Jag vet mitt värde. Hur mår du själv?

Nu kommer #tävlingen som ingen får missa här hos #Nouw. Själv började jag #blogga här för någon vecka sedan och har hunnit med en del, därför att om man startar en ny #blogg så vill man ju ha lite material som man kan komma med, och inte bara två tomma sidor. Det är lite lustigt att Nouw tävlingen börjar nu för nu känns det skitgött att blogga. Och jag har riktiga #budskap som måste fram, som blivit i min värld tvunget att #omformulera mig, därför att jag kallade min blogg Beauty School Dropout, men sanningen är den att jag älskar smink. Jag älskar smink. Jag älskar makeup. Jag blir tossig upp till öronen om jag beställer något från mitt egna märke, och jag älskar all sorts smink som är #veganskt. Så varför just veganskt, när jag ändå äter kokött?

Hur #kontroversiell får man egentligen vara? Ja. Jag äter inte ägg och försöker undvika kyckling om jag inte blir bjuden på det med värdinnors välvilja och ovetandes om #djurrätt. Kan man vara djurrättsaktivist och ändå äta kött. Nä. Inte riktigt, men nu är jag ju utbildad på Katedralskolan i Lund som #Naturvetare och det ger mening att förstå att om mina #veganvänner går omkring och får #järnbrist, #anemi, så är det inget som jag kommer ändra. Därför att hjärnan kräver #animaliskafetter och proteinet som finns i #baljväxter är av den typen som inte tas upp av kroppen. Men om man är köttätare brukar jag säga att ingen kan hindra en från att gilla #veganmakeup.

Varför väljer jag vegan makeup? Saken är enkelt: Inom smink och hudvård, finns det lite olika kemikalier som man bör ha koll på (och det hela är mycket logiskt), nämligen om produkterna är antingen animaliska, mineraliska eller vegetabiliska. Vill man bada i fossila oljor som förpestar det för havslevande fåglar, så bör man ju köpa att mineralolja är CF. Mineralolja, dvs petrokemikalier är den största klimatfaran i världen och nej det är inte #CF att döda havsfåglar som fastnar i råoljan. Nu låter detta lite som en konspirationsteori, men saken är den att precis som med plastkulor i smör, så finns det många produkter som inte är veganska som innehåller plastkulor, kan vi säg, det vill säga när du köper dina icke ekologiska och icke veganska krämer så smörjer du dig med #fossilolja som skadar din hud och det är den enda anledningen till varför du alltid blir missnöjd vilka produkter du än testar. Veganska produkter har endast vegetabiliska #kemikalier, och det vet varje vegan att det är #innehållsförteckningen som är intressant när det gäller mat är jag kass, men när jag pratar om smink vet jag vad jag pratar om efter 20 års utövande av att leta efter märken som jag jobbat gratis åt för jag tycker veganska och eko reko märken bör hjälpa varandra i denna eländiga djungel av vegansk "Green Wash".

Green Wash betyder ungefär "pengartvätt" inom hållbarhet och ekologi och den här termen bör införas inom veganism där många går och köper råolja på burk och kallar det för CF. #Syntetskit är inte #CrueltyFree så tänk lite på djuren i haven med båt och #råolje olyckor. Illegala dumpningar av råolja och morden och våldtäkterna som företag som Lundin Oil håller sig med som #CarlBildt stöttar, han är den största bödeln som någon räknat med.

Nu är jag endast en enkel liten #hudterapeut så då tycker man att jag bör #hållakäften, men vet ni vad. Ord och hat och hot berör mig inte p.g.a att jag vet haters mår dåligt och det kan jag vara glad över. Hur hanterar ni folk som är troll och energislukare själva? Det är intressant fråga, med tanke på att jag är en #publikperson, och har kanske möjligheter att bli mer publik hos #IDOL som jag ska ställa upp i äntligen. Har inte vågat p.g.a de andra är så duktiga, vad domarna dissar och hissar hos mig bryr jag mig inte ett dugg de är bara #avundsjuka för de kan inte sjunga själva. Ni som varit med i IDOL och med #trakasserierna vet hur det är. Någon kan kalla mig för mediehora, men sanningen är den att jag är medveten om vilka budskap som jag vill omformulera och komma ut med, som jag är värd. Jag vet mitt värde. Hur mår du?

Gillar

Kommentarer

Instagram @ecosunflower