Everyday makeup - steg för steg

Inlägget innehåller reklamlänkar till Kicks och Lyko.

Har fått önskemål att dela med mig av en steg för steg sminkrutin så jag tänkte dela med mig av min vardagsrutin. Jag är en person som verkligen kan komma hur som helst till jobbet haha. Antingen kommer jag i någon galen look jag gjort på morgonen, en neutral och enkel sminkning eller så kommer jag lagom nyvaken, helt osminkad. Jag känner mig lika bekväm med eller utan smink så det beror verkligen på vilket humör och hur mycket ork jag har på morgonen.

Jag startar i alla fall alltid min morgon med att göra rent ansiktet och göra min ansiktsvård. Men det tar jag inte i detta inlägg, för då kommer det att bli ett alldeles för långt inlägg.

Först primar jag ansiktet med First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer. Jag lägger det på näsan, runt ögonen och på hakan där jag känner att jag är i mest behov av det. Sedan applicerar jag den gula nyansen från WET`N WILD Cover all Concealer Palette med hjälp av en liten precision brush från Real Techniques på röda märken i ansiktet. Det har jag främst runt näsan, på hakan, en prick under ögat och eventuella finnar. Jag blendar ut de med Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

Efter det applicerar jag Anastasia Luminous Foundation i hela ansiktet med hjälp av svampen. Som ni ser blir ansiktet väldigt livlöst och plant med det fixar vi till i nästa steg. Tänkte också passa på att berätta en liten hemlighet nu när vi ändå är i farten. Som ni kan se (åtminstone på den första, osminkade bilden) har jag en röd prick under ögat. Ett brustet blodkärl tror jag och jag har haft den där i flera år. Men, det jag vill komma till är att jag tycker att den är så ful och alltid förstör mina bilder så jag redigerar alltid bort den. Jag vet att man inte borde och att folk förmodligen inte ens skulle tänka på det. Men det är mitt val, jag kanske kommer sluta med det framöver vem vet. Men nu vet ni i alla fall om det.

För att ge ansiktet lite mer konturer och former använder jag både creme contur: LARITZY Cosmetics Shade Stix "Aloha" och concealer: Maybelline Instant Anti-Age Eraser Concealer Light på de partier jag vill skugga eller framhäva. Skuggar ofta kindben, pannan, näsan och ovanläppen och framhäver området under ögonen. Blendar ut allt med svampen innan jag tillslut applicerar Lumene Nordic Nude Air-Light Loose Powder för att sätta allt.

Efter det fixar jag mina ögonbryn med hjälp av Anastasia Dipbrow Pomade Medium Brown, Linda Hallberg Infinity Palette och The BrowGal Eyebrow Setting Gel Clear. Ni kan läsa hur jag gör mina ögonbryn mer exakt här.

För att skapa lite mer skuggur i ansiktet går jag in med den brungråa skuggan i Linda Hallberg Infinity Palette med Luxie 522 Tapered Highlighter Brush. Jag går in på samma ställen som jag la creme contouren. Ser till att blenda ut det fint och ordentliget då jag inte vill ha några skarpa kanter.

Contour är vanligtvis ganska kall så för att värma upp ansiktet går jag in med Anastasia Bronzing Powder Saddle över contouren på kindbenen och i pannan. Detta gör jag med Caias ANGLED BLUSH BRUSH 06. Denna bronzer är en aningen för mörk för mig så jag brukar ta väldigt lite produkt och vara försiktig när jag applicerar den. Ser nu i efterhand att jag inte har blendat ut den tillräckligt när jag tog dessa bilder men jag hoppas att ni har överseende med det.

Om jag inte har allt för mycket egen rodnad brukar jag gå in med en gnutta rouge från Linda Hallberg Infinity Palette. Jag brukar blanda båda de rosa färgerna och applicera det med LUXIE 504 LARGE ANGLED BRUSH - ROSE GOLD. För att ge lite skimmer till huden applicerar jag highlight lite här och var där jag vill att det ska sticka ut lite extra. Till vardags använder jag någon av highlightsen i Linda Hallberg Infinity Palette med LUXIE 524 SMALL DUO FIBRE BRUSH - ROSE GOLD.

Brukar vanligtvis inte ha ögonskugga till vardags eller när jag gör en enklare och snabb sminkning som detta är för mig. Men för att ändå lysa upp ögonen applicerar jag lite highlighter på ögonbrynsbenet precis under brynet och lite i ögonvrån. Det är verkligen ett supertips för att ljusa upp och få ögonen att se piggare ut. Jag har ingen aning om vad denna borste heter då det inte står på och jag fick den i en Glossybox för många år sedan. Men jag är säker på att ni kan hitta en passande borste till detta.

Sist men inte minst Lumene Nordic Chic Full on Curl Mascara Black. Jag applicerar ett tunt och fint lager på mina fransar. Jag är väldigt lyckligt lottad som har relativt långa och fina fransar naturligt så det räcker gott och väl med ett tunt lager mascara för min del.

Och det är helt enkelt så jag gör en snabb, enkel och vardaglig look med mina favoritprodukter och borstar. Hoppas att detta var ett roligt och intressant inlägg att läsa. Berätta gärna vad ni använder för produkter och borstar till vardags?

Är du sugen att shoppa något från Kicks eller Lyko får du mer än gärna göra det via mina reklamlänkar (Kicks och Lyko). Jag får då en liten procent av det du handlar för. Men gör det BARA om du känner dig bekväm med det, vill handla och stötta mig.


Kram Ebba

  • Postad i: Smink

Gillar

Kommentarer

aliceemericsson
aliceemericsson,

Åh, kul att ta del av! <3

nouw.com/aliceemericsson
ebbabrage
ebbabrage,
❤️❤️
nouw.com/ebbabrage
Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,
Åh vilket roligt inlägg ✨☺️
nouw.com/hannakarlzzon
ebbabrage
ebbabrage,
❤️❤️
nouw.com/ebbabrage
beattriicee
beattriicee,
Men hur duktig är du inte? Och det blir så fint!! 😍
nouw.com/beattriicee
ebbabrage
ebbabrage,
Men tack vad glad jag blir!!
nouw.com/ebbabrage
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så roligt att få ta del av detta! Du är så fin <3

nouw.com/agnesmathilda
ebbabrage
ebbabrage,
Du med!! Kram ❤️
nouw.com/ebbabrage
amaliev
amaliev,

Morsomt å se sminkerutiner synes jeg, alle gjør det liksom så ulikt samtidig som veldig likt! Og du er jo bare så flink med sminke!🤩🥰

nouw.com/amaliev
ebbabrage
ebbabrage,
Tack snälla du!!
nouw.com/ebbabrage
malinkirstine
malinkirstine,

Så många bra tips <3

nouw.com/malinkirstine
ebbabrage
ebbabrage,
❤️❤️
nouw.com/ebbabrage
HandlaSmart
HandlaSmart,

Du är så bra på att skapa inspirerande inlägg. Ha en bra vecka 😊

nouw.com/handlasmart
ebbabrage
ebbabrage,
Tack snälla!!
nouw.com/ebbabrage
Desireekujala
Desireekujala,

Åh så roligt inlägg! Jag älskar Anastasias Dipbrow pomade <3

nouw.com/desireekujala
ebbabrage
ebbabrage,
Ellerhur den är grym!
nouw.com/ebbabrage
oliviamalm
oliviamalm ,

Du är så vacker 😊

nouw.com/oliviamalm
ebbabrage
ebbabrage,
Tack snälla ❤️
nouw.com/ebbabrage
sofiahaag
sofiahaag,

Älskar bilden med contour, så bra visat!!

Jag brukar använda borstar från real techniques och smink väldigt blandade märken. Clinique, Anastacia, Too Faced, Benefit går jag ofta tillbaka till <3

nouw.com/sofiahaag
ebbabrage
ebbabrage,
Tack snälla, ja man har ju ofta sina favoriter ❤️
nouw.com/ebbabrage
IP: 216.18.211.242