Header

Idag så stod det tvättid på schemat hemma, så jag och Jesper fixade att tvätta och hänga upp allt tillsammans, därefter drog jag ut till stallet.

Varje gång jag kommer ut till stallet så kollar jag av hur Alicia känns, om hon vill eller inte vill komma in, för om hon inte vill och verkligen visar det, då ger jag henne maten och gör inget mer. För jag ser ändå att vår kommunikation är otroligt viktig och det ger inte oss något om jag tvingar henne, utan då blir hon snarare mer villig vid dem tillfällena som hon verkligen vill. Idag var en bra dag. Alla hästarna stod och käkade och ropade när jag var ca 20 meter bort, man ser ett öra rycka till mot mig och sedan vänder hon bort direkt från maten och traskar på mot mig. Sedan sänker hon huvudet för att ta på grimman och så går vi mot stallet. Då vill hon va med mig.

Idag blev det en promenad, red samma sträcka med Mikaela tidigare i veckan så tänkte att den borde ju finnas kvar i huvudet. Men näääj. I skogen virrade vi runt i säkert 20 min, pulsande i snön och mellan stockar och stenar så kan jag ju säga att jag inte blev lite svettig, det bara rann haha. Alicia följde jätte fint och lydde varje liten signal, toppen tjejen! På vägen hem fick hon även gå "först" och välja väg, men så fort jag stannade eller bad om något så lyssnade hon direkt, så jäkla duktig! Promenaden tog ca en timme och vi gick mellan 4,5 - 5km så blev en bit i alla fall!

En av fyra av hennes gamla skor är för övrigt upphittade hah.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja dagen på jobbet var ingen favvo, var en skitdag enligt mig, kände mig sur och butter i princip hela dagen och att ingenting jag gör duger. Men så ska man inte tänka men efter att ha haft en sån dag var det skönt att bara komma ut till lugnet i stallet.

Jag och Mikaela red ut på en tur tillsammans, blev även att trava lite grann för första gången, men det är ju så jäkla isigt just nu så man vill ju faktiskt helst bara skritta. Blev en hel del off road ridning i skogen som resulterade i två blåslagna knäskålar för min del, då Alicia tydligen gillar att gå nära björkträd när vi var i bushen hah. Man fick någon gren i ögat också, men skadorna resulterade i mest skratt så det var ju sköj! Alicia skötte sig super bra hela ritten, va några kossor som såg lite skumma ut men inget märkvärdigt, hon var dock lite mer alert än va Grey, så även här blev det att hon fick gå bakom och få lite broms hah.

Väl tillbaka vid stallet så gav vi alla fyra hästarna mat och fyllde på vattnet, sen for jag hemåt för käk.

Likes

Comments

Mjorå idag hängde han med ut för att kika lite på Alicia, vi tog in henne och tog sedan en kort promenad i mörkret. Blev även lite försök till bus i paddocken men blev mestadels lite Följa John. Gav henne sitt käk för dagen och fyllde på vattnet i hagen. Sen for vi hemåt, så det blev bara en kortis tripp. Men vi kom ut rätt sent så det var så himla mörkt och jag är inte förtjust i att rida i mörkret, så blev mest mys bara.

Efter stallet blev det hem och duscha och fräscha till sig, sedan åkte jag och Jesper till Västerås och käkade på Bistro Gränden. Jag tog oxfilé och Jesper tog entricote, super gott var det! Rekommenderar det helt klart och kommer definitivt bli fler visiter dit!

Likes

Comments

Idag tog vi första ridturen ute ensamma, gick super bra och Alicia var coollugn hela turen. Blev endast skritt och blandade skog och vanlig väg. Dock var det en grävmaskin (typ) inne i skogen, så vi fick vända på stigen och gå tillbaka, hon reagera nån gång men inte mycket. Nu har hon även blivit bättre med att kratsa bakhovarna, i början va hon lite "rädd" om bakbenen och röck till i benen när man skulle kratsa hoven, men nu lyfter hon och står still och är lugn varje gång, så det är verkligen super skönt!

Hon börjar även komma väldigt bra in i flocken och man märker att hon längtar att komma tillbaka till kompisarna efter ett pass hah. Dock när jag släpper henne på kvällarna kan hon stå och titta på mig och vänta tills jag åkt innan hon går iväg, blicken säger nästan "är vi redan klara? vill busa mer" hah. Går riktigt bra med prinsessan som det känns nu.

Likes

Comments

Ja idag så har jag spenderat några timmar i stallet och även ridit Alicia första gången sen hon kom hit, mer om det finns i ett annat inlägg. Annars har det varit en slödag idag, köpte pizza och kikat på mello och barnfilmer hah. Liam var en klar favvo för mig i mello, tycker han va solklart bäst av dem som tävlade idag.

I veckan så blev det att kika på Sing och tror inte jag garvat så mycket på jätte länge hah. Och idag blev det att kika på Vaiana och nu äre Björn Bröder på TVn, alltså älskaaar barnfilmer. Musiken i Björn Bröder är ju bara för bra!


Likes

Comments