Vi avslutade med att göra en låda av kartong som jorden kunde stå på. Vi använde en skallpell och lim för att få rätt storlek på sidorna och sedan få ihop dem.

Den målade vi sen svart.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag blev vi klara med att limma fast skrotdelar på jordklotet. Vi har inte kommit på ett namn till den men det ska vi fundera på till nästa vecka. Här under har vi det färdiga resultatet. 


Likes

Comments

Idag började jag och Emelie med att måla jordklotet svart med akrylfärg. Anledningen till det är att när vi sätter på "skrotet" vill vi inte att tidningspappret ska synas. Sedan lät vi det torka och samtidigt gjorde vi skrotbitarna mindre. Vi kommer limma fast skrotet med limpistol och sedan ska vi spraya med grå färg eller måla med grå färg.

Likes

Comments

Förra veckan (10) var jag ledig och kunde därför inte göra något med jordklotet, Men emelie fortsatte sätta på flera lager tidningspapper på jordklotet,

Likes

Comments

Idag gick jag och Emelie ner i källaren för att hitta något vi kunde göra vårat jordklot av. Vi hittade tillslut en gammal basketboll som vi började göra papiermarse på. Vi använde oss av dagstidningar och ett klister och gjorde ett lager, Vi kommer göra flera lager för att få den större för det var tänkt att vi skulle använda oss av något större som grund. Vi hämtade även hörlurar för att få sladdar för de kommer ge en effekt av vad som förstör jorden och att den utvecklas så mycket att den så småningom kommer kollapsa. 

Likes

Comments

Idag har vi ändrat våran idé. Istället för att göra tre delar av jorden ska vi göra ett jordklot som visar en totalt förstörd jord. Vi kommer att göra massa små detaljer med sönderfallna hus och rök som finns runtom. Även mycket skrot osv. Storleken kommer att vara 50 cm i diameter 

Imagine the future. 

Likes

Comments

Innan jag bestämde att göra jorden ville jag göra en målning. Där jag skulle göra ett ansikte som hade sitt huvud avskuret så man såg alla tankar. Och det skulle vara med känslor som kom utåt.

Bilden var min inspiration. 

Men jag bestämde mig för att göra ett konstverk istället eftersom vi nyligen arbetat med målningar. Dessutom är jorden en aktuell fråga just nu. 


Likes

Comments

  • En stor ​balong
  • Gips
  • papper 
  • Växter från naturen
  • Färg 
  • Litet metallskrot

Likes

Comments

​Idag har jag och Emelie bestämt att vi ska göra ett konstverk tillsammans. Det ska vara ett tredimensionellt jordklot som vi delar upp i tre delar. En del ska visa hur världen var förr, alltså lite vi hade förstört den. En del ska vara hur det är nu och visa hur processen ser ut när vi varje dag förstör den och bryter ner den. Den tredje delen ska visa hur världen kommer se ut om vi fortsätter såhär. 

Imagine how it was 

Imagine how it is

Imagine the future Likes

Comments