Min Vardag, My Oriflame

Jag blev så glad för att jag startade min Oriflame verksamhet igen, det är kul med ekologiska prylar men gillar även Oriflames sminkverktyg, vi söker efter samarbete om du vill vara med och sprida dessa vackra produkter! Maila bara: adorator@mail.com

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag blev så himla glad när Alice skrivit om Zao Makeup. Det vackraste sminket ever med moderna och klassiska smink färger, matta som dova. Jag har beställt en sådan ögon palett som syns på bilden och lite annat! Det ska bli sann glädje att testa läppstiften som jag beställde, och maskarna också!

  • 4 Readers

Likes

Comments

Min Vardag

Då och då badar jag med grabbarna på bastu. Det är oftast rätt kul, igår fick jag även en kall öl. Brukar inte dricka så mycket annars. Men kul är det att skrocka på bastu!

Likes

Comments

Min Vardag, Vegan For Men

Är så glad för min nya spikmatta! Jag hade tidigare en men den var svart och full av ångest! Detta är definitivt ett uppåt köp! Nu ska jag vila varje dag i den efter skolan! Idag så gjorde Ola massage på mig i ryggen, vi rönte fråga hos fontänhuset om vi kunde ha event med massage! Fontänhuset är en bra verksamhet för de studenter med psykisk ohälsa. Riktigt bra ställe att vara på!

Likes

Comments

Min Vardag, Tänkvärt & Politiskt, De MinouK, Cirkulär Ekonomi & Fair Trade

Bra att det finns bra alternativ till vanliga plasttandborstar och har lite cravings på dessa från Jord Klok men vill man handla trätandkräm hos mig så finns de hos www.deminouk.se Använd min VIP-kod: SWE000022 så får du lite rabatt. Jag har haft den här webbshoppen länge men har inte mycket försäljning så jag hoppas på lite trafik så siten blir levande igen!

Likes

Comments

Min Vardag, Vegan Makeup, Cirkulär Ekonomi & Fair Trade

Jag måste erkänna att jag är väldigt sugen på att köpa en rouge från TiKei de är helt underbara och pigmenthalten är hög. Jag skulle verkligen rekommendera TiKei för det finns mycket smink i sminkvärlden som säger att man kan sova med smink med blyprodukter och sånt, det säger lite sig självt om man inte kan äta så kan man inte ha produkter på huden. Det finns många fina smink märken som gått ifrån användandet av bly (Bismuth eller Vismut på svenska) och 18 år in på 2000-tal har vi massor med kemikalier att oroa oss över. Visste ni att denaturerad alkohol denatureras med denatureringsämnen som är samma sak som fanns i PVC plasten som förbjöds på 70-talet pga att fåglarnas ägg blev förstörda, men detta vidriga ämnet är inte förbjudet i smink! Det är just av den anledningen som jag sågärna skriver om andra märken än de jag själv säljer, vi måste stötta varandra liksom vi som jobbar för en grön planet. Jag vet inte om jag är ute och cycklar men ibland upplever jag att frågan om kemikalier är lite politiskt. Vet vi med säkerhet om fossila oljor är säkra på huden? Nä. Det har Karolinska Institutet sagt det är inte bra. Fossila oljor är inte bra. TiKei är helt fritt från fossila oljor. Jag anser detta är politiskt därför att fossila oljor förpestar livet för havslevande djur, och jag är för djurrätt, därför anser jag detta med smink är politiskt. Kansle långsökt men ändå inte.

Rouget som jag vill köpa. Mina Rouge Cravings.

Dessa nyanser verkar så mysiga det får bli när jag har råd.

Likes

Comments

Min Vardag, Tänkvärt & Politiskt, Vegan Hudvård, Cirkulär Ekonomi & Fair Trade

Jag kunde lätt hålla med om att Kapitalismen döljer en del grejer som att saker som framstår så "BRA" egentligen är dåliga. Det finns mycket Green Wash. Green Wash betyder att företag säger de är ekologiska men inte är det. Som H&M. Varje företagare måste tänka på att man ska vara transparent, man kan inte dölja kapitalismens svineri, det är inte bra. Där emot så finns det alternativa produkter i marknaden, som alla kan använda även om man inte är ekologiskt frälst. Det jag ville säga är att om där finns plast, så finns där plastmuggar av majsstärkelse, och där det finns fossila oljor så finns alternativen med aromaoljor. Om där finns ölflak med plasthölje som gör djuren fastnar, så vet jag att man har kommit på plast till ölflaken som djuren i haven kan käka, istället för att fastna i den. I Kina har man börjat bygga samtliga bussar med el i huvudstaden, det är en bra utveckling men frågan är också om man demokratiskt kan godkänna att Kina gör en massa framsteg inom ekologism? Det är klart att allting är en dialog. Det finns numera också alger som används för att skapa oljor som kan ersätta fossila bränslen. Det är också därför som jag ville visa den här produkterna från Jord Klok, de har nästan allt till allt. Tandkräm med eteriska rena oljor och Fair Trade dessutom, så jag måste också ge en känga till de som kritiserar Fair Trade. Kritisera Kapitalismen istället. Fair Trade eller Rättvis Handel handlar om att små aktörer kan vara med i ekonomin, handlar man med konfliktfria länder på lång sikt kommer det att motverka korruption. Så om ni klankar Fair Trade som korruption så bör ni nog se till i vad som händer inom Kapitalismen. Säg tex H&M som våldtar kvinnor i Etiopien för att skingra människobyar och "odla ekologiskt". Det är detta som kapitalister ägnar sig åt, det tar från planeten och ursprungsbefolkningar och tar och tar men ger inget tillbaka. Vi är samtliga födda med ögon att se. Jag ser att miljön har börjat göra stora språng i kampen om råvaror, finns det nu en ekonomisk ny tid med CE som är Cirkulär Ekonomi som betyder att då företagen endast ser vinstintressen, har börjat tex plocka plast från haven och där har de en råvara som är helt gratis men man kan göra nya produkter utav det. Det är det hela min blogg handlar om, alternativen. Om man ska vara en miljömupp som säger att allt är dåligt, ja, då kommer vi inget vart. Man måste se det positiva som mänskligheten gör. Vi har inte tänkt på och vi har kanske glömt att vi kommit så pass långt. Dessa tandkräm finns här: www.jordklok.se

Likes

Comments

Min Vardag, Tänkvärt & Politiskt, Feminism & Me Too

Det finns inget värre än män som tror sig genom att kalla kvinnor för hora. Och dylikt. Det är säkert inte konstigt att barn kallar varandra för olika ting, de gör de bara för de hört vuxna säga sånt. I skolor går barnen med så fula ord, så det inte är sant. Jag känner en farbror som var min mentor sedan jag var tonåring, som helatiden sade att han skulle anmäla mig inför mina föräldrar om jag var hora. Så jävla dålig stil liksom. Han var min mentor fram tills jag slutade ha behov av hans lögner, om mig han ville ålägga mig. Så dålig stil när man är i underställning ska man inte behöva höra sådant. En annan älskare som jag hade ville så gärna ta in på hotell, för då kunde han kalla mig hora. Gud vad män är seriöst dåliga. Kass stil liksom. Ja ja. Eller ja och ja, nä ska jag säga. Nej. Ett nej är ett nej ingen början på en förhalande förhandling om att det kanske blir ja. Jag vet en man som försökt hela sitt liv velat ha mig, men ju mera han håller på desto mera avskyr jag att han älskar mig. Så vidrigt att ålägga någon annan ens sexualitet. Jag vill liksom inte ha med hans sexualitet att göra. Ted heter den här killen, vi gick på gymnasiet tillsammans på Katedralskolan och jag var kär i honom men det är jag inte längre, han hade ju utfört fysiskt sexistiskt våld över min kropp en gång i matsalen. Han hade dessutom haft sex med min bästis/frienemy. Hur tänker dessa sk  "män" egentligen?

Likes

Comments

Min Vardag

Så gott med sushi. Det händer då och då att man mår lite dåligt. En del ångest som finns i staden gör ingen glad. Men då måste man passa på att unna sig själv något man tycker om. Jag åt sushi. Så himla gott. Detta ska jag göra oftare. Det var nämligen så att jag beställde sushi för 200 SEK ungefär, men hade inte planerat få så mycket. Men det vart det ändå värt. Sen fick jag med mig en doggybag för sushi för 200 SEK är rätt mycket, men speciellt med mina godaste val av avokado och lax. Gott.

Likes

Comments

Instagram@deminouk.se