Instagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarssonInstagram malinedvarsson

Cannelloni med ricotta och spenat

Mat & dryck

Den här vegetariska rätten lagade vi igår och jag säger bara mh mh mh!

6 portioner

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar finkrossad tomat (à 400 ml)
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 påsar bladspenat (à 400 g)
  • 2 ricottaost (à 250 g)
  • 1 burk crème fraiche
  • 2 pkt pastaplattor (à 250 g)
  • 2 pkt mozzarellaost (à 125 g)
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar


  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt puttra ihop cirka 5-10 minuter.
  3. Blanda spenaten med ricottaost och crème fraiche. Salta och peppra.
  4. Fyll pastaplattorna med ricotta-smet och rulla ihop till rullar.
  5. Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Lägg rullarna i pannan.
  6. Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost.
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229