Min Vardag, f*ck Jante, Tänkvärt & Politiskt, Feminism & Me Too

Jag funderar på dömanden. Ibland om man inte har framgång, tex säg jag fick psykisk (o)hälsa, så dömer man personer som mår dåligt, det är inte bra. Däremot så upplever jag att samhället också dömer en, speciellt som kvinna, om man är framgångsrik. Bästa sätt att göra folk i allmänhet bittra och sura på en, är att må oförskämt bra. Vad fan är det för fel med att man mår bra, så missunnsamt samhälle vi har!

Vilket är egentligen bästa sätt att ta någons liv: Utsätt hen för så mycket dömanden, tills hen vill begå självmord. Hur hen än gör, gör hon fel enligt andra. Så illa är det. Varför inte bara sluta döma? Du har ingen aning om vad personer känner innan du dömt ut den?

Just sayin’

Gillar

Kommentarer

Min Vardag, f*ck Jante, Tänkvärt & Politiskt, Cirkulär Ekonomi & Fair Trade, Feminism & Me Too, Just Sayin’

Fair Trade

Om man tänker till lite i hur mineralutsugningen går till, utsugning av mineraler allt som silver, koppar och guld, är kantat med mycket korruption, (för att inte tala om blodsdiamanter) så tänker jag att Fairtrade smycken absolut är ett bra alternativ inom smyckestillverkningen, och Fairtrade.se har också silver som svenska silversmeder får köpa! Det är bra. Vid något tillfälle så såg jag en 8 årig flicka i en nyhet om mineralgruvor där hon varit slav sedan hon var 4, och jobbat i 4 år som 8 åring.

I en väldigt intressant bok som Dick Harrison skrivit, om slaveriet i dåtid och historian, fick man även läsa om slaveriets nutidshistoria, då är det ju klart att man måste stötta detta! Det känns viktigt att lyfta upp både onda företag och deras alternativ som så klart är Fairtrade! Det känns viktigt. 

Gillar

Kommentarer

Min Vardag, f*ck Jante, Hälsa & Välmående, Just Sayin’, Sverige Mot Ångest

Solig dag

Idag var jag och Alex nere i parken, så fina ljus och växter. Idag var en riktigt fin dag, sov länge också så skönt då jag drack lite alkohol igår kväll, jobbade med massagen imorse och fikade med Aleksander, vi fikade och tog oss till stadsparken det var varmt och soligt!


Inte för att jag dricker mycket alkohol, men det är gott ibland! Många får en fel uppfattning tänker jag för om man är lättpåverkad så är man ju inte alkoholist. Om man däremot kan hälla i sig sju glas utan att bli full, då får man nog rådfråga sig om ens hälsa! Skönt att jag håller det på en balanserad nivå ty jag har ju ändå mediciner mot ångest att tänka på, som jag får från vården 🌸

Gillar

Kommentarer