Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lilla söta suprice<3

Johanna hjälper till, världens bästa ridlärare!

Fokus...

Några bilder innifrån banan, tyvärr lyckades pappa inte riktigt fånga bild när vi hoppr, men däremot var det supermånga när vi skrittar runt innan :)

​Nöjda och glada! Velvet rev hinder nummer 6 och Suprice nollade. Det var en Lätt D, alltså hoppade jag 70 cm.

Likes

Comments

I helgen, på söndagen den 15 maj, bär det av mot tävling. Med två ponnysar i släpet så ska vi åka till sjonhem där suderbys ridklubb håller i en hopptävling. Jag ska hoppa två ponnysar, Velvet och Suprice i en Lätt D. Eftersom att båda är -ponnyer kommer jag hoppa 70 med båda. Det är bedömning clear round och målet är, givetvis, att vara felfria med båda.

Framhoppningen är inne, men tävlingsbanan ute, vilket jag tror kan vara en fördel. ​Iallafall för Velvet, för att på förra tävlingen var hon så himla fin på framhoppningen och den var ute. Jag har ju bara hoppat en gång Suprice, ännu,  ska kanske hoppa honom på onsdag. 

Jag ska verkligen försöka rida så bra jag kan och jag hoppas hoppas hoppas att det går bra. Jag måste verkligen känna in hur Velvet känns, om hon är framåt måste jag vara väldigt lugn och vänta in hindrena, medan om hon är spänd och seg måste jag verkligen få fram henne.

Med Suprice är det väldigt viktigt att tänka på ytterskänkel i svängarna och börja svänga tidigt, då han gärna flyter ut med bogen. Sen måste jag även tänka på skänkel innan hindrena, om han är tveksam.

Jag är jättetaggad och ni måste lova att hålla tummarna för oss! Är det nån av er som ska dit och fota, eller vet ni nån som ska det?


Likes

Comments

Idag har jag haft en bra dag, och en super bra kväll. Har hoppat tre hästar ikväll och det har gått jättebra med alla. Jag började med att hoppa Roffe, han kändes superfin och hoppade väldigt mjukt och fint. Vi hoppade en liten bana på tre hinder och det kändes super. Han bytte även galopp över hindret på diagonalen, och även om han var stark lyckades jag ändå ha en bra samlad galopp på honom vilket var roligt.

Sen så red jag Fia en liten stund. Vi travade över bommar och hoppade ett litet kryss ett par gånger i båda varv. Hon kändes fin och hon kan ju verkligen hoppa väldigt bra. Efter hindren ett par gånger så hade hon verkligen egen framåtbjudning och galopperade på bra, vilket är kul, då hon brukar vara lite seg.

Till sist hoppade jag med Suprice. Det gick bra och vi hoppade samma lilla bana som jag hoppat med Roffe, tidigare. Det var väldigt kul och vi kunde verkligen ha samlad galopp mellan hindrena vilket var bra. När vi hoppade den lilla banan låg hinderhöjden på ca. 80 cm.

Nu längtar jag ju bara tills på söndag!

Imorgon är det måndag och efter skolan så ska jag träna fotboll med klassen efter skolan en timme och sen så ska jag rida Mezi. Hoppas allt är bra med er, kram<3

Likes

Comments

... mig ...

- Jag gillar nästan all mat, förutom lammkött, och viss fisk. Har dock aldrig smakat, och skulle helst inte heller äta blodpudding, usch.

- Jag brukar nästan aldrig stressa över skolan, eller plugga så mycket. men jag har ändå höga betyg.

- Jag tycker verkligen inte om när folk är arga eller irriterade, särskilt inte på mig. Jag vill helst att alla ska vara glada hela hela iden.

- Jag älskar ordning och reda, men är dålig på att hålla ordning. brukar städa mitt rum ordentligt en gång i veckan.

- Jag älskar att planera och att göra listor, en bra plan är hälften gjort.

... Velvet ...

- Velvet brukar alltid komma till mig när jag ropar, ibland gnäggar hon också, då bli man glaad<3

- Velvet är verkligen så kelig, hon älskar att lägga huvudet på ens axel och blåsa en i örat.

- När man rider brukar hon alltid hålla på med hennes underläpp, detta beror antagligen på att hon tidigare hade ett bett med äppelsmak.

- Hon har underbett och en rosa underläpp.

- Hon är bäst!

Likes

Comments