Min Vardag, f*ck Jante, Just Sayin’, Hälsa & Välmående, Sverige Mot Ångest, Pink Programming

Jag är så glad! Jag lyckades vara i skolan utan ångest idag! Jag har inte svårt att förstå lektioner och göra gruppövningar, workshops och tentor. Däremot har jag kämpat så jäkla hårt mot väldigt onda krafter som vill mig illa. Som skickar ångest. Nog om det. Jag känner mig stolt över mig själv att jag äntligen känner: Detta fixar jag. Naaaaaaaajs va? Sen är det höst också. Dags att njuta av varm kopp thé eller varma kläder, och skratta åt kylan.

Vacker Höst

Gillar

Kommentarer

Min Vardag, f*ck Jante, Tänkvärt & Politiskt, Just Sayin’, Ekologisk Hållbarhet, Älskade Lush

En mycket intressant artikel om klimathotet och huruvidare ansvaret ligger på oss eller företagen, eller staten. Jag håller med om att alla, samtliga behöver sammarbeta, men jag håller inte med om att man inte kan förändra med plånbokens makt.

Det är väl det som "slår bäst" eller "säljer bäst" om man själv får välja med plånboken så är det väl kanske samvetet som man får använda som Klimatrevolutionens verktyg, så gör man ändå något, även om det inte är något i Greta Thunberg GLOCAL style. Men man gör något iaf. Sen är argumentet om att ekologiskt är dyrt rättså gammalt och uttjatat. Vi köper Louis Vuitton väskor för 80 000 sek utan att blinka, så varför skulle ekologisk mat vara "dyrt". Så vem skall ansvaret ligga på?

Samliga så klart. För att man handlar ekologiskt bör man inte kallas som lögnare, om man nu tycker det är en bra grej. Om man inte kan gå hela vägen och ha tamponger av bananskal, öronproppar av potatismos och skosulor av bark och rötter, så kan man väl iaf köpa dessa produkter med bomull som är ekologiskt och biodynamiskt odlat. Det finns och bör finnas alternativ till samtliga produkter som vi tillverkar och samtliga råvaror som vi använder till vår infrastruktur. Det vill säga om man kan göra asfalt av pellets från plastavfall så gör det då, och detta har redan gjorts, och använd hampa som är en oändligt bra växt, och använd hampa olja i bilar istället för bensin, och absolut så ska vi bensin-divestera i råolja. Hela råoljabranschen ska divesteras. Så absolut förutom våra val om vad vi betalar som är ekologiskt, så ska även staten gå med i kampen om divestering, och införa alternativa metoder, och material inom infrastruktur. Företagen vet vi ju de vill ju bara tjäna pengar, men om det går att tjäna pengar på något som är bra, så gör det då: Kolla denna länken med utbildningar som finns för att skapa ekonomisk BNP (jag tycker all BMP borde vara eko och rättvist): Ekoentreprenör för hållbar utveckling. Och denna: Ekoteknik.

Men lura inte konsumenter och säg något är bra, när det inte är det. Företagen måste kunna granskas och måste vara transparenta med vad deras leverantörer gör och inte gör. Det räcker inte med exemplet H&M att det sitter någon intern "miljövetare" och besvarar frågor om icke ekologisk bomull, om bomullen inte är ekologisk så är det inte det, punkt och då är jobb som "miljövetare" inom företaget rättså påhittat. H&M är ett företag som oftast fuskat med informationen som man ger till kunden, samt bidragen av medialt "information". Och dessa lögner går direkt att se igenom då det finns många duktiga journalister som sätter fingret på vad som är fel och kollar upp saker. En nyhet för något år sedan 2018 berättades det i en artikel i BBC att H&M haft leverantörer som begått folkmord, allt för att skingra människobyar för att odla "ekologiskt". Detta är GREEN WASH och bör kallas för vad det är. Pengartvätt fast inom hållbarhet. Och vem är det "hållbart" för? Klart är detta hållbart för denna betalda interna miljövetaren, 100% hållbart. Så klart. Men H&M är inte ett ekologiskt företag även om det sitter "miljövetare" och försvarar eländet. Jag anser H&M är inte ekologiskt innan jag ser att där inte mördats någon i syfte att köpa dyrt skit kjolar som ändå går sönder på några dagar.

Företag som man däremot bör hjälpa är företag som www.lush.se som skapar tvålar som är ekologiska med biodynamiskt odlade örter, samt rättvisemärkt. Rättvisemärket är väldig intressant i detta avseendet och pratet om ekonomisk rättvisa. Därför att många från vänstern inte vet att Fair Trade faktiskt håller sig med fackligt arbete, vilket är rättvisemärkta produkters första steg och syfte förutom långsiktiga handelsförhållanden. Många säger att Fair Trade bara är en glömd sak för att säga att man är bra. Men det är inte så. Fackligt arbete går samman med politiskt arbete, och man kan, trotts att kapitalismen suger ut världen och Moder Gaia, så lever vi med en ekonomi, som måste finnas, men pengar behöver inte ha med kapitalism att göra. Tänk om det fanns ett sätt att handla på som garanterar att ingen dött från någon by i Afrika, för att vi ska gå där med kapitalismens blodiga händer säga de är "ekologiska"?

Gillar

Kommentarer

Min Vardag, f*ck Jante, Köp en Guillén

Köp en Eva Guillén

Jag är så glad att jag har bestämt mig för att fortsätta måla. Jag vill sprida kärlek, och det är också därför som mina alster har hjärtan med, jag visste inte hur det kom sig av, men så blev det. Men när jag förklarade för min mamma om min konst, och att jag målar som bäst när jag mår som bäst, samt att min diagnos gjort jag blivit mycket kreativ, så förstod jag att min diagnos är en super power. Känner verkligen med Greta Thunberg, och hoppas att haters slutar jävlas med henne, hon är ett barn så respektera hennes åsikter. Barn är bra på att tänka ut lösningar på problem. Barn är bästa på att vara snälla, verkligen rakt igenom fria från fördommar, och en massa nyck som vi vuxna måste lära barn, att sluta vara barn.

Själv ser jag min konst med barnets öga: Antingen gillar jag det, eller så gör jag det inte, och det är endast därför som jag inte vill hålla på med personer från gallerier osv. Jag vill bara göra min konst och sälja den. Och jag har dessutom länge haft dåligt självförtroende, för hur jag ska åstadkomma att måla som jag gjort innan. Prestationsångesten är inte nådig, men som tur var hälsade jag på hos Panduro för några veckor sedan, så jag hittade en palett med grundfärger. Det är just den typen av färger som jag gillar, riktigt rött, grönt, blått och gult! Regäla färger som slår emot mottagaren av konstens uttryck.

Eva Guillén

Gillar

Kommentarer