First week at Uni / Freshers' Week

I måndags var det dags för Registration Day på Regent's. Först kollades alla dokument, skolavgifter, passkontroll, bild för student id och så vidare. Efter det var det en introduktion till hur alla skolans hemsidor, appar och system fungerar - tråkigt men viktigt. På kvällen hostade skolan även en välkomstfest för alla nya på skolan vilket var kul! Freshers' Week handlar om att skapa ett så bra välkomnade som möjligt för alla nya studenter genom The Student Union som anordnar events varje kväll under veckan.

På tisdagen hölls en lång introduktion till programmet som jag skall gå, BA (Hons) International Business Spanish. Denna dagen var minst sagt överväldigande eftersom vi gick igenom allt som kommer ske under de kommande fyra åren (A LOT), så det är svårt att inte bli stressad redan liksom. Jag funderar på att göra ett inlägg där jag förklarar mer ingående om mitt program jag ska läsa, Regent's, hur jag ansökte osv då en del frågat om det. Vilket fall som helst, efter skolan gick jag, Louise och Ann-Charlotte till 31 Below för en fika, ett jättemysigt litet ställe som ligger i Marylebone.

Under onsdagen hölls det olika workshops med alla studenter som går ett business program med fokus på teamwork och hur man hanterar sitt skolarbete. På kvällen åt jag och tjejerna från skolan middag på Chocco Matte vilket var supertrevligt! Är så glad att jag fått lära känna dessa tjejerna, vi är en väldigt blandad grupp med många från Sverige men även UK, Belgien, Norge, Brasilien osv.

Torsdagen började med ett möte med en av professorerna i spanska för att bestämma vilken nivå jag ska börja i. Efter det hade vi Academic English följt av ett engelskaprov, tror nog ingen riktigt var beredd på att skriva prov första veckan.. Men men, det följdes av en föreläsning och sedan Freshers' Fair. Freshers' Fair är ett event där man har möjlighet att träffa alla sportklubbar på skolan, societies, clubs, professorer, äldre elever med mera. På kvällen var det Boat Party från kl 19-00 vilket faktiskt var rätt så roligt och efter det drog vi oss vidare till Maddox Club, där kvällen slutade rätt så sent.

Det har varit en sån stor skillnad på denna veckan och föregående veckan. Det är så mycket nya intryck, många personer man träffar och får en mängd information på så himla kort tid. Det är alltid svårt att flytta till en ny stad, börja på en ny skola, lära känna nya människor och prata ett annat språk än vad man brukar, men allt har verkligen gått jättebra. Under dessa dagarna har jag blivit mer säker i mig själv och hur jag vill att mina kommande år här ska se ut. Hittills jag trivs jättebra med mitt val av universitet och program så jag ser verkligen framemot att klasserna börjar nästa vecka.

Pussar Ebba

Gillar

Kommentarer

Ellen
Ellen,
Kan du visa hur du redigerar dina instagram bilder? 🥰
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229