Från den smutsiga fönsterkarmen hänger mina ben ut. Det orangegula ljuset mot tegelväggen förtrollar mig. “Jag måste minnas allt” säger jag till er och ni håller med men jag tror inte att ni fattar. Jag vill slänga mig ut från fönstret för att jag inte ska glömma. Göra det till ett starkt minne. Blod från knäna ska få mig att minnas den söta doften. Mina brutna armar ska få mig att minnas den betryggande värmen. Hjärnskakningen ska få mig att minnas ljuset. Det där jävla ljuset som gör mig så lugn och lycklig att det slår över till sorg. Adrenalinpåslaget när man hoppar flyger landar mosas ska få mig att minnas allt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ett snedsteg i sidled
framåt eller bakåt eller bara ingenting
förintade av tiden
löses upp i vinden
förenas och förtvinas
ett med alltet
ensam med inget

Likes

Comments

Snälltåget, tåg 3943 Linköping-Lund
1.Förra veckan städade jag undan mina vintrigaste kläder
Nu svischar jag på ett igenom ett snölandskap
För två månader hade jag älskat synen, blivit gråtfärdig av det där landskapet täckt av isiga grenar och snötäckta tak
Nu tar jag av mig jackan i protest

2.När jag var yngre typ tretton, fjorton, någonting sånt så hade jag inte mensvärk alls
Imorse vaknade jag 08:00 för att dö av smärta
Försökte somna om i flera timmar flera dagar år typ sen gick jag upp och mötte Clara som skulle jobba och jag skämdes över min uppenbarelse (jag=blek svettig svag, Clara=går upp tidigt för att göra bra frukost innan jobbet)
Sen gick jag in i badrummet och la mig naken på golvet med mina pyjamasbyxor som kudde och försökte andas genom smärtan
Haha som en förlossning typ
Sen kräktes jag
Sen gick jag och la mig igen

3. För några dagar sen fick jag höra att jag var den mest feministiska personen han kände till. På något sätt kändes det som en förolämpning, fast jag vet att det inte var det (eller?). Jag älskar att vara medveten om strukturer och förtryckande system. När jag mindre gick jag runt och var irriterad men fattade inte var det var förrän jag fick patriarkatet förklarat för mig. Och så där fortsätter det än idag. Jag kan hata mig själv ibland. Det tror jag alla gör. Till exempel kan jag hata att jag är högljudd eller politisk eller vad fan som helst. Men sen förklarar någon grym tjej (typ oftast Emilia) ett patriarkalt system för mig och då fattar jag att det inte är jag som det är fel på utan någon annan. Och det är så mycket bättre att hata någon annan än sig själv.

4. När jag kommer hem ska jag klippa mig. Gör så när jag var starka känslor. Tex senast när jag var jättekär men inte kunde hantera det så tog avstånd och mådde skit och klippte av en decimeter och färgade håret mörkbrunt (men det blev typ grönt). Vet inte exakt vad som är problemet just nu men tror att jag skyller på årstidsövergång.

5. Längtar efter världen fast jag är mitt i den. Går runt hemma i skolan hos vänner och längtar efter det riktiga, det som är på riktigt. Känns som att jag missar allt. Undrar om andra känner så. Ibland tänker jag att alla andra är i ett lag utan mig och vet något som inte jag vet. Som att alla andra har fått bakgrundsinformation jag missat. Som när man kommer sent till lunchen och samtalet redan har börjat så man måste försöka lyssna in sig och dra slutsatser själv. “Vad pratar ni om?” undrar man men ingen orkar riktigt svara.

6. Efter ändlösa samtal med tjejkompisar har jag ställt mig frågan om man har eller har haft en enda tjejkompis som inte har eller någon gång har haft problem med mat/träning/vikt. Patriarkatets typ starkaste vapen är att det granskar och kritiserar oss så intensivt under så lång tid att vi alltid vill förändras och vara till lags men det är så utmattande att man går av.

  • 438 Readers

Likes

Comments

Syster!
Jag ser dig
Vi är ett vi är samma
Kom, ta min hand, vi gör det nu
Ut i natten, ut i världen
Det blåser nu åt rätt håll
Innan gryningsljuset når oss är allt förändrat
På en natt gör vi om synen
Synen på oss, på varandra, på dem
De har sagt så mycket så länge att vi börjat hålla med
De vänder kappan efter vinden
De talar om att fortsätta kampen
Vi vet vad ni säger när vi inte är där
Vi synar er, det har vi alltid gjort
Syster! Systrar! Kampen är vår
De gav oss aldrig plats att synas
Aldrig plats att höras
Men vi har krigat och tagit tillbaka
En ständig kamp mot det egna psyket
En kamp mot det ni lärt oss
Sagt till oss och tvingat oss att tro på
Syster!
Lyssna på mig
Kampen är snart över
Vi är snart fria
När gryningsljuset kommer
Börjar en ny tid

Syster; ser du ljuset?

  • 578 Readers

Likes

Comments

Bra helg.

Har varit på två middagar med olika kompisgäng men gemensamt för båda kvällarna var trygghet+mys+personer jag genuint tycker om.

Idag var jag på mitt första möte med 5fight. Blev medlem för flera månader sen och har tänkt komma hur många gånger som helst men har varenda gång hoppat av i sista sekund för att jag blir lite för självmedveten lite för nervös lite för osäker. Men idag! Idag var jag där. Och det var bra. Det kändes seriöst och ändå skrattig stämning.

Just det!!: En sjukt rolig grej är att i samband med att jag annonserade ut mig själv på instagram har mitt bekräftelsebehov stillats för all framtid.

Nyårslöften som hålls upp än så länge:
•Håller det städat på rummet
•Kompisdejtar
•Läser böcker
•Pratar mer om viktiga saker, kallpratar mindre

Heja mig!
Imorgon har jag mittkursprov i matte:) kul:) va:)! Hejdå

  • 1045 Readers

Likes

Comments

Detta skrev jag för några dagar sedan. Kändes väldigt rätt då. Nu känns det inte så rätt längre, men vill ändå dela med mig. Den är ganska tung. Känns otroligt otroligt mellanstadie, egentligen högstadie också. Men det var en otroligt mörk period könsrollsmässigt. Texten känns överdriven men ibland är det vad som krävs för att det ska träffa.

Jag tror att man kanske behöver en bakgrundsanalys för att hänga med i texten. Info om roller vi blir tilldelade, mönster vi förväntas följa och krav vi, medvetet eller undermedvetet, försöker uppnå. Men jag orkar inte skriva mer så det får räcka så här. puss"Två kroppar säger de att det finns

estetisk är den ena

funktionell är den andra

En kropp trycks in i estetikformen

Formen med vassa kanter, som skoningslöst skär bort

hud och

kött, det måste bort det ska inte finnas för mycket inte för lite precis lagom utan leverfläckar utan bristningar utan brister och fel

tankarna måste hållas inne måste hållas tysta inga idéer får trilla ut

höga skratt eller egentligen alla skratt som inte kan jämföras med porlande bäckar eller fågelkvitter på våren eller allt vackert som finns måste bort

åsikter bort bort inte höras inte synas

drömmar våga aldrig drömma stort

Allt ska bort skäras bort tystas ner förintas, allt som inte är estetiskt korrekt ska bort


Funktionskroppen har ingen form med vassa kanter som skär vasst så den

springer den springer på skolgården snabbt

kastar hårt en sten mot rutan kastar för hårt på spökbollen på gympan kastar saker för ofta men den kommer alltid undan jag vet inte hur men den kommer undan

säger vad den vill för det skadar inte den alls sen säger den elaka saker på släktmiddagen säger saker om estetiska kroppen säger saker den borde ångra men aldrig gör

skrattar högt och elakt och läskigt jag måste gömma mig titta mig i spegeln skrattar de åt mig eller skrattar de gud förbjude åt mitt utseende för min estetik är allt jag har snälla skratta inte åt den

skriker högt så fåglarna lyfter från trädtopparna

drömmer den har stora drömmar så stora att de kan fylla ett helt universum


Det är så orättvist så orättvist. 

Likes

Comments

Lyssnar på little jinder och kommer på mig själv att vara avundsjuk på att jag inte skriver texter på samma sätt som hon. Är i en period där jag är avundsjuk på alla som kan skriva bra. Vill också kunna använda rätt ord i rätt ordning och få någon att känna saker. Sätta ord på känslor man inte kan formulera själv. Men istället för att öva på att skriva blir jag sur och håller inne delete-knappen så hårt att fingret vitnar.

Idag har jag gjort saker jag gör varje dag. Det vill säga typ plockat lite med mina växter, druckit kaffe och slötittat på youtube. Inte så produktivt men mysigt. Mina helger är så här numera. Tvåan har lugnat sig festmessigt. Första veckorna var bara fest fylla sena nätter cykla det snabbaste man kunde till salehan ta bussen hem. Det var intensivt jobbigt utmattande men kul. Nu är det tvärtom totalomvändning från svart till vitt. Jag sover mycket, typ läser böcker och har börjat träna. Är lite uttråkad. Vill ha balans mellan allt.

Nu är jag på väg till Johannes. Väntar på att Erica ska ringa men HON RINGER JU ALDRIG. Nästa busshållsplats heter på riktigt “busstationen”. Jag tycke inte att det är rimligt. Men samtidigt, den ligger i Klågerup så man kanske inte ska ha så höga förväntningar. (OBS jag får vara småorts-förtryckare jag har faktiskt tolkningsföreträde!!!!1!1!! mvh bor i hjärup)

Japp det var allt hejdå!!!!

  • 1161 Readers

Likes

Comments

•Tvätta håret på hårtvättardagen så man slipper vara äcklig i skolan (Borde jag skämmas över att detta var det första jag kom på? Att det tydligen var det absolut viktigaste jag ville förändra med mig själv var mitt utseende!!! tjoho heja mig)

•Läsa 12 böcker (En bok i månaden. Kan väl inte vara så svårt.)

•Försöka hålla det städat på rummet (Jag har ansvar för ETT rum i hela världen, borde vara lättare att inte använda golvet som matplats/garderob/smutstvättsyta/bokhylla. Men jag får väl öva)

•Prata mer om viktiga saker, kallprata mindre (Detta känns i efterhand som den viktigaste punkten. Jag vill ha fler samtal som ger mig något.)

•Lära mig 12 riktigt goda recept (KUL!!!!!! Kan inte laga mat. Vill kunna)

•Åk på mer äventyr! Hitta fina ställen i Malmö och Lund (Typ fina parker, fina hustak osv. hmu om du vill följa med. Det blir roligt jag lovar)

•Åk till ödeställen (Känns som att vilma och lydia brukar göra det? Ta med mig!!! Annars, samma grej som ovan: hmu om du vill följa med)

•Rensa vänner på Facebook/följare på instagram (typ högstadiesnubbar (lollll u all gone already) och avlägsna kompisars syskon som är födda typ 92 och bor utomlands som man la till när man var 12 och det var coolt med många vänner på facebook)

•Skapa (Detta känns kanske lite abstrakt, kan medge det. Men det är lite meningen. Jag vill skapa mer, få utlopp för saker genom konstnärligt skapande.)

•Bli vig (När jag var mindre så dansade jag. Då var jag jättevig, det var roligt. Det är jag inte längre)

•Var ärlig med kärlek om andra, våga vara genuin (Också viktig punkt. Har varit ganska rädd för att utrycka mig om andra människor till dem. Det är läskigt så klart, jag är rädd att uppfattas som på och störig.)

•Skriv mail till kvinnliga förebilder (S/o till Emilia som fått mig att börja göra detta. Det är så bra för alla inblandade: Jag får prata med idoler. De får uppskattning för sin konst/sin musik/sitt arbete generellt. Systerskapet stärks)

•Tatuera mig!!! (Hej mamma och pappa. Jag lovar att tänka igenom jättenoga. kram)

•Ät frukost (Mår så bra när jag gör det men det händer allt för ofta att jag sover lite för länge och väljer kläder lite för länge och sen måste springa till bussen)

•Skriva mer ordentligt det vill säga sluta skriva “ja” “e” “d” och så vidare (Började göra detta som ett skämt för ganska längesen, nu kan jag absolut inte sluta. GUD samma grej med att jag sjukt ofta skriver många utropstecken. Jag började göra det på skämt typ i nian, för att jag tyckte att det var så jävla fult och här sitter jag idag och har inte skrivit ett sms på tå år utan minst fem utropstecken.)

•Spara pengar!!!! Ffs (ÄGDE på att spara pengar innan. Inte längre)

•Köpa en ryggsäck (Detta kanske låter som en onödig punkt. Men såhär: har alltid ont i axeln pga tung dator tunga böcker vattenflaska pennor hörlurar laddare som tryckt jättehårt med smala band mot axeln, oordning bland grejerna pga inga fack alls. Så det ska jag köpa när jag har klarat av punkt 16 ett tag)

•Kompisdejta/ta upp kontakt med gamla vänner (Längtar SÅ mycket tills jag ska börja göra detta!!! Har redan tänk ut några jag ska dejta. LÄNGTAR!!!)

•Ta hål i örat (Har tänkt göra detta sen ettan, men inte orkat ta tag i det)

Likes

Comments

För några månader sen skrev jag en text om tid. Om nutid, för att vara exakt. Ägnade några minuter åt att skriva den, sen tänkte jag inte så mycket mer på det. Nu har jag börjat tänka desto mer på det.

tanken på att nuet bara är en spricka, en krackelering i tidslinjen som består av dåtid och framtid. det som händer nu, mindre än en millisekund är allt som är nuet. allt annat är dåtid eller framtid. den första meningen jag skrev är dåtid och den sista jag kommer skriva ligger än så länge i framtiden. när jag läser detta nästa gång kommer hela stycket påminna mig om dåtiden. den kommer aldrig någonsin tillbaka och det gör mig helt galen. nu är jag snart på sista meningen, det jag innan skrev var framtiden. man skulle kunna tänka att jag då har nått framtiden men det stämmer inte, för sprickan mellan dåtid och nutid flyttas framåt, men jag kommer aldrig befinna mig någon annanstans än i avgrunden. falla ner från dåtiden och försöka kämpa mig upp till framtiden.


Ju mer jag tänker på det desto sjukare känns det. Nuet finns inte.

(känner ett starkt behov av att berätta att jag vet att detta är så sjukt gränslöst jävla äckel-pretto. Liksom säga ifrån i förväg, jag vill hinna säga det innan ni hinner tänka det. Vet att detta är en patriarkal fälla. Att tala illa om sig själv så ingen annan hinner göra det före.)

Likes

Comments

  • 1290 Readers

Likes

Comments