Mirsadas konst är unikt!

Mirsadas konst är unikt. Som flicka drömde Mirsada om att måla på äkta oljeduk, drömde om att måla på riktig målarduk. Som barn fick hon i sitt hemland i Bosnien inte måla och skönja kvinnokroppar, så det var ett stort behov som Mirsada hade att verkligen göra sin dröm hörd väl i Sverige kunde hon göra det hon drömt om länge.

Mirsadas tjejer återspeglar oftast livshistorier, ibland genom målningen vill hon visa hur hon mår och hur hon känner, ibland är det glädjen och ibland är det sorg och bekymmer. Priser på Mirsadas konst är mellan 1150kr och 5000kr ofta frakt ingår i priset. På utställningen är priserna högre då gallerierna tar procent på sålda verk. Ofta är dem 50 procent för galleri, och Mirsada har haft några utställningar och Vernissage. Hennes största dröm vore att visa tavlorna i ett större sammanhang, med större gallerier. Annars säljer Mirsadas konst väldigt bra över facebook.

Hon börjar med en tavla, så tar det inte långt före alla färgerna kommer till henne. Hon har försökt visa sin teknik för andra, men det blev inte som förväntat. I sin teknik beskriver hon att hon inte sparar med färg. Mirsada köper högkvalitativa akrylfärger, och lägger lager på lager tills hon får strukturen hon vill uttrycka. Mirsada Rebic är självlärd. Hon har inte gått någon längre konstutbildning, utan hon finner glädjen i att måla fritt från hjärtat. Hon började måla intensivt när hon kom till Sverige 2012.

Genom konsten vill hon förmedla skönhet, och hon gör det som känns bäst i frihet att måla som hon själv vill, det bara kommer fram naturligt och blivit hennes erkända kvinnor, som förmedlar så mycket känsla och glädje som sorg, men alltid skönheten, det är viktigt.

Mirsada har haft flera utställningar i Sverige. Senaste hade jag här i Varberg på lottasugan väntat i 4 år för att få en ledig termin från jobbet, inför visningen. Och senaste utställning utomlands var i Frankrike i ClermontFarand 2016. Mirsada vill verkligen visa sin konst i andra stora städer i Sverige.

Mirsada jobbar som undersköterska på äldreboende i Varberg. Det är ett tuff jobb men hon älskar att jobba med människor. Styrkan hittar hon hos sina barn och Mirsadas konst är det viktigaste i hennes liv. Mirsada har drömmar om att leva på konsten, och ha en egen galleri och ett ateljé tillsammans.

Hennes favorittavla är porträtt på Mirsadas väninna från Paris Marie cecile geugen. Den befinner sig i stadshuset i Gerzat Frankrike.

Grupp: https://www.facebook.com/groups/170442193515759/

Like hemsida: https://www.facebook.com/Mirsada-Rebic-mirreb-284112311777051/

  • 12 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229