Beauty of the pack’s Thanos

Här kommer ett inlägg för er hundälskare eller för er som är nyfikna på hur det kom sig att jag skaffade egen hund.

Jag har alltid haft ett enormt djurintresse, speciellt hund och häst. Jag har ridit länge och har haft egna hästar men slutade med det för något år sen. Samma sak med hundar, dom har alltid haft en stor plats i mitt hjärta och har alltid funnits i min närhet på ett eller annat sätt. Släktingar eller grannar, jag har på något sätt alltid tagit hand om och haft dom nära.

Vi skaffade en border collie i familjen när jag gick i 8an (tror jag). Han är nu 13 år och bor fortfarande med mamma och pappa.

(Här har ni honom)

Från att jag var liten har jag alltid sagt att jag ska ha minst en hund "när jag blir stor", nu är jag ”stor” och fick lov att ta tag i den drömmen. Nej, skämt åsido. Jag har alltid älskat hundar och har alltid vetat att jag någon gång i livet kommer ha minst en, troligtvis flera. Den drömmen tyckte jag var dags att gå i uppfyllelse och det var precis vad som hände. I slutet på sommaren flyttade en underbar liten garnboll hem hit och blev min alldeles egna hund.

En liten valp som flyttade hit när han var 8 veckor. Alfons heter han och är nu 14 veckor och är ett litet busfrö. Han kommer från Skåne vilket tog oss 8h ner och hämta honom och sen 8h hem igen. En riktig resa för denna underbara stjärna vilket han såklart var värd.

Alfons är en Australian Shepherd vilket då är väldigt likt hunden vi hade i familjen innan. Valet för mig var väldigt enkelt då jag älskar personligheten på dessa hundar och att de är positiva och energiska. Jag älskar rasen hittills och älskar såklart just Alfons. Han är en Blue marle och har just nu ett brunt och ett blått öga hittills (vilket jag läst kan ändra sig med tiden).

Planen med denna stjärna är att i framtiden antingen valla då Daniel har kor hemma och det är hans stora intresse. Men det kan lika gärna bli agility då jag skulle tycka det var spännande! Men först och främst ska han bli en glad och trevlig familjehund. Vi får helt enkelt så hur det utvecklar sig och vad alfons visar att han tycker om!

Ni får hänga med på den här resan från valp till vuxen!

Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f8:140:1328::2