Självporträtt, Adobe Photoshop CS5, Canon EOS 5D Mark iii, Före & Efter

Före och efter

Steg för steg:
1. Jag tog bort min hand och min vita blus.

2. Kopierade en av de lila blommorna, förstorade den och la den på motivets vänstra sida.

3. Klistrade in en himmel med mer mättnad från google och justerade efter bildens färg.

4. Ökade ljuset i ansiktet men även överlag. Drog även upp bildens kontrast.

Kram Ebba

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Inspiration

Jag har storstädat mitt rum. Ni anar inte hur slarvig jag är! Eller slarvig, jag är lat. Jag trivs i kaos. Min gräns för att plocka är MYCKET högre än majoriteten skulle jag tro. Men när jag väl plockar och städar så gör jag ALLT. Rensar lådor, slänger grejer, rensar mina strumpor och går in i minsta detalj. Garderoben står kvar på min rensa lista och det tar emot. Jag har klänningar som hänger på galgar jag ALDRIG använt. Som jag vet jag aldrig kommer använda heller. Men jag vill inte rensa ut dem. Men jag måste. Vissa har hängt där sen 2015....

Nog om min städning. Jag uppgraderade min egna lilla kollage tavla. Den ska snart ändå bytas ut för jag vill trycka upp någon av mina bilder som en schysst tavla och ha över sängen. Ska bara knäppa en skitcool bild, Men detta är enkelt bara att ta era egna bilder eller fina bilder ni klippt ut. Vänd på en gammal tråkig tavla och använda den vita baksidan som bakgrund för de bilder du valt. Sätt fast med kludd, tejp - you name it. In i ramen och upp på väggen. TADA, personligt, nytt och snyggt. Enkelt att byta med.

Likes

Comments

Speciellt, Canon EOS 5D Mark iii, Porträtt

Anna Panna var här en sväng igår. Vi fotade och åkte pulka med alla mina syskon deras respektive och alla deras barn. Det var full rulle i backen. Iallafall så var Anna modell för mitt andra bidrag som blev Silhuetter. Jag väljer de bidrag som passar in i min vardag så jag ska hinna med alla så fort som möjligt. Glömde dock att filma detta.. Placerade Anna iallfall framför en spetsblus och senare hamnade hon i skuggorna från mitt fönster.

Vilken gillar du bäst? 1, 2, 3 eller 4?

Kram Ebba

Likes

Comments

Självporträtt, Canon EOS 5D Mark iii

Igår tog jag mig i kragen och fotade det första tävlingsbidraget. Fyra kvar innan ett inlägg med chans att rösta fram en vinnare kommer upp. Jag är väldigt nöjd och det var kul! Jag har fotat i vatten förut men inte såhär seriöst riktigt. Filmade lite med hur jag tänkte och så som jag sedan klipper ihop med videos från de andra fotograferingarna.

Vilken gillar du bäst? 1, 2, 3 eller 4?

Likes

Comments

Inspiration

Jakob - Snö, eld och vatten kombinerat

Tilda - En stark känsla (ledsen, glad, rädd)

Ebba - Långa slutarrtider

Amanda - Familjebild/gruppbild (out of the box)

Matilda - Kvinna med fiskskål som huvud

Vilma - Vatten självporträtt

Annica - Svartvita gatubilder

Julia - Mönstrade skuggor/silhuetter

Pernila - Natur/Fantasy

Frida - Sensuell/stark

Så min lilla kladdmall så jag kommer ihåg alla idéer- Dock kommer jag inte hinna alla. Om det är några bidrag ni verkligen vill se bli genomförda kan ni KOMMENTERA. Så kan jag ha det i åtanke annars lottar/bestämmer jag.

Likes

Comments

Nordsjös årliga mässa bjöd på inspiration, musik, middag och nya prylar till vår butik. Nu är jag redo för en ny jobbvecka och nya fotoutmaningar. (Då tänker jag på tävlingen) :D

Likes

Comments

I Stockholm är det bra och jag trivs så bra med mitt jobb! Imorgon ska jag knäppa lite bilder sv olika slag. Vi får se hur mycket jag hinner medan solen lyser. Förhoppningsvis hinner jagade ett tävlingsbidrag utöver min planerade produktfotografering!

Hoppas ni her och haft en fin helg :)

Likes

Comments

Blev mer bidrag ön vad jag räknat med! Så kul!!!! Ska gå igenom bidragen på söndag när jag är hemma igen så meddelar jag hur många idéer jag genomför. Har inte så mycket tid då jag jobbar så måste antagligen sålla. Men det meddelar jag på söndag!

Ha en fin lördag så återkommer jag imorgonkväll.

Likes

Comments

Vardag

Ikväll efter jobbet sticker jag upp till Stockholm med jobbet. Där är det mässa på lördag med chans att träffa alla återförsäljare. Ska försöka knäppa lit kort och dela vad vi håller på med där uppe. Men det ska bli kul att få lära sig ännu mer. Man kan aldrig lära sig för mycket.

-

Sista dagen att anmäla sig till min tävling. Ni kan göra det HÄR! Jag har fått så många härliga bidrag, ska bli kul att sätta igång!

bild från Köpenhamn

Likes

Comments

Instagram@ebbalilliestrom