Att vara vegetarian 

Nu är det snart ett år sedan jag flyttade tillbaka från Los Angeles till Sverige. Jag minns att jag var så himla överlycklig att vara tillbaka. Ett äventyr avslutade vilket betydde att jag var tvungen att skaffa mig en ny utmaning. Det första som slog mig var att jag skulle bli vegetarian. Jag började med ett mål som var fram tills min födelsedag. Men när min födelsedag kom så kändes det onödigt att sluta när det hade gått så himla bra. Idag tio månader senare sitter jag här och kan stolt säga att jag fortfarande inte ätit kött, inte ens fuskat en enstaka gång.

Jag minns när jag bestämde för att bli vegetarian så var jag så orolig att jag skulle äta "tråkig" mat och att det skulle bli svårt. Men jag är så positivt överraskad och nu när jag bor själv är det så roligt att testa på nya maträtter och laga spännande recept. Det finns så oerhört mycket god mat och jag har även valt att fortsätta äta fisk/skaldjur så det är inte direkt någon uppoffring för mig då jag knappt ens gillar kött/kyckling/bacon osv. Jag tänkte utesluta fisk också men just nu kommer jag fortsätta med det ett tag till.

Sedan den dagen jag slutade med kött har jag börjat mått så mycket bättre. Min hy har aldrig varit så bra som den är just nu, jag är piggare och jag har knappt varit sjuk en endaste gång. Så inte nog med att jag räddar djuren och bidrar till en bättre miljö så mår även lilla jag så mycket bättre. Nu när man också är student och inte har världens största matbudget så är det även så mycket mer prisvärt när man utesluter kött.

Jag kan verkligen inte bestämma över någon men jag skulle vilja utmana er att utesluta kött kanske någon gång ibland iallafall. För när man äter kött fastnar man lätt i samma gamla matvanor och inte är så inspirerad till att prova på något nytt. Men kolla runt på internet, läsa bloggar, skapa något på eget vis eller bara gör det enkelt och byt ut köttfärs mot sojafärs. Var kreativa och testa något nytt, litet som stort. Jag kommer börja dela med mig av mina favorit recept på bloggen och hoppas kunna inpirera er. Vänner, familj och min kille har blivit väldigt positivt överraskade både med hur lätt och gott det är utan kött. Så vem vet det kanske du också kommer tycka. Jag tror det.

Love, ebba!

Gillar

Kommentarer

Ajjy
Ajjy,

Vilken härlig inställning! Slut på ett äventyr, vad blir nästa? 👌🏼😄💕

nouw.com/ajjy
Sanna,

Nu fick du mig att vilja testa att äta endast vegetariskt! Är det lättare att börja vår/sommar tror du, När det finns större utbud på frukt/grönt?

devote.se/sannagustafsson
agnesmathilda
agnesmathilda,

Vilket inspirerande inlägg! Bra jobbat 💕

nouw.com/agnesmathilda
Ellendelin
Ellendelin ,
Så inspirerande att läsa om!
nouw.com/ellendelin
malinkirstine
malinkirstine,
Så intressant och inspirerande <3
nouw.com/malinkirstine
BLOG_of_FOODCRAFT
BLOG_of_FOODCRAFT,

Jag är också "pescatarian" sedan flera år tbx. Kolla in min blogg: blogg of foodcraft där hittar du massor av inspirerande recept...

nouw.com/blog_of_foodcraft