Det är okej att känna ånger

(Saknar snön, ljuset och en riktig vinter.)

Jag sitter med tårarna rinnande längs min kinder. Kan inte andas och det känns som att mitt hjärta har gått i tusen delar. Inte för att jag är ledsen utan bara full med ånger. Det finns så många delar av mitt förflutna jag ångrar, saker jag sagt och saker jag gjort som ja bara vill ska försvinna.

Jag vet att man aldrig ska ångra saker man gjort och lära av sina misstag. Men det finns så många saker jag ångrar att jag gjort, som jag än idag mår så dåligt över. Saker jag gjort för att jag trott att jag har behövt, känt mig pressad till eller trott att jag skulle må bättre av.

De flesta dagarna mår jag bra och tänker inte på det som varit men ibland sköljer det över mig som en tsunami för stor att komma undan och jag brister ut i gråt. Det jobbigaste är att det inte bara sitter i mitt huvud, utan minnena och ögonblicken är så många andra som tagit del av och varit med om. De vet allt jag sagt och gjort så även om jag glömmer finns de andra som kommer ihåg och kan påminna och döma mig. Förknippa mig med den jag varit.

Idag är jag en helt annan person än den jag var för bara ett år sen och så långt ifrån den person jag idag vill glömma bort. Och jag kan bli frustrerad, att för endel kommer jag alltid att vara den personen jag var då. De kommer inte att ändra uppfattning om mig och jag kommer inte kunna visa mitt nya och bättre jag.

Jag vet att jag inte kan göra något annat än att leva varje dag och försöka utvecklas och bli en person jag är stolt över och som är som jag vill vara. Kommer aldrig kunna ändra det som varit men det är okej att ha ånger för det tror jag alla kan känna. Och ja, det är väl sant att man ska lära av sina misstag. Men det är också okej att bryta ihop, må dåligt och ångra saker. För vi är inte perfekta, vi gör fel och misstag som vi idag kanske aldrig skulle göra. Så var ledsen, skäms och må dåligt. Men gräv inte ner dig.

Jag gråter nu men snart är jag klar med det. Ska gå tillbaka till min glada vardag och nästa gång denna tsunami kommer kanske jag inte blir lika ledsen, gråter lite mindre och känner mig lite bättre. För jag låter mig själv falla ibland, för att lära mig att resa mig upp igen.


Kram Ebba

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

agnesmathilda
agnesmathilda,

Så så så fint skrivet <3 KRAM TILL DIG

nouw.com/agnesmathilda
lindaviktoriaaa
KateOgembo
KateOgembo,

Bra inlägg, älskar dina sånna här inlägg❤️

nouw.com/kateogembo
beattriicee
beattriicee,
Men åhhh, massor med kramar till dig!! ❤️
nouw.com/beattriicee
oliviamalm
oliviamalm ,

Så bra inlägg fina du <3

nouw.com/oliviamalm
IP: 216.18.211.234