Januari

Så, mitt förra nyår spenderade jag med Agnes, Alva, Linnea och Ellen i Umeå. Mina absoluta favoriter och jag, blev succé såklart. Jag lirade massor av hockey under denna perioden och fyfan vad jag saknar det.. Men men, mitt lag finns där när jag kommer hem igen. Jag umgicks med Tobias och Ellen dag ut och dag in, mina bästa vänner, alltid. Pappa hade extremt dåligt i ryggen under denna perioden så från att ringa 112 och frukta för hans liv mitt på natten till att åka till skolan på morgonen igen och låtsas som att inget hänt. Det var en jävla period så att säga men så kan det vara ibland.

Februari

I denna månad hände nog det värsta som jag fortfarande någonsin varit med om. (Nej ingen våldtäkt etc, spekulera inte kring detta) Väljer att hålla det hemligt med tanke på att jag inte själv gått igenom det själv. Pappa var sjuk, farmor var sjuk och jag tränade gym, fotboll och hockey som en galning för att hålla humöret uppe. Hade även mitt gymnasiearbete i februari vilket var galet kul men stressigt. Även här jag kom extremt nära Alice och Hanna, stjärnor.

Mars

I Mars blev det ljusare, pappa blev bättre efter operationer. Jag fortsatte jobba med mina älskade barn jag var barnvakt åt vilket gav mig massor av glädje, fortsatte jobba på Kanis och kom närmare Anton. Jag tränade mina sporter och drog till Kåbdalis över en helg med Linus, Rasmus, Marcus och Tobias, roligaste helgen på länge och det blev en snabb vändning på mitt mående. Gjorde även tatuering nummer 2 i slutet på mars och gick på mitt första informationsmöte med Cultural Care!

April

April var väldigt lik Mars, jag mådde bra. Min träning gick extremt bra under denna perioden och jag uppskattade varenda stund jag hade med mina lag och på gymmet. Jag hade väldigt många skypemöten med olika familjer under denna perioden så jag gått med i programmet och börjat leta familjer, vilket inte var svårt då jag fick cirka 25 matchningar. Enda som inte var bra var att min farmor var väldigt sjuk vilket hon varit ett tag men alla försökte som vanligt hålla det hemligt för mig. Så när hon väl tappade håret och inte längre kunde handla själv blundade jag bara för det och tänkte att de kommer bli bra, som jag gör.

MAJ

I Maj kunde jag inte blunda mer, farmor låg på sjukhus mer än hon var hemma och för er som inte vet så har min farmor och farfar varit mina absolut favorit människor sen den dagen jag föddes. Att tappa min farmor också som jag insåg här att jag skulle göra gjorde fruktansvärt ont och jag fäller en och annan tår när jag skriver detta, min egna fina starka farmor skulle förlora livet. Jag gjorde vad jag kunde för att hålla tankarna borta, jag tränade i massor och jag jobbade trippla jobb under tiden som jag gick skola för att tänka på annat. I slutet av maj åkte jag till Magaluf med mina underbara vänner. I Maj matchade jag även med familjen i Reno som jag bestämde mig för att åka till.

JUNI

Magaluf, behöver jag ens säga mer? Det var fett. En vecka i Spanien med mina närmaste vänner och massor av alkohol. Det var stört kul. På flyget hem sa pappa att farmor dött, vilket jag nästan hade listat ut då jag bad han att inte berätta ifall hon dog när jag var borta och mitt liv blev genast ett helvete. Jag gjorde mitt delprov med 40 garders feber och misslyckades på permanentrullningen, jävlar vad kul. SÅ STUDENTEN och den sjunka studentveckan, efter att ha grinat över min älskade älskade farmor och det där jävla provet så kom det som jag längtat efter sen den dagen jag insåg vad studenten var, och det var like jävla kul som jag trodde. Efter studenten kom massor av jobb på Blommor och ting och som barnvakt. Åkte även en sväng till Stockholm för att lösa mitt Visum. Så Juni var en galet blandad månad, jag lyckades hålla humöret rätt bra uppe med tanke på att min bästa vän gått bort och det har jag Ellen och min pappa att tacka för.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt

Ska inte komma med någon ursäkt till varför jag inte bloggat eller så men asså jag har verkligen inte tid!!
Dagarna ser väldigt likadana ut här oftast. Kliver upp 07.20, äter frukost och börjar jobba, tar en nap med Clara 08.30-10.15 cirka, beror mycket på hur hon sovit under natten och när hon vaknade. Men 10.30 åker vi till en sing and learn class/the library och där vi är till 11.30, 12 åker vi och tar en lunch med Lorelle (en tjej jag lärt känna här) oftast. Klockan 1 åker vi hem, hon tar en nap till klockan 3 och då hämtar vi Charles på skolan. Han kommer hem och vi leker till 4.30 när jag slutar jobba, jag åker då direkt till gymmet och sedan har vi familjemiddag hemma runt 6. Klockan 7 tar jag en dusch och sen åker jag ut med Connie och snackar skit till klockan 10, sen är de hem igen och sova.

Det är verkligen så nästan alla mina vardagar ser ut, jag har fotboll onsdagkväll och söndagmorgon, vissa dagar är städerskorna här på måndag så vi måste vänta med nappen, jag börjar jobba klockan 10 de flesta onsdagar, vi äter middag ute måndag, onsdag och söndag och Charles kommer hem klockan 12 tisdag, onsdag och torsdag. Utöver det är de samma lika. På helgerna hittar jag oftast på nått kul med Connie, Lena, Tori eller någon annan. Livet är riktigt bra helt enkelt!

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt

Nu har jag alltså hunnit befinna mig i USA i 100 dagar. 265 to go. Tror jag vuxit mer på dessa 100 dagar än vad jag gjort på 3 år i Sverige.

Jag har alltså bott på 2 olika ställen, börjat i 2 nya lag, flygt flygplan själv hur många gånger som helst, varit i 6 olika stater, fått en extra familj och sist men inte minst träffat sååå många nya vänner.

Det har varit extremt tufft vissa gånger, det har funnits gånger när jag bara velat åka hem med snabbaste flyg hem men jag är så extremt glad och stolt över mig själv att jag gör detta och att jag klarar det. Att flytta till andra sidan jorden själv utan att känna någon är tufft, riktigt tufft men det känna bra, riktigt bra.

Likes

Comments

Hej! Tänkte slänga in en update eftersom jag kanske inte är den bästa på att hålla er uppdaterade, haha men dagarna är underbara men hektiska! Jobbar 8-4.30, 4.30-6.00 gymmar jag, 6.00-7.30 äter vi familjemiddag och myser, 7.30-10.00 träffar jag antingen någon kompis eller umgås med livets bästa hostfamily. Liksom, tiden bara springer här!!

Jag mår då så himla bra, slänger in lite bilder från livet här!

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt

Hemlängtan är ett faktum när man bor på andra sidan jorden från allt man känner och älskar. Igår hade jag varit här i 2 månader vilket betyder minst 10 månader till här och jävlar vad jobbigt det är. Missförstå mig rätt! Jag älskar det här, min värdfamilj är så himla fina. Jag har inte hunnit hitta så många nya vänner här men det kommer, jag har börjat spela fotboll och jag trivs hur bra som helst med mitt nya lag. MEN detta är inte hemma. Detta är inte min mamma och pappa, detta är inte Ellen, Nelly eller Sanna, detta är inte ÄIF, detta är inte gb eller kalles, detta är inte fyllekäk på max för att sen dö i Ellens lägga, detta är inte Tobias, detta är inte AWE, detta är fan inte oktoberväder heller (32 grader). Livet är annorlunda på alla plan, ingenting är detsamma som det var för 2 månader sen, det är svårt. Allt är svårt.

MEN jag älskar det här, mina hostkids är mina syskon och mina hostparents är som mina föräldrar. Haha, idag innan matchen sa min hostmom till mig att ta med en granola bar ifall jag får astma och börjar må illa. Jag tänkte ju såklart att de inte kommer hända, men mycket rikigt fick jag dehydration efter 10 spelade minuter (det känns som 37 grader, fattar ni?). Jag känner mig omtyckt och viktig.

Jag gör mitt livsresa just nu och även om jag vissa gånger bara hade velat vara i min mammas famn så gör jag detta för mig själv, för min framtid och för mitt eget växande. Jag ska bli så bra som jag kan bli, och jag ska bli framgångsrik. Jag ska göra mina föräldrar stolta och detta är bara början.

Likes

Comments

Så, idag var det en vecka sen jag satte mig på flyget och flög över hela USA till Florida.

Det känns jättebra, verkligen. Kändes jättebra sist också men här känner jag mig verkligen viktig. Min värdpappa säger alltid ”sweet girls” eller ”pretty ladies” när jag håller i Clara. Den lilla saken gör verkligen att jag känner mig jävligt viktig och verkligen en del i familjen.

Spenderar mest tid med min 6 månaders bebis som jag är med varje dag när Charles är på skolan från 8-3 vilket kan vara lite jobbigt när hon håller på att få tänder just nu, men hon är himla mysig. Min hostmom jobbar hemifrån så vi umgås mycket, hon är så trevlig och jag gillar verkligen henne!!

Overall så känns de superbra och jag vill spendera resten av mitt år här utan tvekan!

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt

Som ni kanske vet så är jag i rematch vilket betyder att jag ska byta familj. Jag har även som ni kanske redan vet en ny familj i Florida som jag åker till på Torsdag, överlycklig!

Anledningen till min rematch har fått många familjer att skratta, många i min närhet att bli förbannade och ja, jag måste erkänna att jag också tycker det är ganska töntigt. Antar att ni också är rätt chockade med tanke på att jag sagt att jag trivts så jävla bra här, vilket jag har!

Men iallafall, jag bor just nu i en familj med mamma, pappa, en flicka på fyra år och en flicka på två år. Sen för 2 veckor sen åkte mina värdföräldrar till en annan stat och såg en fotbollsmatch. Detta var dagen efter min födelsedag och en av dagarna var min mammas födelsedag. Vilket betyder att det var en jävligt tuff tid för mig. Jag har aldrig varit borta på mammas födelsedag och ännu mindre på min egen födelsedag. Hade galet mycket hemlängtan och jag använde min telefon då och då när jag jobbade för att skriva med mina kompisar och min familj vilket jag annars inte gör, jag jobbade även 3 stycken 10timmarspass dessa dagar. Familjen såg då i sin övervakningskamera att jag använde telefonen men de sa ingenting till mig. När de kom hem på måndagen var de tråkigaste stämningen och jag kände verkligen av det men de sa ingenting till mig eller nå. Sen hade vi ett möte med vår lcc på Torsdagen som de alltså satte upp för att de ville berätta det för mig, de kunde alltså inte säga de till mig utan de var tvungen att ha min lcc med trotts att de skrivit i sin application att de "vill ha en öppen relation och prata om problemen innan de blir ett problem", haha lol.

Så jag började ju lipa på mötet för jag kände mig som jordens värsta människa och som att jag hade svikit min familj. De sa att jag kan sitta med telefonen när barnet sover.

Så fredagen kom och jag jobbade 10 timmar. Jag lämnade min telefon på rummet och jag tog fram den när jag hade torkat av bänkarna, tagit bort alla leksaker, lagt barnet och plockat ur diskmaskinen. Helt okej tänkte jag för de hade sagt de dagen innan, det var så långt ifrån okej ska ni veta, ojoj.. Så barnet vaknade och jag la min telefon i mitt rum, mamman kom hem och jag märkte genast att satan, dålig jävla dag.

Jag slutade jobba, gick upp på mitt rum och sen när jag kom ner lite senare frågade jag hur jag jobbar nästa vecka. Då sa de att de ville prata med mig och de började klaga på att jag satt med telefonen och jag sa bara att jag gjort de för att jag trodde att det var okej såklart. Då hade alltså mamma printat en bild på mig när jag sitter i soffan och hon ser de genom övervakningskameran, kom ihåg att jag erkände direkt, hon visade ändå printen på mig. De ville även att jag skulle ha gjort tvätten som jag gjorde 2 dagar tidigare och som vi kommit överens om att jag skulle göra på måndagar. De ville även att jag skulle ha plockat upp hundleksakerna ute, jag är här för barnen. Inte för hundarna. Sen sa de att jag skulle ha plockat ihop kritorna ute, som jag alltså redan hade plockat ihop. Skrattar, på riktigt. Är verkligen i rematch pga ett missförstånd.

Det är så tråkigt pågrund av varje gång jag går ner springer barnen till mig, ropar mitt namn och hoppar upp i min famn och hänger där i 10 minuter. Kommer verkligen sakna dessa små änglar... Den äldsta satt för någon vecka sen i mitt knä och var ledsen för att hon aldrig ville att jag skulle fara hem, det var innan allt om rematchen.

Har frågat min nya hostfamilj vad de skulle gjort och de sa att de hade pratat om problemet med mig direkt istället för att blanda in en lcc och gett mig fler än 1 chans att bättra mig, vilket känns riktigt bra.

Så ja, jag har alltså legat på mitt rum sedan 14onde September. Har köpt torkad frukt till mitt rum så jag slipper gå ner och äta. 6 av dessa dagar har jag inte lämnat mitt rum och de andra har jag varit med nån på kvällen så då har jag gått ut. Både mitt psykiska och fysiska mående har slagit i botten och detta har varit de värsta dagarna någonsin. Alla som gått igenom rematch förtjänar ett pris, för klarar man detta klarar man allt.

Hade aldrig klarat detta utan er Elin, Ellen, Hanna, L, mamma, pappa och Lena. Är er evigt jävla tacksam.

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt, Resor & Händelser

Okej, som ni märkt så har de stått väldigt still på mina sociala medier i överlag på senaste tiden och det är för att jag hamnade i rematch förra fredagen. Kommer ta upp allt angående rematch och vad som hänt i ett kommande inlägg. Känner att ni behöver en stor förklaring till allt.

Men iallafall så har jag nu bestämt att jag flyttar till Jacksonville i florida nästa vecka! Hur kul är inte det? Åh, är så glad. Äntligen är denna äckliga vecka över och jag kan börja leva igen, ska bli så härligt.

Men jag ska iallafall ta hand om en liten tjej på 6 månader och en kille på 4 år. Pratade med killen imorse vilket var hur kul som helst. Jag älskar verkligen barn i 4-års åldern, så roliga och aktiva.

Tänkte bara slänga upp ett snabbt inlägg och förklara för er hur läget ser ut och att jag faktiskt lever.


Ett speciellt tack till denna underbara människa som hjälpt mig igenom denna jävla vecka, hade inte klarat de utan dig.

Likes

Comments

Livsstil & Allmänt, Resor & Händelser

Idag fick jag min första riktiga kulturchock men det vet ni redan om ni har mig på snapchat.

Jag var iallafall påväg till leoparken med min yngsta och jag lyssnade på en au pair podcast där 2 tjejer pratade om hur de är att vara au pair och hur en vanlig dag i en au pairs liv ser ut. Jag gick och lyssnade och började då reflektera över att jag känner igen mig i allt de pratar om i podden. Jag är också här och jag har också varit med om att det har varit jobbiga dagar och jag har också varit på training school och jag har redan träffat min värdfamilj för första gången, liksom de är så overkligt att jag är mitt uppe i allt och för mig är det bara en vardag. Liksom en ny vardag där mina vänner pratar andra språk (förutom Ebba, tacka gudarna för att hon finns), där mitt rum är ett helt annat och där allting som jag förr kallade vardag är på ett helt annat sätt. Det är bara så konstigt när du faktiskt reflekterar över att du faktiskt bor här.

Ja hörrni, det är inte en dans på rosor att flytta till andra sidan atlanten själv och just nu vill jag helt ärligt bara kramas med Ellen och min mamma lite men det får vänta. För vi ses ju snart igen.

Likes

Comments

Contains affiliate links Trend & Shopping

Som de flesta av er har räknat ut så har ju jag shoppat en heeeel del här borta, redan nu fyllt en till resväska, haha whops! Tänkte visa några av plaggen som jag har beställt, men sen shoppade jag på nike för 2000 kronor också när jag kom hit och fick ett presentkort på 250 kronor så jag ska dit på lördag igen och spendera minst lika mycket som sist, haha jävla jag.

Likes

Comments