f*ck Jante, Köp en Guillén

Kan berätta många nyheter nu, dels med min konst som ni kanske redan läst. Det med min utbildning som startar den 9:de och nu med att jag ska börja göra logotyper på photoshop eller affinity. Det med min konst, jo, jag har hittat en lagom infantil färgblandning som väcker mina känslor, den kostar bara 199 sek på Panduro 😂😂😂 Ja, min mamma och jag har varit hos färghandlaren och köpt jättedyra färger, som inte duger pga att jag inte gillar pastellfärger, det ska vara sprakande, det skall lysa.

Jag har också kommit tillbaka till min mera visuell design blogg, för jag är inte nöjd med bloggportalens tjänster hos blogg.se Men Nouw är modernt, och har en fantastisk app som man kan blogga med, från sängen. Det kommer bli superfint. Jag kommer även börja med ett tillägg hos wordpress som gör hemsidorna fina, om inte egentligen supersnygga. Eventuellt börjar jag bygga på min egna smink sida, som det varit databas strul med, varav att det dröjt. Bra va?

Gillar

Kommentarer

Min Vardag, f*ck Jante, Tänkvärt & Politiskt, Just Sayin’, Sverige Mot Ångest, Pink Programming

Programmering är kul

Jag håller på att med självstudier gå igenom vad THIS metoden betyder inom programmering. Det krävs att man går till grunden av varje fråga som man som nybörjare kan ha och finna ett svar. Programmering är inte svårt, det är bara ett helt annat sätt att tänka. Som Aspergers som jag och många kändisar har, så anser jag min diagnos är en super power. Visst kan barn också reflektera?

Se på Greta Thunberg, samtliga världshärskare kallar henne för "barn" utan bevis. Men när bevisen visas upp slutar dessa herrarvälde ändå inte att inte bry sig. Jag hade många funderingar som barn. Bara det att jag kunde komma ihåg, den exakta tidspunkten när jag kom på att jag är en livs levande person i den här vilda världen. Jag förstod det var viktigt att minnas detta ögonblick tills jag blir 90. Jag kände att självutveckling vart viktigt. Jag visste som 3 åring att man ska försöka vara en bättre människa, sådant är inte flera förunnat, att vara elak är mångas motto. Det har skapat den här hemska världen som vi lever i.

Men ville bara berätta om detta med programmering, det är som Harry Potter, kan du inte din syntax, som det heter på programmerings språk, dvs din trollformel så kan du bara gå och lägga dig. Det finns vissa begrepp som man måste ha koll på. Många tror att programmering handlar om syntax, alltså själva språket, nej. Det handlar som sagt om ett helt annat sätt att tänka på: Att tänka logiskt kräver en del. Jag jobbade i ett reklambyrå förra hösten 2018, och gud vad jag fick tänka, jag gick tom ner i vikt pga att min hjärna krävde så mycket energi. Det var kul, awesome minst sagt. Som sagt, ett annat sätt att tänka på.

Som min väninnas barn som har samma diagnos: När morsan var och ville "plocka blommor" en vår, blev ungen rasande och började skrika och gapa. Varför? Jo, för du dödar ju uppenbarligen blomman du plockar, även om samtliga andra tycker "det är fint med att plocka blommor". Som exempel på det tankesättet som vi med aspis tänker. Det finns företag i Köpenhamn och i Malmö som endast anställer aspisar. Det är kul och det känns fint att man förstår att "Psykisk (0)hälsa" kan vara "bra" och inte alls är "dåligt". Med tanke på att Sverige är ett modernt IT land, där folk har bra arbetsmoral, så har man länge ansett att de med psykiska åkommor är kassa, vi som inte kan jobba 100% klassas som "dåliga människor". Vilket bara slutar med att mycket god kompetens går förlorat. Jag känner två läkare som har psykiska åkommor. De kan inte arbeta, men om samhället vore lite mera tillåtande, så kunde de jobbat.

Eller ett annat lite mera radikalt exempel på hur man tänker som aspis: Jag ser många som skriver klyschiga tänkvärda citat på fb. Medans samtliga postar tänkvärda citat, postar jag detta tänkvärda citat: "Om tänkvärda citat inte vore klyschor, så skulle världen vara en bättre plats" och folk klickar kanske like, och de fortsätter posta utan att tänka till. Så fungerar vi aspisar. Tänk på att inte mobba folk för att de är och tänker annorlunda. Jag har känt mig annorlunda hela mitt liv. Det är inte ok att trycka ner folk som mår dåligt, om man mår dåligt och blir illa behandlad i samhället kommer det inte leda till att du får ett jobb. Om du blir illa behandlad av samhället kommer man att må så pass dåligt, att man till och med tycker det är ok att pensionera sig i förtid. Och som sagt, mycket kompetens går förlorat. Tänk på vad du säger till människor i din omgivning, det kan vara skillnaden med ett leende som skapar din dag eller en mobbingsituation som skapar moln och dåliga dagar. Tänk på det.

Gillar

Kommentarer

Min Vardag, f*ck Jante, Köp en Guillén

Jag har goda nyheter. Jag ska återkomma till denna bloggen som är mera "visuell" än den jag haft ett tag på blogg.se, men jag gillar inte blogg.se egentligen. Det känns bra att appen för nouw är seriös och man kan göra uppdates. Också en bra nyhet: Jag har länge jobbat i blindo när jag målat tavlor och varit konstnär. Jag har målat sedan 2008 och jag känner att jag gjorde flera tavlor som var iaf enligt min mening, ganska fina.

Jag blev uppringd av ett galleri i NY till och med, men jag har inte råd att åka till NY. Dock känner jag med min barnsliga natur och infantila känlsa för konst att antingen gillar man det man ser eller så gillar man det inte. Jag känner att jag gillar min konst och det jag åstadkommit, men många gånger har jag målat tavlor som jag anser är rent skit. Dessa har jag förstås inte visat för allmänheten, men det som är så kul är att jag kommit på trixet som gjort jag målat rätt fint, med förebilder som Gynning och Maria Piccasso. Jo. Det är nämligen så att om jag köper färger som är i en färgpalett, kan jag vara mera säker på att färgerna är starka, spraknade och fulla med liv. En gång gick min mamma och jag och köpte färg hos en färghandlare, men det blev bra bara paj, för handlaren hade bara pasteller. Ni hajar. Jag har nu funnit "barnsliga" färgpaletter hos Panduro och dessa kostar bara 200 SEK. Mot flera tusen som jag spenderat på fel färger. Bra va?

Gillar

Kommentarer