Instagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarsson

Kyckling med purjolök, soja och honung

Mat & dryck

  • 4 port jasminris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 3 msk honung

    1. Sätt ugnen på 150˚C.
    2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Bryn kycklingen i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C.
    4. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i 1 minut, tillsätt purjolöken, fortsätt fräsa i några minuter.
    5. Tillsätt soja och vatten och koka i ett par minuter. Tillsätt honungen och koka upp. Servera kycklingen med ris och purjolök.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229