Makeup tutorial

Inlägget innehåller reklamlänkar till Kicks och Lyko.

Fått flera önskemål om en makeup tutorial så jag tänkte dela med mig av en (enligt mig) relativt enkel look så gott det går. Är inte det lättaste att förklara med bilder men jag ska göra mitt bästa.

Jag börjar med att applicera min vanliga primer First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer som jag har till hela ansiktet med Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Ser till att hålla ögat stängt och avslappnat hela tiden för att inte låta den sätta sig i "rynkorna" och vecken man har.

Medan locket fortfarande är stängt och primern är relativt kladdig lägger jag på ett lager neutral skugga, denna gång färgen Maffei från Linda Hallberg Infinity Palette med hennes ögonskuggsborste Linda Hallberg Blending Brush 304. På det sättet har jag en slät och fin bas när jag sedan ska gå in med det roliga, lite färg!

Idag tänkte jag göra ett halo eye, det vill säga att man lägger en mörkare färg i ögats inre och yttre kanter och en ljusare/ett skimmer i mitten av locket. Jag tänkte använda mig av Anastasia Soft Glam Eyeshadow Palette då den är otroligt fin och innehåller lite mer neutrala skuggor som jag förstår att många av er vill se.

Jag börjar med att lägga färgen Dusty Rose i yttre och inre kanten med Caias SMOOTHER BRUSH 12. Här är jag inte speciellt noggrann utan packar mest på för att få till den pigmentering jag vill åt (och det är inte speciellt svårt med dessa fantastiska skuggor). Jag går även in med skuggan i hela globlinjen och jobbar den sakta uppåt brynet men inte så långt.

Sedan lägger jag färgen Tempera med Caias CREASE BRUSH 10 över den skuggan jag precis la på ovansidan av locket. Väldigt försiktigt och blendar ut kanten mellan de. När jag är nöjd med blenden går jag in med en ren Linda Hallberg Blending Brush Small 303 och blendar kanten mellan skuggan jag precis la och brynet.

När jag är nöjd med kanten och pigmenteringen på locket är det dags att skära ut vårt halo. Det gör jag med Linda Hallberg Precision Brush 301 och Anastasia Eye Primer. Jag lägger lite primer mitt på locket och gör en kant så långt upp jag vill att den ska gå och sedan drar ut den något åt sidorna.

För att få till en fin blend går jag åter igen in med färgen Dusty Rose med FLAER 401 Flat Eyeshadow Brush. Sedan kommer vi till det jag tycker är roligast. Att lägga på skimmret! Eftersom vi uppenbarligen är inne på det rosa spåret valde jag att fortsätta och använda färgen Rose Pink med samma borste från Flaer. Alltså hur fint är inte detta skimmer?!

Sista skuggan jag använder är den svarta Noir som jag applicerar på fransraden med Linda Hallberg Angled Brush 333. Efter det går jag in med mascara Lumene Nordic Chic Full on Curl Mascara Black. Om man vill kan man lägga lite ögonskugga under ögat och jag skulle då använda färgen Dusty Rose men jag tycker inte speciellt mycket om att göra det på mina ögon så jag skippar oftast det.

Sist men inte minst lägger jag lite highlighter från Linda Hallberg Infinity Palette i färgen Virgio med borsten Morphe Pointed Concealer Brush - M705 i ögonvrån och under brynbenet.

Hoppas att det var kul att se och att ni förstod vad jag gjorde haha. Om det är uppskattat kanske jag gör liknande inlägg med andra looks framöver.

Är du sugen att shoppa något från Kicks eller Lyko får du mer än gärna göra det via mina reklamlänkar (Kicks och Lyko). Jag får då en liten procent av det du handlar för. Men gör det BARA om du känner dig bekväm med det, vill handla och stötta mig.


Kram Ebba

  • Postad i: Smink

Gillar

Kommentarer

agnesmathilda
agnesmathilda,

Jag döööör för detta!! Så jäkla snyggt!

nouw.com/agnesmathilda