Lussekatter till frukost

vardag

Godmorgon på er! Idag är det söndag och det står jobb på schemat för min del. Kämpade mig upp för en stund sedan, tog en dusch och nu blir det frukost ute i uterummet.

Lite kallt, vi har inte satt på golvvärmen än… men väldigt mysigt. Min tanke är att köpa lite värmelampor här så ska det nog bli bra. Jag ser framför mig en linneduk på bordet med ljus, ett gäng vänner runt bordet, god middag och värmelampor runt om. En bra målbild tycker jag!

Lussebullar som mamma bakat! Jättegoda!

Nu ska jag dricka upp det sista i kaffekoppen och börja fixa mig inför dagen. Ikväll ser jag fram emot komma hem och slänga mig i soffan framför en bra film och mysa med min älskling. Vad ska ni göra idag?

Puss och kram,

Ebba

Gillar

Dekorera pepparkakor

vardag

Fredagen den 3 december och jag är ledig. Snön ligger kvar och det börjar verkligen kännas som julen är nära. Idag bestämde jag mig för att dekorera lite pepparkakor och dricka julmust för få sitta och pyssla lite. Försvinna in i sin egen värd lite, som med keramiken.

Så himla mysigt att sitta och pyssla såhär. Saknar när man var liten och det var det absolut bästa som fanns. Och för att inte prata om känslan man hade innan julafton eller sin födelsedag. Det pirret! Hade gjort så mycket för att få ha det igen.

Visst ser det gott ut?

I födelsedagspresent fick jag ett nytt objektiv till min kamera av mamma och pappa, vilket har resulterat i att jag har kommit igång lite med fotograferingen igen. Så roligt och jag är så glad att jag har tagit tag i den hobbyn igen. Extra roligt att dekorera pepparkakor om man får ta massa fina bilder också, såklart. Nu ska jag koka lite kaffe för om en stund kommer svärmor hit.

Puss och kram,

Ebba

Gillar

det lilla bordet

vardag, inredning

Fram och tillbaka har jag flyttat runt ett litet bord som mormor lämnade kvar här. Ett jättefint litet bord som jag såg framför mig kunna stå både i vardagsrummet, sovrummet och köket. Efter att ha flyttat runt det fram och tillbaka har det nu fått sin plats i köket. Med lite inspiration av Elsa Billgrens vinbord som det pratats om på Instagram. Väldigt fint, glad att det hittade sin plats tillslut.

Här hemma har idag varit en riktig fixardag samtidigt som det varit lugnt tempo på grund av katterna. Hålla koll och se till så lille Ceasar känner sig som hemma. Klockan är snart 18 och jag ska sätta på en kopp te och krypa ner i soffan med resten av mitt lilla gäng. Tänk att vi är ett litet gäng här hemma nu. Jag, Nick och katterna. Låter som 40 år framåt haha!

Puss och kram,

Ebba

Gillar