Header

Idag var det mys hemma, vinden idag blåste man nästan bort av så jag underhöll mig hemma med att sortera bilder. Under dagen har jag även fått in ett träningspass, släckte lampan och lät datorn lysa upp rummet. Jag vet inte varför det blev så mycket lättare att träna då? Har börjat få in bra rutiner med att träna hemma utan utrustning så det är ball. Imorgon startar vi dagen med min sista morgon-yoga.. Snart tillbaka till verkligheten. Ska även försöka ta mig in till stan under dagen om det fortfarande är blåsigt och kallt så att jag ändå kommer iväg lite. Mitt mål är att ta mig upp i Hancock building innan jag åker hem, se utsikten! Det är otroligt häftigt med Chicago, att det inte är så många höga byggnader så att utsikten blir fantastisk.

Får även snart börja tänka på packning. Hur jag ska få med mig alla saker, men problem är till för att lösas!

Have a good one.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har redan gått 1 månad och 1 vecka, om en vecka åker jag hem. Det känns så märkligt, jag bor i ett hus där jag vet hur man stänger av alla lampor hur diskamskinen fungerar, hur man öppnar dörren, allt går i rutin. Att lämna detta och komma tillbaka till Sverige känns overkligt. En vecka här består av mer händelser än vad som händer under ett år hemma. Hemma arbetar man, sparar pengar till att resa och chillar. Här är det fullt ös medvetslös hela tiden. Kommer jag bli uttråkad hemma? Jag tror inte det, kommer nästan behöva vila lite haha att prata engelska varje dag och träffa nya människor tar mycket på hjärnan. Detta är dock en erfarenhet för livet och jag tror verkligen att jag kommer tillbaka hit och även att när de besöker Sverige kommer jag ta mig dit de är. Häftigt att skapa en vänner andra sidan jordklotet som är så nära.

Igår måndag gick vi upp och Joanne hade en visning sen åkte vi till en lunch. Det handla om Chicagoans of the year, personerna har helt enkelt gjort världen till en bättre plats från att skriva en låt där alla intäkter går till epilepsi till att göra en plats vid sjön där man kan umgås. Fina historier och inspiration, kände mig ganska viktig med namnskylt "My name is Ebba and I´m an intern from Sweden" medan resten av bordet var mäklare, ägde restauranger osv. Sen tog jag mig hem och sorterade bland alla lådor i garaget och väntar in Joanne som snart kommer hem och vi ska käka middag och sen sortera SISTA RUMMET, hur galet?? Minns knappt när vi var i köket och hela rummet var fyllt med tunga lådor och uppläggningsfat.


Have a good one.

Likes

Comments

En dålig bortförklaring som jag alltid är bra på har jag ingen. Min katt spydde på mina blogginlägg eller min katt rymde så jag missade bussen till datorn. Alla dessa har faktiskt hänt när jag gick i skolan. Kan ni se min matetmatiklärare när eleven säger att katten spydde på matteboken... Fick visa en bild så slapp jag lämna in den...

Iallafall, det som har hänt i mitt Chicago liv tills vi hördes senaste är att vi tyvärr varit några besök på sjukhus. Ingen av oss som skadat sig utan en närstående. Så i sjukhusmiljöer och långa bilturer så tar det ganska mycket på mig, jag tycker sjukhusmiljöer är ganska jobbiga. Jag gör ändå mitt bästa för att vara ett bra stöd och finnas där och lyssna.

Så i fredas sprang jag på morgonen och sen sprang jag ärenden och hjälpte till. Under kvällen var jag hemma och myste när Joanne var på en High School Reunion. Tanken av att fortfarande vara vän med skolkompisarna när man blir vuxen och äldre är så coolt.

Lördagen bestod av sjukhusmiljöer, Joanne ber om ursäket. Men jag är också här för att vara amerikan. Sjukdom är även en del av livet och man kommer alla djupare när man upplever allt tillsammans. När vi kom hem skulle Joannes tjejer komma över på middag så jag hjälpte till att preppa och sen gick jag över till Tania. Vi åkte in till stan och spelade "spel", vet inte helt vad jag ska kalla det. Men ni förstår av bilderna, efter 1h där satte vi oss i biosalongen. Har inte varit på bio på så länge?? Jag känner själv att det är onödiga pengar men här så är det en helt annan upplevelse. Vi såg filmen Coco. Oj vad jag och Tania grät, tror även på en bio är man verkligen helt inne i filmen.

Vill inte avslöja allt om filmen men den hade en så fin tanke bakom och var riktigt mysig.


Söndagen var vi på vägen nästan hela dagen. Förstå tränade vi på EBC och åt frukost där efteråt. Sen tog vi oss till en inomhusmarknad och kikade lite. Mycket var fint, hemmagjort och äkta läder med fantastisk kvalité. Sen åkte vi ut till sjukhuset igen, när vi kom tillbaka firade vi Joannes systers födelsedag med middag hemma hos oss. En familjesöndag och jag sov som en sten i bilen hela dagen. Det är någonting med bilar, jag somnar så lätt. Det har även varit väldigt mentalt tungt de senaste dagarna så man är ganska trött i huvudet.

Have a good one.

Likes

Comments

Hej mina fina vänner, hoppas ni har fina dagar hemma. Igår hade i fullt ös här hemma. Vi är nu uppe på 4:e våningen och sorterar så många bilder, gamla vykort och brev. Det är känslosamt men fint, genom detta "projektet" lär man verkligen känna en människa på djupet, vad man har gått igenom i livet och hur det förändras från gamla bilder till nutid. Det tar lång tid att gå igenom allting men vi gör framsteg hela tiden, det jobbiga nu är mest att allt som inte ska vara där ska ner till garaget. Men jag ser det som bra träning att springa upp och ner med lådor, soppåsar och böcker. På tal om träningar har jag snabbt lyckats klämma in träningar varje dag och imorse gjorde vi även yoga här hemma. Vet inte riktigt hur jag ska lyckas hålla igång träningen när jag kommer hem, men det löser sig. Har funderat på att försöka börja gå på boxning och vill även lära mig självförsvar hur coolt hade inte det varit??

Igår åt vi Sushi till middag och ikväll käkade vi soppa och jag gjorde ägg. Snart ska vi ut och göra stan osäker, hoppas vi på... Om jag lyckas komma in...

Hoppas att ni har fina sista novemberdagar och så laddar vi inför första advent och julen!!

Have a good one.


​En till bild från Lincoln Park Zoo. 

Likes

Comments

Känner att jag börjar från ingenstans i alla inlägg och har särskrivningar och konstiga meningar. Förlåt för detta, men skriver ofta inläggen innan jag går och lägger mig utan att läsa igenom dem...

Vi provar igen,

Hej alla fina, hoppas att er måndag har varit underbar och att ni fått massa kärlek. Idag har jag sprungit ärenden, varit och handlat mat och nu är vi på slutspurten av en garderob. Vi bockar av saker hela tiden och det känns lättare för varje dag. Bara lite kvar nu... Vi har käkat sushi till senlunch så under kvällen har vi bara gått och plockat från kylan. Kylar och frysar är det bästa, älskar att bara öppna och kolla igenom alla hyllor. Här brukar det sluta med att jag står med ett glas mjölk hemma brukar det vara choklad... hehehe. Idag har jag även spikat hemresan med familjen. Tänk att jag redan har varit här i 1 månad imorgon?? Hur galet, känns som att jag bott här så mycket längre eftersom så mycket har hänt. De är verkligen en aktiv och händelsefylld (det är inget ord?) familj. Jag är iallafall hemma om 2 veckor och då tänkte jag försöka ta första bästa flyget upp till Sthlm innan julen. Mysseett.


Har även helt glömt att berätta (tror jag) att jag var på min sista thanksgiving i torsdags, den riktiga. Det är helt galet hur mycket man äter och hur man verkligen rullar hem. Ingen av mina bilder blev direkt bra så tänkte bara informera er om att jag hanterade 3 thanksgiving på en vecka. Ganska imponerad själv och det var resten av familjerna också. Den ständiga frågan jag får är "hur känner du Joanne" vet inte hur många gånger jag har förklarat vår galna historia, men den är värd att berätta.


Have a good one.Taggade?? Jag har aldrig varit såhär taggad på jul som detta året.

Hittade även en bild från en av de första kvällarna här.

Likes

Comments

Äntligen har jag tagit mig till Millenium Park. Från dagen jag kom hit har jag velat åka dit och vara lika cool som de är i filmen "LOL" ahaha. Nu efter nästan en månad här gjorde jag det. Stolt.

Från dagen jag kom hit har jag alltid tänkt att det är så tråkigt att turista själv. Men så fel jag hade, det var så underbart. Gå runt och lyssna på podcasts och bara leva, det låter så klyschigt. Men det kändes verkligen så, gå runt och kolla på människor, omgivningar och bara le. Jag ler bokstavligt talat hela tiden, vilken känsla. Jag har lite svårt för att bestämma mig om det känns som att jag drömmer eller om jag bott här alltid, det känns hemma men ändå som en fantasi. Slut resonerat, här kommer lite bilder iallafall.

Have a good one.

Likes

Comments

East Bank Club, skoja inte. Det är som ett tränings-samhälle. Här finns: pool, tennisbana, flera olika gym, "crossfit rum", löpbana (inomhus med öppna fönster), simhall, resturang, affär och mycket mer. Allt under samma tak. Idag åkte jag dit med Liz och Isabelle. Hur kul som helst. Första gången jag var där gick jag runt som ett frågetecken, men idag kändes det äntligen riktigt bra. Dagens i-landsproblem var dock att skärmen framför löpbandet var så stor med en film på att jag blev helt snurrig och "spring"sjuk, heheh. Detta stället är oslagbart och jag vågar inte fråga vad en månad kostar här... Men om man inte har ont om pengar så hade detta stället lätt varit jag hade hängt på.


Högt i tak, bra utrymme att göra egna övningar och allt är så frescchhhh. Thumbs up! Bilderna visar bara lite ni hittar fler bilder HÄR.


Ikväll kollade vi på vinterbelysningen i Lincoln Park (fler bilder kommer), sen drog vi in till stan och käkade italenskt och myste. Live-band började spela och vi pratade mycket om att våga. Om jag klarade av att ta mig hit till en okänd stad, okända människor och ett hus jag aldrig varit i, helt själv då klarar jag ALLT.

Glömde helt att berätta att jag tog mig ut under Black Friday... Jag var i stan i 5h... Det var allt jag gjorde i fredags hahaha. Sen käkade jag rester och låg på soffan hela kvällen. Det blev lite fynd så det var ändå värt det.

Have a good one.

Just det!! Gissa vem som har biljetter med hela familjen till GES i sommar??? VIII!!! GES är mina somrar under hela barndomen och kan ju alla texter som ett rinnande vatten. TAGG!!

Likes

Comments

Nu har äntligen bilderna från Sofar Sounds kommit ut på facebook. Sofar sounds är ett evenemang grundat i London av Joannes släkting. Sofar innebär att någon volontär bidrar med sitt hus som lokal, 3 grupper framför och alla ska lyssna. Det bildades för att man verkligen ska lyssna på musiken och inte stå med sina telefoner. Alla i publiken betalar 15 dollar och sen får nya artister träna på att framträda inför publik och få scenvana. En win-win situation helt enkelt.

Bilderna har jag lånat från Sofar sounds facebook.

ange ebba15 i kassan för 15% rabatt på priserna. Nej jag bara skojar med er, men Sofar sounds finns även i Sverige om jag känner någon som vill sjunga eller gå och lyssna lite. Det blir som en picknick i någons vardagsrum. Superball idé.


Likes

Comments

Riktigt roligt sätt att starta Thanksgiving på, vi gick upp vid 8 och sprang sedan Turkey Trot. Det är ett välgörenhets event där alla springer eller går i 5km, (fanns möjlighet för 8km) Jag sprang mest själv, det var ganska mycket folk i början så man blev av med alla. Jag sprang hela rundan och när det kändes jobbigt tänkte jag bara att om barnet eller personen som var äldre än mig klarade att springa kunde jag också. Det fungerade bra, jag sprang på ungefär 35min. Jag är ingen direkt springare, tycker alltid det är roligare att träna om jag gör en skillnad för någon annan eller om jag spelar en sport. Älskar sport, jag skulle nog vilja påstå att jag är ganska bra på sporter men inte bäst på något. En mångsidig tös helt enkelt. Här kommer lite bilder från denna fantastiska morgon!!

Have a good one.

Likes

Comments

Började dagen med en promenad och träning hemma. Äntligen har jag börjat få uppleva Chicagos solskensdagar, känns nästan som att man går upp en solig dag i Österrike och man känner sig så frisk. Ni förstår vad jag menar, varje andetag är kallt men underbart.

Sen gjorde vi ett försök till att hänga med ut till några pubar. Vi var oroliga eftersom jag är 19 och här är 21 års för alkohol. Men klarade alla 3 barer utan id, gäller bara att se lite dum ut skylla att man är från Sverige och säga att man är med alla andra. Vi åkte alltså runt med en gammal buss/vagn med ett stort gäng som Joanne känner. Så himla kul, det är deras tradition kvällen innan Thanksgiving. Jag träffade även på svenskar på den lilla bussen, vad är oddsen? Vi pratade knappt på svenska, vi bröt båda två mellan engelska och svenska. Himla roligt, lovade henne att jag ska besöka hennes släkting i Sthlm och visa honom bilderna på oss. Ska verkligengöra det, det är så kul att vara här. Jag lär känna folk över hela USA, fantastiska alla. Jag vet inte om amerikaner är mer gästvänliga eller om jag har blivit bättre på att visa framfötterna. Gå fram till umgängen och prata, berätta om hur jag hamnade här och var de bor och gör. Jag växer på alla håll varje dag, förutom brädden då hahah diet life.

Likes

Comments