BEN AND JERRY - STRAWBERRY CHEESECAKE

Du behöver: 10 digestivekex, 2,5dl vispgrädde, 4 äggulor, 2 äggvitor, 2dl socker, 300g jordgubbar (frysta går lika bra) 200g Philadelphiaost, 1tsk vaniljsocker, pyttelite salt, 3 olika bunkar.

Man börjar med att vispa de två äggvitorna i en separat bunke, såpass länge att du kan vända på bunken utan att det ramlar ur. Sedan vispar man vispgrädden i en annan bunke.

Ta sedan fram en tredje bunke och vispa ihop sockret, äggulorna, philadelphiaosten, vaniljsockret och saltet till en jämn och lite fluffig smet.

Hacka sedan jordgubbarna och häll ner dom i ost och sockerblandningen. Blanda ihop med elvispen.

Blanda sedan ner den vispade grädden i smeten och vispa. Sedan tar du ner äggvitorna när smeten är ihop blandad och vispar igen till en jämn smet.

Sedan tillsätter du de krossade digestivekexen i smeten. Vispa försiktigt och sedan in i frysen med glassen i 4-5 timmar!

Voila! Här har du din egna Ben&Jerry i smaken strawberry cheesecake. Hur god som helst och ändå hyfsat enkel att göra. Den smakar lika gott också! Det kommer i framtiden att komma ett annat inlägg om hur ni kan göra en egen Ben&Jerry Cookie Dough eftersom att det är en favorit bland just de glassarna! Hoppas ni bestämmer er för att ta tiden till att göra denna otroligt goda glass så hörs vi! Ha en fortsatt bra fredag allesammans. xo

​Xx

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229