glutenfri kycklingpaj
Detta receptet passar perfekt till både vardag och fest! Paj receptet räcker till 6 personer.
PAJSKAL
3 dl majsmjöl
125 g smör eller margarin
2 msk iskallt vatten
FYLLNING
1/2 grillad kyckling
2 clementiner (absolut inget måste)
1 paket bacon (140 g)
2 gula lökar
1 msk smör eller margarin¨
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
200 g färskost
3 msk oregano, färsk
Såhär gör du:
1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i pajformen. Låt vila i 30 min.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär den grillade kycklingen i bitar. Skär baconet i bitar och fräs i stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
3. Lägg kyckling, bacon och finhackad gul lök i pajskalet. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde och färskost blandad med finhackad oregano och häll i pajskalet.
4. Toppa med tunt skivade clementiner (bara om du vill.) Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Garnera med oregano.
xo Ebba
Xx