så började mitt öga krångla. För er som inte vet så har jag varit blind på mitt höger öga sen 2012. Mitt öga började värka och det var rödsprängt. I början trodde jag bara att jag hade fått något skräp i ögat. Men efter en vecka så började jag bli orolig. Jag ringde hem till pappa i Värmland och han ringde till min ögonläkare. Han blev genast orolig och ville träffa oss redan dagen därpå. Så det var bara att packa saker och åka hem. Jag åkte på massa undersökningar i både Karlstad och Örebro. Gick på massa mediciner för att minska smärtan. Visst, smärtan försvann delvis men inflammationen gav sig aldrig. Det behövdes en operation, jag var tvungen att operera bort mitt öga. Jag skulle få en protes. Livrädd är bara förnamnet på vad jag var just då. Skulle jag ha mer ont efter operationen? Skulle det hjälpa? Skulle jag få en infektion? Frågorna var många. Men jag lugnades när mina läkare berättade att utvecklingen har gått framåt och resultatet blir mycket bättre än vad det hade blivit för 10 år sedan.

Den 6e november opererades jag. Sedan dess har jag inte känt någon smärta överhuvudtaget och det är oerhört skönt. Nu kan jag äntligen koncentrera mig helt på skolan. Jag fick min protes efter en och en halv vecka. Sen fick jag äntligen åka tillbaka till Uddevalla igen.


Nu orkar jag inte skriva så mycket mer. Men som ni kanske förstår så har det här året varit hemskt för mig. Förlorat många stora delar utav mitt liv.

2015 ska bli mitt år.

Likes

Comments

Hejsan.

Nattstad har bytt namn till nouw.. Vet inte riktigt vad jag tycker än. Bara så himla ovant att se, haha.

Min och Emmys helg i Värmland var superbra! Vi träffade en hel del folk och var även och hälsade på på mina gamla skola. Sedan spenderade vi nästan en hel dag tillsammans med Malin och Josefin. Vi bakade och julmyste lite.

Skolan började igår och det är inte mycket mer än så.. Haha.

Just nu sitter jag hemma hos Emmy och kikar lite på facebook och även efter en nyårsklänning. Vi ska alldeles strax bege oss bort till mig där Emmy ska låna min tvättmaskin och vi ska fixa lite i våra loggböcker (som ska vara klara på fredag).

Haadeee

Likes

Comments

Hellu!

Idag slutade jag tidigare än vanligt. Fick komp ledigt på estkon och hade ingen lärare på sista bild lektionen, så då passade vi på att sluta lite tidigare! 😏 Just nu sitter jag och pluggar. Ska försöka bli någorlunda klar med en uppgift vi har i bilden som ska redovisas nästa fredag. Men det kommer nog gå hyfsat iallafall!

När jag har pluggat klart så ska jag börja packa, för imorgon tar jag och Emmy tåget till Värmland! Vi ska stanna över helgen och åker inte tillbaka förens på måndag, då vi har studiedag.🎉

Dennis var hos mig i helgen. Riktigt skönt att få träffa honom och hålla om honom, efter drygt 2 veckor utan varandra. Vi har ju snart varit tillsammans i ett helt år, tiden går så fruktansvärt fort! Tycker det känns som det bara var en ynklig månad sedan jag fick min första kyss av honom.. Men det är dock redan över ett år sedan.. Så glad att jag har mitt lyckopiller! 💓💊

Den här bilden är alltså snart ett år gammal... På nyår.

Just det, nyår! Det kommer rocka! Vi ska vara några stycken hemma hos Dennis och umgås och sedan sover alla där. Hur mysigt som helst! ✨

Likes

Comments

Hejsan!

Idag är jag väääldigt trött! Satt och pluggade hela dagen igår.. Men det lönade sig idag, fick A på matteprovet 😏.

Efter skolan så har jag inte gjort så mycket, kollade på det sista avsnittet av orange is the new black.. Så nu får jag vänta tills nästa höst, suck!

Ska alldeles strax gå och handla. Vet inte riktigt vad jag hittar på efter det, får väl kolla på någon rolig film eller så..

I helgen kommer Dennis, ska bli så mysigt att träffa honom igen, prinsen ❤

Nej, nu dör snart min dator så bäst att jag avslutar nu... 😁

Ha

Likes

Comments

Det där med pluggandet gick inte så jättebra...

Tänkte lägga upp ett inlägg med lite bilder från i lördags så det var öppet hus på alla kommunala gymnasieskolor i Uddevalla. Vi fick en uppgift att snabbstyla ett varsitt bord i teman som har med vinter att göra (jul, snö, advent m.m). När vi fick reda på att vi skulle göra det här hade vi sammanlagt ungefär 5-6 timmar som vi skulle skissa, förbereda och styla. Vi hade under tiden också en annan uppgift.

Men jag tänkte visa er lite bilder på hur mitt bord var. Jag valde att använda temat advent, bara för att jag tycker det är så mysigt med alla ljus, haha.

Likes

Comments

Hej på er!

Jag kom ju som sagt tillbaka till Uddevalla i onsdags. Sedan dess har jag spenderat massor utav tid med Emmy. Den tjejen är en underbar vän! Jag har även hunnit ta ikapp en hel del saker som jag legat efter med. Tänkte också försöka plugga lite när detta inlägget är färdig skrivet.

Hela eftermiddagen har jag ägnat till att fixa och dola i lägenheten, så nu är den vintermysig! Jag och Emmy var iväg till Ikea igår och köpta massor utav saker (det sved i min plånbok kan jag lova). Allt från inredning till lägenheten, till julklappar. Vi började lite smått att fixa i rummet redan igår. Bl.a. flyttade vi möblerna och sånt.

Idag är det inte en sån jättebra dag. Jag har massor utav tankar som snurrar, så hela mitt huvud är kaos. Jag tror inte jag har berättat detta.. Men den 19 juli gick min mamma bort. Sedan dess har varje dag varit en ständig kamp och vissa dagar är mer jobbiga än andra. Idag är det en sån dag då alla tankar och all sorg kommer på samma gång. Sedan har ju mitt öga krånglat en väldans massa. Så på något sätt så har flytten till Uddevalla varit ett väldigt stort steg, eftersom jag flyttade medans hela mitt liv var upp och ned. Att jag får börja ta ett stort ansvar och att jag även får utbilda mig till det jag brinner för, det har varit den största lyckan under 2014. Det som har varit mest positivt.


Likes

Comments

Godmorgon.

Igår kom Josefin till mig efter att hon hade slutat. Vi käkade, pratade och hon hjälpte mig att packa ner alla saker. Sedan åkte vi hem till henne och jag spenderade natten där. Imorse gick jag upp vid 7 och var på plats hos ögonläkaren vid 8, bara för en liten koll.

Just nu sitter jag hos min syster och har precis beställt tågbiljett hem. För idag åker jag tillbaka till Uddevalla!

Likes

Comments

Hej!

Idag var jag och pappa iväg till sjukhuset. Där fick jag prova ut en tillfällig protes som jag ska ha i några månader tills jag får min "egna" protes. Det gick förvånansvärt bra. Gör inte alls ont och ser inte så himla konstigt ut, den följer med som det andra ögat! 👀

När jag kom hem satte jag mig och fixade Josefins blogg. Fixade en ny header åt henne + en passande bakgrund och lite små saker. Klicka på bilden på hennes header för att komma direkt till hennes blogg!

Dennis kom hem till mig när han hade slutat. Jag hjälpte honom med lite träningsövningar också.. Haha.

Imorgon ska jag packa hela dagen typ..

Nu ska jag kolla på youtube lite innan paradise hotel börjar.

Likes

Comments