Nått som jag aldrig trodde skulle hända mig

Hej. Just nu sitter jag i min soffa hemma i min lägenhet. Jag vet inte riktigt hur jag ens har kommit dit jag är just nu.
Jag ringde å pratade med min vårdcentral imorse angående hur jag mår. Jag fick en tid vid klockan 4 och då var det bara att åka dit. Jag fick prata med min läkare och ja att kunna förklara för en annan människa hur allt fungerar i mitt huvud va inte så lätt. Jag började prata med henne angående hur jag känner mig och sedan när hon frågade alla frågor så föll allt på plats. Jag bröt ut i gråt. Jag kände mig så liten men ändå så jävla stark. Att kunna sitta och berätta för en läkare hur jag mår. Hur mina tankar i mitt huvud snurrar och hon förstod mig.
Jag mår skit och har gjort de så länge utan att ens tänka på de själv. Och att min dag på jobbet förra veckan inte gick som jag ville bröt ut den paniken som jag burit inom mig i så många år.
Jag har då alltså gått med en depression inom mig så länge men inte vetat om de, utan jag har jobbat bort alla tankar och när de väl inte gick som de skulle förra måndagen så berätta min läkare att jag gått som en robot å gjort allt jag ska men när de väl inte gick va de som att jag ”snubblade”. Ja min depression och ångest som jag har idag den bröt ut. Jag är nu sjukskriven från mitt jobb och ska gå och prata med en psykolog. Och bara att jag hade tagit mig till läkaren och vågade prata med henne det är något stort. Jag var livrädd för att hon skulle ”idiotförklara” mig. Att hon skulle säga att de va dumt och att jag inte borde känna så här.

Men efter att jag pratat med henne nu så vet jag att jag är inte dum. Det är inget dumt som jag känner. Jag lider av en depression och ångest. Men för de betyder det inte att det är något ”fel” på mig. Det är bara min hjärna som spökar och det ska vi nu reda ut.

Förlåt för ett rörigt inlägg men hoppas ni förstår ändå. Kramar <3

Gillar

Kommentarer