Började igår att spåna och punkta ihop fenan bak. Ser kanske konstigt ut på bilden men verkligheten är bättre. Detta hamnar bakom kofångaren så blir ej synligt, men bara för det vill man ha det bra.

Fick några plåtar valsade som jag kunde använda som utgångspunkt. Blir mer jobb imorgon!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Såja. Blev tvungen att laga lite rost på ena fenan innan jag kunde börja punkta dit.

Som ni ser började jag även anpassa innersidan av fenan mot bagageluckan och ja, det kan nog likna nått tillslut. Kapar upp bit för bit och anpassar nya plåtarna efter snittet, blir lättare så tycker jag.

Lyset kan se lite snett ut på sista bilden, men fenan är ej punktad på yttersidan och hade släppt upp svetstången, så var inte oroliga :)

Kanske en fena är klar innan söndag? I hope so.

Likes

Comments

Lite ot om amazonen, men "the daily driver" är till salu!

Nybesiktad utan anmärkning. Väldigt mkt gjort på den!


Kommentera med mail/telenr vid intresse.

Likes

Comments

Står lite still just nu, kan det iallafall se ut som, då jag börjat knacka ihop bakvagnen och det är mycket pillergöra.

Upptill på skärmen blev det alltså 25mm och här ser ni hur mycket det blir nertill. Ska givetvis bli snyggare i slutändan.
Fick även kapa upp skärmsänkningen på andra sidan för att kunna bredda, annars är skärmen fast.

Ska nu börja punkta dit fenorna bak. Det tar sig!

Likes

Comments

Störde mig på rutan från plymouth som ej följde linjen på bakluckan bra och var mer oval än själva bilen, syntes inte förrän centimetrar av spackel var borta.

Köpte en ruta ifrån Volvo pv, delad bakruta, istället. Folk pratade om att många taksänkta amazoner har bakrutor från pv57.. Men då vill ju inte jag göra likadant!
Fick även förslag att köra med fenor från Opel record, likadant som han själv hade gjort på sin.. Men då vill jag göra eget istället!

Och som alla vet kliar det ju i fingrarna då man har något nytt till bilen, så kapade ur för att få en hum om hur det blir och jag gillar det!
Dock skitig ruta men!

Likes

Comments

Införskaffade en väldigt sliten kofångare, kostade mig 3st dosor general, då breddningen och nya fenorna ska anpassas efter den.
Och ville ej köpa en fin eftersom chansen att man slinter med rondellen finns ju! Hörnen på kofångaren kommer bli infällda.

Ska bocka till nya plåten som ska gå från nya fenan fram till ca mitt över centrum på bakhjulen, men blir nog till veckan då farsan är tillbaka på jobbet, men efter jag tillslut lyckades centrera kofångaren så får man en rätt bra bild över resultatet: FET!

Tror jag helt klart gjort rätt val.

Fun fact om bakskärmarna som var ombyggda: Hela skiten var 17mm snett. Men nu är det rakt!

Likes

Comments

Eftersom rutlinjen är gjord som en glad mun och resten av bilen hänger som en sur, blev det också en sak jag tänkt åtgärda.
Så har kapat ur på ena sidan och får nu en hum av resultatet = bättre!

De dörrar som satt på ska bytas ut, då passformen inte var helt 100 och ingick i den "glada munnen-linjen" och på förarsidan var det självmordsdörr.
Bilen gick ej att låsa och det vill man ju kunna, sen vill jag få in handtag där och få ännu en kromad detalj.

Likes

Comments