glutenfria bagels

godmorgon! detta receptet ger ca 12 bagels.


Det du behöver är:

5dl vatten

50g jäst

1,5 msk psyllium

0,5dl ljus sirap

2 msk matolja

2-3 tsk salt

8,5 dl finax glutenfri mjölmix

Såhär gör du:


Lös upp jästen och finax psyllium i det fingervarma vattnet.

Låt svälla i 10 min.

Blanda degen väl i maskin, ca 5 min

Låt degen vila i bunken under bakduk ca 20 min

Dela därefter degen i 12 bitar på mjölat bakbord

Forma som bagels genom att göra en rulla (ca 2cm tjock)

och sätt därefter ihop ändarna

Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk i ca 30 min

Koka upp vatten i en stor gryta. Koka varje bagel i vattnet i 1 min på varje sida

och lägg sedan på plåten, grädda i mitten av ugnen, 225 grader, ca 20 min

Låt svalna på galler


​det är ej min bild.

​Xx

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229