Hvordan redusere matavfall.

Hei og god påske!

Idag kaster vi altfor mye mat, ofte er maten spiselig. Når maten råtner på bakken, blir det produsert metangass. Når vi kaster maten bidrar det til klima endringer. I dette innlegget skal jeg gi noen tips om hvordan du kan redusere matavfallet ditt.

1. Sjekk kjøleskapet og skuffene før du handler. Bruk opp alt du har. Prøv å holde kjøleskapet ditt ryddig og organisert.

2. Planlegg måltidene dine. Ha en ukes-meny, da vet du akkurat hva du trenger å handle.

3. Lag en handleliste. Det er fort gjort å handle mer enn det du trenger. Ikke kjøp noe annet enn det som står på handlelista. Kanskje du kan da flere turer til matbutikken i løpet av uka.

4. Oppbevar maten riktig. Hvis maten blir oppbevart feil, blir den fortere ødelagt.

5. Ikke ta mer mat på tallerkenen enn det du orker. Ofte ender vi opp med å kaste det som er igjen på tallerkenen.

6.Ikke kast middagsrester, du kan ha det som lunsj neste dag.

7. Frys ned maten. Modne frukt og grønnsaker kan enkelt fryses, og senere bli brukt til å lage smoothies. Du kan også fryse ned middagsrester.

8. Best før, men ikke dårlig etter. Det er viktig å forstå utløpsdatoer. Mye av maten som har utløpt best før datoen er fortsatt spiselig. Bruk sansene dine til å finne ut om maten er spiselig eller ikke. Se, lukt og smak.

9. Komposter matrestene. Matavfallet blir til energi for plantene.

10.Lag skjønnhetsprodukter av matrestene. Du kan lage hårmaske, ansiktsmaske, krem, skrubb og så mye mer.

11. Hvis du har mye mat til overs kan du donere det til organisasjoner. For eksempel til frelsesarmeen.

Det er så utrolig mange måter vi kan redusere matavfallet vårt. Vi må bli mer kreative og tørre å prøve nye ting. Del gjerne noen tips du også i kommentarfeltet!


Liker

Kommentarer

fridashage
fridashage,
Her var det veldig mange gode tips! Jeg kaster alt for mye mat, dessverre. Skal på kurs i kompostering av matavfall, så da blir det i hvertfall bedre med det som ikke spises 😊🌱 ellers så jobber vi hardt på å kaste mindre mat i hverdagen 😀nouw.com/fridashage
ecofriendly99
ecofriendly99,
Tusentakk. Det er ikke bare du som kaster mye mat, dessverre er det altfor mange som gjør det. Det er bra at du prøver ditt aller beste å redusere matavfallet ditt. Lykke til på kurset!! nouw.com/ecofriendly99
mammatetheo
mammatetheo,
Viktig viktig 😊❤👍👏nouw.com/mammatetheo
ecofriendly99
ecofriendly99,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229