glutenfri kycklingpaj

​Detta receptet passar perfekt till både vardag och fest! Paj receptet räcker till 6 personer.

​PAJSKAL

​3 dl majsmjöl

125 g smör eller margarin

2 msk iskallt vatten 

​FYLLNING

​1/2 grillad kyckling

2 clementiner (absolut inget måste)

1 paket bacon (140 g)

2 gula lökar

1 msk smör eller margarin¨

3 ägg 

3 dl matlagningsgrädde 

200 g färskost

3 msk oregano, färsk

Såhär gör du:

1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i pajformen. Låt vila i 30 min.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär den grillade kycklingen i bitar. Skär baconet i bitar och fräs i stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.

3. Lägg kyckling, bacon och finhackad gul lök i pajskalet. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde och färskost blandad med finhackad oregano och häll i pajskalet.

4. Toppa med tunt skivade clementiner (bara om du vill.) Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Garnera med oregano.

​xo Ebba

​Xx

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229