Hur det är att må dåligt

Hur det är att...

Må dåligt. Jag tror att många här kan skriva under på att de någon gång mår dåligt eller att de någon gång har mått dåligt. Om du inte har det (utan att jag vill skrämmas) så kommer du någon gång i ditt liv inte må på topp. Livet är som en bergodalbana och det är bara att hänga med. Vi kommer skratta, gråta, skrika, lyckas, misslyckas, bli svikna, bli kära, bli äldre och lära oss.

Om du någon gång känner dig ensam med ditt mående, don´´t. Det är många som kan relatera till hur du mår och hur det känns. Men hur är det egentligen att må dåligt?

Tänk dig att dag för dag vakna upp med ett stort mörkt moln över dig. Allt du ser är detta moln. Inget ljus i sikte och inget hopp. Allt i livet rasar samman och allt känns som att det blir värre, hela tiden. Antagligen, så isolerar du dig och slutar umgås med personer som har en positiv påverkan på ditt liv. Du tappar hoppet och motivationen till livet överhuvudtaget. Allt suger rent ut sagt.

Som jag en gång skrev i min dagbok när jag mådde dåligt var att "mitt liv rasar samman och jag befinner mig i en tornado. Efter varje dag som går är jag bara längre och längre in i tornadon och allt blir mörkare och mörkare. Det finns inget ljus i tunneln och hoppet är borta." Det är så det känns.

Det är dags att skaffa respekt för de tre orden "Jag mår dåligt!" Det krävs mod för att säga de högt. De flesta människorna är skapta att alltid ha samma svar på frågan "Hur mår du?", "Jag mår bra!" är svaret oftast. Det är lättast så och man slipper förklara om det här molnet och hur det är att leva ett liv i en tornado. När ni frågar om någons mående, gör det för att du bryr dig inte som en hälsningsfras. Det är skillnad.

Jag vet hur det känns att må dåligt, så om du också gör det, av olika anledningar, tveka inte att kontakta mig.

....sen levde de lyckliga i alla sina dar <3

​Xx

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229