Programmering e kul!

Min Vardag, f*ck Jante, Tänkvärt & Politiskt, Just Sayin’, Sverige Mot Ångest, Pink Programming

Programmering är kul

Jag håller på att med självstudier gå igenom vad THIS metoden betyder inom programmering. Det krävs att man går till grunden av varje fråga som man som nybörjare kan ha och finna ett svar. Programmering är inte svårt, det är bara ett helt annat sätt att tänka. Som Aspergers som jag och många kändisar har, så anser jag min diagnos är en super power. Visst kan barn också reflektera?

Se på Greta Thunberg, samtliga världshärskare kallar henne för "barn" utan bevis. Men när bevisen visas upp slutar dessa herrarvälde ändå inte att inte bry sig. Jag hade många funderingar som barn. Bara det att jag kunde komma ihåg, den exakta tidspunkten när jag kom på att jag är en livs levande person i den här vilda världen. Jag förstod det var viktigt att minnas detta ögonblick tills jag blir 90. Jag kände att självutveckling vart viktigt. Jag visste som 3 åring att man ska försöka vara en bättre människa, sådant är inte flera förunnat, att vara elak är mångas motto. Det har skapat den här hemska världen som vi lever i.

Men ville bara berätta om detta med programmering, det är som Harry Potter, kan du inte din syntax, som det heter på programmerings språk, dvs din trollformel så kan du bara gå och lägga dig. Det finns vissa begrepp som man måste ha koll på. Många tror att programmering handlar om syntax, alltså själva språket, nej. Det handlar som sagt om ett helt annat sätt att tänka på: Att tänka logiskt kräver en del. Jag jobbade i ett reklambyrå förra hösten 2018, och gud vad jag fick tänka, jag gick tom ner i vikt pga att min hjärna krävde så mycket energi. Det var kul, awesome minst sagt. Som sagt, ett annat sätt att tänka på.

Som min väninnas barn som har samma diagnos: När morsan var och ville "plocka blommor" en vår, blev ungen rasande och började skrika och gapa. Varför? Jo, för du dödar ju uppenbarligen blomman du plockar, även om samtliga andra tycker "det är fint med att plocka blommor". Som exempel på det tankesättet som vi med aspis tänker. Det finns företag i Köpenhamn och i Malmö som endast anställer aspisar. Det är kul och det känns fint att man förstår att "Psykisk (0)hälsa" kan vara "bra" och inte alls är "dåligt". Med tanke på att Sverige är ett modernt IT land, där folk har bra arbetsmoral, så har man länge ansett att de med psykiska åkommor är kassa, vi som inte kan jobba 100% klassas som "dåliga människor". Vilket bara slutar med att mycket god kompetens går förlorat. Jag känner två läkare som har psykiska åkommor. De kan inte arbeta, men om samhället vore lite mera tillåtande, så kunde de jobbat.

Eller ett annat lite mera radikalt exempel på hur man tänker som aspis: Jag ser många som skriver klyschiga tänkvärda citat på fb. Medans samtliga postar tänkvärda citat, postar jag detta tänkvärda citat: "Om tänkvärda citat inte vore klyschor, så skulle världen vara en bättre plats" och folk klickar kanske like, och de fortsätter posta utan att tänka till. Så fungerar vi aspisar. Tänk på att inte mobba folk för att de är och tänker annorlunda. Jag har känt mig annorlunda hela mitt liv. Det är inte ok att trycka ner folk som mår dåligt, om man mår dåligt och blir illa behandlad i samhället kommer det inte leda till att du får ett jobb. Om du blir illa behandlad av samhället kommer man att må så pass dåligt, att man till och med tycker det är ok att pensionera sig i förtid. Och som sagt, mycket kompetens går förlorat. Tänk på vad du säger till människor i din omgivning, det kan vara skillnaden med ett leende som skapar din dag eller en mobbingsituation som skapar moln och dåliga dagar. Tänk på det.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229