"Det är runt matbordet en familj skapas" - Paolo Roberto

För några veckor sedan hade vi tjejmiddag hos Paolo så sa han meningen ovan. Hans familj kommer från Italien och där är synen på maten annan än här i Sverige. Han pratade om kärleken, tiden och känslan man lägger ner i maten i Italien.

Personligen tycker jag inte att man får snygga upplägg i Italien utan det hela handlar om maten i sig, och kanske allra främst, de som händer kring matbordet samtidigt som man äter maten som lagats med kärlek. Jag älskar deras sätt att tänka och se på det och håller verkligen med, det är runt matbordet en familj skapas!


Ps. Bilderna är inte från Paolo middagen (de finns i ett annat inlägg som heter "Paolo middag") men det är pasta och det var från en middag med mamma - mysigt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Morsdag

Igår var det morsdag som bestod av present, rosa rawbollar, kaffe på sängen, blommor och några kramar. Jag firade både min mamma, och min mammas mamma och min extra mamma grannen.

Såhär skrev jag på Facebook igår, för såhär ser jag på morsdag.

"Grattis till dig mamma för den klippa du är ❤️
Gattis till mina extra mammor.
Grattis till mig som är gudmor till två fina killar.
Grattis till mormor som är mamma till min mamma. Grattis idag till alla mammor. Extramammor, blivande mammor, änglamammor, mormödrar, farmödrar och svärmödrar. Grattis till alla som på något sätt (vilket som) är en mamma!"

Likes

Comments

Morsdag förra året

På söndag är det morsdag och jag och min syster har lite planerat. Jag hoppas det blir en bra liten uppskattning för vår kära mamma. Det ligger inte i prylarna, utan i kärleken och tiden givetvis. Men nu ska jag inte säga mer för då kanske jag försäger mig om något. Skriver vidare på söndag.

Likes

Comments

Sunshinetalks ☀️

Tryck på reset, och ta nya tag.
Varje dag kan du göra något annorlunda mot vad du gjorde dagen innan och varje dag ger dig chansen att börja om på något helt nytt om du så vill.
Idag, ta tillvara på möjligheten att varje dag är just, en ny start ✨ #sunshinetalks

Likes

Comments

Balen, 2014

Tänk att det redan är tre år sedan... balen en vecka innan studenten, galet vad tiden springer iväg!

Likes

Comments

Sunshinetalks

Om du inte vågar drömma stort, vad är då meningen med att drömma alls? Tänk stort, tänk utanför boxen och tänk gärna väldigt "orealistiskt." Våga drömma, våga lita på att du är värd det du drömmer om och våga gå efter det. I dare you.

Så, vad drömmer du om? #sunshinetalks

Likes

Comments

Blandade bilder från kvällen

I fredags var det tjejmiddag hos Paolo Roberto på Pane Fresco som stod på schemat. Låter bilderna tala för sig men vilket grymt team och vilken bra kväll vi hade!

Likes

Comments

Massage på The Puli i Shanghai

Jag såg förut att det var massagen dag och började skratta för mig själv. I kina var jag nämligen på blind-massage. Det var spännande upplevelser och jag kommer aldrig glömma min första. Jag och B gick ner och skulle bli behandlade. Jag valde axlar, nacke, rygg och mellan tryck/hårt, 45 minuter. B tycker jag var konstig som inte valde två timmar som hon skulle köra.

(Fem minuter in önskade jag att jag bara tagit 30 minuter) Jag fick en kvinna som skulle massera, hon kunde knappt någon engelska så varje gång hon sa något på kinesiska och jag inte förstod (inte för att jag kan så mycket kinesiska idag, men denna händelse var efter en vecka i Kina och då kunde jag definitivt inte mycket.) så fick hon vända sig till B varje gång som fick svara, det funkade haha men blev inte så mycket avslappning.

Vi höll på där, jag bet mig bokstavligen i tungan för det var rena idrottsmassagen. Inte bara lite nuddande som vi gör här i Sverige. Det värsta jag vet är att bli masserad på benen efter att jag blev det en gång i Thailand, vilket dock är en helt annan lustig historia. Tror ni inte att tanten börjar med benen, och sen huvudet, och sen fötterna, och sen MAGEN. Magen var det äckligaste utav allt. Det slutade alltså med en helkroppsmassage helt plötsligt haha. Sen skrek hon till och när jag inte förstod vad hon menade så började hon rycka i handduken man har runt hålet där man "stoppar ner" ansiktet. Samtidigt så petade hon mig på huvudet. Jag trodde vi var färdiga, satte mig upp och då rycker hon i mig så jag satte mig med benen helt utanför bänken man ligger på för att sedan springa runt och sätta sig bakom mig och började helt ohämmat slå mig på ryggen, hahah jag fattade ingenting och skrattade bara inombords. Efter någon minut slog hon ett sista hårt slag och sa högt "Done" och marscherade iväg in och satte sig och åt ris på en pall i deras kök. Haha det var så absurt.


Gången därpå hade jag en kille som masserade. Han kunde lite mer engelska och försökte skoja och var mer trevlig så allt gick fint förutom att han och killen bredvid (för det funkar så att alla ligger i ett och samma rum, med typ 30 cm emellan bänkarna, bara precis lagom mycket för att personalen ska kunna komma runt och massera.) skrattade, gapade och pratade högt haha. Dom rapade, hostade och snörvlade om vart annat. Den gången skulle jag ha axlar, rygg, nacke och huvud. Och jag är ytterst tacksam för att han masserade ryggen medan han hostade. Det räckte liksom att jag kände att han ätit ris och kött till mat när han senare masserade min nacke och jag låg med ansiktet uppåt...


Haha detta var några utav alla historier. Svårt att återberätta men roligt såhär i efterhand att ha upplevt. 

Likes

Comments

Världens godaste chokladbollar

Det bästa är att dom är lite nyttigare, och faktiskt också godare.

8 dadlar

2,5 deciliter havregryn

1,5 matskedar kakao

0,75 deciliter kokosolja

2 matskedar kaffe

Lite havssalt

Mixa och rulla i kokos eller i något annat.


Likes

Comments

ebbalann@ebbalann