REASONS TO VISIT LONDON !!

Jag var i London tidigare i augusti och jag saknar den staden så sjukt mycket och efter ni har läst detta så kommer ni vilja åka till London med en gång!

Det första som jag tänker på när jag hör ordet London är shopping. Det kan väl inte bara vara jag? Som alla säger så har London något för alla. Barnfamiljer, kompisgäng, pojkvän/flickvän och även för familjer. Det finns så sjukt mycket att göra så du skulle kunna vara där hur länge som helst och du skulle endå inte upplevt allt. Det jag gillar med London är kontrasten från Sverige. Tex, våren kommer dit i februari så man har inte den här långa och jobbiga vintern som finns här i Sverige. Du skulle liksom kunna åka dit i februari/mars och du skulle få vårfeeling! På gott och ont finns det oändligt med folk där, kan vara jobbigt men det positiva överväger. Du kan se ut hur du vill, göra i stort sett vad du vill och människorna där kommer inte ens kolla en extra gång på dig. Det är ju så det egentligen ska vara.

Det jag ÄLSKAR med London är ju shoppingen !! Någon som håller med kanske? Så vi börjar med det..

1. Shopping: Oxford street. Den gatan har nog alla hört någonting om. En underbar gata med underbara affärer. Gatan är så lång och utbudet är enormt! Behöver du någonting och inte vill vara själv så är det hit du borde gå! Superbra shopping och på tvärgator finns mysiga restauranger med trevlig personal och bra service. På tvärgatan där Victorias secret/pink ligger (new bond street) så har dom en jättemysig italiensk restaurang så går du ett kvarter ner där har du restaurangen och kvarteret efter ligger pink. Det är omöjligt att missa OCH JA dom har kläder!!

Ett super hett tips för dig som vill shoppa men kanske inte precis downtown så måste du besöka Westfield som ligger i Shepherds bush. Det är ett måste (enligt mig) att besöka EUROPAS STÖRSTA SHOPPINHCENTER. Jajamensan, man kan ju lugnt säga att jag var i himmelriket den kvällen vi var där. Jag rekommenderar att åka dit sen eftermiddag/kväll dom stänger tidigast 10 så då är det väldigt lugnt. Det är inte alls busy som inne på Oxford street utan det är jätte lugnt och super fräscht! Dessutom har dom alla butiker samlade under ett och samma tak. DRÖÖÖM!! Där rekommenderar jag även en restaurang vid namn Zizzy det är en italiensk och deras mat är så sjukt god och servicen och personalen är världs-bra! Passande för om du har barn eller ej i alla åldrar. Rekommenderas starkt!

. 2. Sevärdigheter: London är superkänt för deras monument och historia. Dom har så många coola skapelser och byggnader såsom Bigben, London Eye, Tower bridge, Buckingham Palace, HMS belfast,thorpe park osvosv. Det finns så sjukt många olika och det skiljer från person till person vad man vill göra och se när man besöker London. Är du intresserad av historia såsom andra världskriget så rekommenderas HMS belfast starkt! Det är en brittisk kryssare som var med i landstigningen av Normandie. Dom har kvar båten och den får man komma och gå ombord på. Man kan se kanoner, hur dom sov, vart dom åt, vart kaptenen styrde och så får man information om hur besättningen levde. Min bror och pappa var där och blev verkligen positivt överraskade båda två. Då är min bror 10 så jag tror att fartyget kan vara fascinerande för barn i alla åldrar.

För mig är det viktigt att se och ta bilder på London Eye, Big ben, gå över Tower bridge och det vore ett plus att få se vaktavlösningen vid Buckingham palace. Är man intresserad av åkattraktioner och karuseller kan man åka till Thorpe park! Jag har hört att man inte alls får en Londonkänsla när man är där men att karusellerna är overkligt roliga! För er med barn rekommenderar jag princess diana memorial playground. Den lekplatsen är så mysig och fin att barn i alla möjliga åldrar skulle ha kul där. Du kommer dock inte in där om du inte har barn. Lekparken ligger i Kensington gardens så tar du tunnelbanan åker du bäst och närmast till Queensway. 

3. Boende: När jag var mindre så bodde jag på hotell i London. Då tyckte jag att det funkade hur bra som helst men nu när jag är äldre vill jag mer få lära känna England och hur dom bor lite mer. Så denna gången bodde vi i ett typiskt engelskt radhus. Jag kan bara säga såhär att jag aldrig har bott så bra och att få ha upplevt det känns lyxigt. Jag tycker verkligen att jag trivs bäst såhär och mysfaktorn är så hög så. Men man kan ju inte bo i vilka områden som helst utan man vill ha ett som är lugnt, tyst, barnvänligt men också att det rör sig med folk, mataffär så man kan äta frukost hemma, jag rekommenderar deras bagels. Det är enligt mig det enda goda som finns på en engelsk frukost så då kan det vara bra att bo i en egen lägenhet så man kan laga mat om man nu vill det. Det kan faktiskt vara skönt med den möjligheten. Vi bodde iallafall i West Kensington vilket enligt mig är det bästa området att bo i. Centralt, lugnt, mataffär och att det rörde sig med folk så man aldrig gick själv på gatorna. Barnvänligt, hundvänligt. Det fanns två parker. En för människor och en för hundar. Vi bodde mellan två tunnelbana stationer så vi kunde egentligen gå av på vilken som beroende på vilken tunnelbanelinje vi tog.

4. Oyster card: Det sista jag tänkte tipsa om är oyster card. Om du åker till London kommer detta vara det smidigaste och billigaste sättet för dig och din familj att ta er från ställe till ställe på. Man laddar på en viss summa som man tror kommer räcka och sen kan du bara ladda på kortet mer om det skulle ta slut. Du använder kortet både när du ska till tunnelbanan men också när du ska därifrån. Du kan även använda oyster card på bussar. Om jag inte har helt fel så reser barn under 12 gratis! Hur bra???

Jag hoppas att ni efter att ni läst detta kommer vilja besöka London. Det vill i varje fall jag.

Kramisar <3

​Xx

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229