Jag ska bli rik

Inlägget innehåller reklamlänkar till Avanza.

För ungefär två år sedan blev jag introducerad till aktier och alltså det kan vara det bästa som hänt mig. Jag har, som förmodligen många andra, stora ambitioner i livet och vill nå en ekonomisk trygghet. Och ja, jag vill bli rik. Detta har jag alltid sett som ganska ouppnåeligt för jag har alltid fått för mig att man måste ha ett sjukt välbetalt jobb för att kunna uppnå detta. Men ack så fel jag hade (dock är ju det också en möjlighet).

Skulle absolut inte påstå att jag är bra på aktier eller speciellt insatt, men det behöver man inte vara! Bara man kommer igång har man redan vunnit så mycket. För er som inte har en aning om vad aktier är kan jag sammanfatta det lite kort som att:

Du köper en del av ett företag, själva aktien. Om företaget går bra kommer värdet på dina aktier att öka och du har då möjlighet att sälja de till ett högre pris än vad du köpte de för. Tillexempel, du köper en aktie värd 100 kr i ICA. Företaget går bra och en vecka senare är aktien värd 115 kr. Du säljer den och har du tjänat 15 kr på denna aktien.

Avanza är min väg till rikedom. Genom att varje månad köpa aktier och investera mina sparpengar i aktier och fonder kommer mitt kapital sakta men säker att växa. Så i stället för att låta de ligga på ett sparkonto investerar jag de och ser till att de sakta men säkert ökar i värde och de där 100 kr kommer om fler år vara värda SÅ mycket mer!!

Det finns så sjukt mycket mer att prata om, läsa på och lära sig och att diskutera men då kommer detta inlägg bli för långt. Så jag tänker att jag kommer återkomma med fler tankar och tips kring detta. Och har ni inte börjat investera i aktier... GÖR DET!! Kika in Avanza i alla fall och läs mer, för tro mig ni kommer inte ångra er!


KRAM Ebba

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

Starkgenomlivet
Starkgenomlivet,

Avanza är så bra!! Du får gärna göra någon liten ”serie” men blogginlägg med tips angående aktier/fonder😍

nouw.com/starkgenomlivet
agnesmathilda
agnesmathilda,

Intressant inlägg! Ser fram emot en återkoppling!

nouw.com/agnesmathilda
Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,

Bra inlägg! Har själv Avanza men är superdålig på att veta vad man ska köpa för aktier... kram

nouw.com/hannakarlzzon
oliviamalm
oliviamalm ,

Hur spännande!!

nouw.com/oliviamalm
Sofiealkerud
Sofiealkerud,

Åh vad kul att du har börjat med detta! så intressant ämne men är lite dåligt insatt i det själv

nouw.com/sofiealkerud
tildablanksvard
tildablanksvard,
amaliev
amaliev,

Så spennende! 🤩

nouw.com/amaliev
hilmak
hilmak,

Har också börjat kika in liknande lite smått! Ska absolut kolla in Avanza 😍

nouw.com/hilmak
Desireekujala
Desireekujala,

Så bra förklarat av vad aktier faktiskt är. Jag är sugen på att börja så ska kika i detta!

nouw.com/desireekujala
celinelundqvists