First week at Uni / Freshers' Week

I måndags var det dags för Registration Day på Regent's. Först kollades alla dokument, skolavgifter, passkontroll, bild för student id och så vidare. Efter det var det en introduktion till hur alla skolans hemsidor, appar och system fungerar - tråkigt men viktigt. På kvällen hostade skolan även en välkomstfest för alla nya på skolan vilket var kul! Freshers' Week handlar om att skapa ett så bra välkomnade som möjligt för alla nya studenter genom The Student Union som anordnar events varje kväll under veckan.

På tisdagen hölls en lång introduktion till programmet som jag skall gå, BA (Hons) International Business Spanish. Denna dagen var minst sagt överväldigande eftersom vi gick igenom allt som kommer ske under de kommande fyra åren (A LOT), så det är svårt att inte bli stressad redan liksom. Jag funderar på att göra ett inlägg där jag förklarar mer ingående om mitt program jag ska läsa, Regent's, hur jag ansökte osv då en del frågat om det. Vilket fall som helst, efter skolan gick jag, Louise och Ann-Charlotte till 31 Below för en fika, ett jättemysigt litet ställe som ligger i Marylebone.

Under onsdagen hölls det olika workshops med alla studenter som går ett business program med fokus på teamwork och hur man hanterar sitt skolarbete. På kvällen åt jag och tjejerna från skolan middag på Chocco Matte vilket var supertrevligt! Är så glad att jag fått lära känna dessa tjejerna, vi är en väldigt blandad grupp med många från Sverige men även UK, Belgien, Norge, Brasilien osv.

Torsdagen började med ett möte med en av professorerna i spanska för att bestämma vilken nivå jag ska börja i. Efter det hade vi Academic English följt av ett engelskaprov, tror nog ingen riktigt var beredd på att skriva prov första veckan.. Men men, det följdes av en föreläsning och sedan Freshers' Fair. Freshers' Fair är ett event där man har möjlighet att träffa alla sportklubbar på skolan, societies, clubs, professorer, äldre elever med mera. På kvällen var det Boat Party från kl 19-00 vilket faktiskt var rätt så roligt och efter det drog vi oss vidare till Maddox Club, där kvällen slutade rätt så sent.

Det har varit en sån stor skillnad på denna veckan och föregående veckan. Det är så mycket nya intryck, många personer man träffar och får en mängd information på så himla kort tid. Det är alltid svårt att flytta till en ny stad, börja på en ny skola, lära känna nya människor och prata ett annat språk än vad man brukar, men allt har verkligen gått jättebra. Under dessa dagarna har jag blivit mer säker i mig själv och hur jag vill att mina kommande år här ska se ut. Hittills jag trivs jättebra med mitt val av universitet och program så jag ser verkligen framemot att klasserna börjar nästa vecka.

Pussar Ebba

Gillar

Kommentarer

Sunday sunset

God kväll läsare! Denna helgen har varit så rolig och händelserik, därav varken någon uppdatering eller många bilder tagna...

Igår var jag och åt brunch med Maja som också precis har flyttat till London. Tycker det är så kul att lära känna andra svenskar som bor här, tackar heller aldrig nej till att lära känna nya människor. Stället som vi åt på heter Farm Girl, åt brunch där när jag var i London senast och var så nöjd så ville självklart tillbaka. Efter brunchen strosade jag och Maja runt lite i Notting Hill och njöt av det härliga vädret som London fortfarande bjuder på, hela 25 grader och sol så det måste man ju ta vara på!

Senare mot kvällen mötte vi upp två andra svenska tjejer, Ida och Matilda, för en mexikansk middag på Wahaca i Soho. Efter det drog vi oss vidare och satte oss på en pub för lite mer trevligheter. När jag sedan kom tillbaka till lägenheten hängde jag med några av mina flatmates. I byggnaden har vi ett så kallat "common room" där man kan hänga, kröka, lyssna på musik, spela pingis ja allt möjligt, så där var vi till 02 något sånt.

Vidare till idag så har det faktiskt varit en ganska produktiv dag. Har varit på pedikyr, handlat lite mat, tvättat, dammsugit och städat lägenheten med mera. Helgen avslutades ikväll på terrassen för att se solnedgången. Det har varit grymt bra väder i London sedan jag kom hit (=fina solnedgångar) men såg idag att det ska regna heeela nästa vecka.. usch, perfekt timing till skolstarten. Men men, det jag ska göra nu är att försöka slita mig ifrån datorn, ta en dusch, ha ansiktsmask och sedan lägga mig i tid för imorgon är min första dag på Regent's! <3

Pussar Ebba

Gillar

Kommentarer

London update

Nu har det gått några dagar sen mitt senaste inlägg, tänkte därför ge en kort recap på vad jag gjort de senaste dagarna. Lördag: Brunch på Dalloway Terrace, sedan en sväng till Harrods och därefter en titt inne på Goyard-butiken i Mayfair. Tanken var egentligen att jag skulle köpa ett skal till mobilen men det visa sig att Goyard gör inga iPhone skal (skumt eftersom jag sett folk ha dem)... Men så jag kom ut därifrån med en väska istället haha. På lördag kväll var jag event-assistent på en kräftskiva som London Swedes hade anordnat, vilket var så kul! Fick träffa massor med svenskar som bor och jobbar här i London. Vi var lite mer än 300 pers på Smith's Bar & Grill som ligger i Paddington och eventet höll på hela kvällen fram tills 00, när man sen drog sig vidare.

Söndag: Sovmorgon! Redan på lördagen kände jag mig jättetrött, både i huvudet och kroppen. Därför var det så skönt att sova ut. Vid 12-tiden kom mamma till lägenheten med frukost så åt vi tillsammans innan det var dags för henne att ta sig till flygplatsen. Det var lite extra jobbigt att säga hejdå till mamma. Hon har ju varit med och hjälpt till med hela flytten och allt, så nu när hon åkte hem kändes det verkligen på riktigt. Det är så svårt att förklara exakt hur det känns att helt plötsligt vara själv, i en "ny" stad utan en riktigt trygg punkt. Men jag måste faktiskt säga att jag ändå tar det bättre än förväntat, jag är ju lite av en sån person som inte brukar ha hemlängtan och brukar klara sig bra på egen hand.

Måndag: Var en lugn dag som började med en morgonpromenad i mitt område. Jag försöker verkligen ta vara på vädret just nu när det är 20 grader och sol varje dag. Efter det åt jag frukost, gjorde mig iordning och tog mig in till stan för lite shopping. Stannade inte där så länge utan tog mig hem efter 2 timmar. Resten av dagen bestod bokstavligen av serier och mys. Efter de hektiska dagar som vart vill jag också kunna ta det lugnt och unna mig en stund av att göra absolut ingenting.

Tisdag: Gårdagen började med en löprunda längs med Regent's Canal. Har inte tränat sen God knows when och eftersom jag inga planer har denna veckan så har jag heller inga ursäkter för varför jag inte skall träna. Efter det gjorde jag lite frukost och drog mig sedan in till stan för att lämna tillbaka några tallrikar jag köpte i måndags då jag hade råkat köpa fel.. Eftersom jag ändå hade med mig datorn satte jag mig på Starbucks för att få lite jobb gjort. Har några ansökningar att skriva, både jobb och stipendier, boka ett möte för att få ett NI-nummer, skriva ett nytt CV m.m.

Efter jag postat detta ska jag göra mig lite frukost och titta serier. Senare idag står handla mat och träna på listan. På något sätt har jag sett framemot denna veckan. Bara ta det lugnt, inget planerat utan bara göra några småsaker och främst ladda upp inför Uni och Freshers Week som drar igång nästa vecka.

Pussar Ebba

Gillar

Kommentarer