Header

Idag tog jag fram min kreativa sida och beslöt mig för att pyssla lite. Jag tittade runt på nätet och hittade lite inspiration till olika kort att ge bort, så det blev dagens planer. (Och ja, det tog faktiskt nästan hela dagen).

Det är absolut inga avancerade modeller jag valt att återskapa och jag har ritat mallar och liknande helt själv. Vissa var mer tidskrävande än andra men allt som allt var det mycket mysigt att sitta där och pilla.

Den första varianten består av små kuvert och en enkel text. Det går såklart att välja texten på alla korten till vad som helst. Färgskalan är också såklart valfri men eftersom jag älskar den gröna färgen tyckte jag att det passade bra. Jag tycker även att det är väldigt fint att kombinera olika nyanser av samma färg. Själva kuverten har jag designat själv och det var inte svårt alls.

Den andra designen var den absolut mest tidskrävande men även den jag blev mest nöjd med. Den består av små hjärtan i olika färger som sedan är fastsydda. Jag tycker att den lilla detaljen att de är fastsydda gör så mycket och tycker det är hur gulligt som helst.

Detta är nog den enklaste av de tre då denna endast består av urklippta former och lite snöre. Trots att det var simpelt tyckte jag att detta resultat blev mycket fint.

Hoppas att någon kan få inspiration av dessa och kommentera gärna om ni har någon favorit.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag tror att väldigt många kan känna igen sig i rädslan att vara eller att känna sig ensam.

Att känna sig ensam kan vara väldigt tungt och få en att känna sig bortvald, glömd eller helt enkelt inte sedd. Man kan känna sig väldigt ensam trots att man är omgiven av människor. Denna nedtryckande känsla kan förkomma i andra känslor som besvikelse, tomhet eller nedstämdhet. Ibland kan det vara svårt att finna orsaken till att man upplever dessa känslor och det kan därför vara svårt att prata om att känna sig ensam när man inte vet att det är grunden till sitt mående.

Det finns givetvis olika orsaker till varför man känner sig ensam och därför olika lösningar på problemet. Det första man kan göra är att komma till insikt att man är värd att leva sitt liv utan en konstant känsla av ensamhet. Utifrån detta kan man bygga vidare på en hållbar lösning. Detta kan vara allt ifrån att gå med i en klubb eller förening, för att på så sätt hitta en samhörighet med folk som delar sitt intresse, till att bara prata med folk i sin närhet om hur man känner.

Jag tror att en av de viktigaste lösningarna är att, hur klyschigt det än låter, lära sig att älska sig själv. Man måste acceptera alla sidor av sig själv vare sig man gillar de eller inte. Vissa saker kan man förändra, som beteenden och andra går inte att ändra. Om man lär sig att acceptera sig själv, uppskatta sina positiva och negativa sidor och ändra, tillexempel de beteenden man inte är nöjd över, kommer man ett steg närmre att inte känna sig ensam.

Jag tänkte dela med mig av fyra olika konkreta knep som kan göra att du kan känna dig mindre ensam.

Hjälp någon - med vad som helst

Genom att hjälpa någon annan ger du ditt humör en omedelbar boost. Jag tror att alla kan känna igen sig i den känslan när någon blir genuint tacksam över din hjälp och att man på så sätt känt sig behövd även om du själv erbjudit dig att hjälpa till.

Visa din tacksamhet

Precis som ovanstående punkt boostar du ditt humör genom att framförallt göra någon annan glad. Det finns mängder av saken i vardagen att vara tacksam för och väldigt många människor att tacka för det.

Ta en paus från sociala medier

Jag tror inte att det är en nyhet att sociala medier är en stor del av vardagen men också en stor bidragande faktor till att man kan känna sig ensam. När man ser alla sina vänner och bekanta publicera bilder på varandra och hur roligt de har är det lätt att känna sig ensam när man ligger där själv i sängen och åter igen kollar på den där serien man tycker så mycket om. Att då ta en paus från sociala medier kan vara en superbra lösning om det så är för ett par timmar, någon dag eller till och med veckor, det kommer göra dig gott.

Ta en promenad

Sol, frisk luft och naturen är tre väldigt viktiga faktorer till ens välmående och att ta en kort liten promenad kan minska känslan av ensamhet markant då man på något sätt kommer närmre naturen och känner sig närmre världen i sin helhet.

Likes

Comments

Nu är det åter igen en ny vecka och jag biter mig i tungan när jag säger att jag faktiskt ska komma igång på riktigt denna vecka, då förra veckan inte blev riktigt som jag tänkt. Jag har i alla fall ätit bra idag och hunnit med ett träningspass. Höll på att glömma, jag har till och med lyckats att läsa ut min bok (Vägen till visdom av Stefan Einhorn)! Så nu håller vi tummarna att träningen flyter på och att nästa bok är lite mer intressant. 

I helgen kanske ni märkte att det inte blev så mycket inlägg och det var helt enkelt för att jag hade fullt upp. I lördags spenderade jag dagen med mamma för att sedan åka in till Motala och träffa lite vänner. Vi åt middag, spelade spel och åkte sedan och bowlade vilket var superkul! Söndagen spenderade jag sedan mestadels i sängen och hade ingen ork eller energi över huvud taget.

Likes

Comments

Ni kanske har märkt att jag älskar att göra smoothiebowls. Denna tycker jag är så fin då man blir så glad av den gula färgen.

Smoothie:
1 ½ dl turkisk yoghurt
2 dl fryst mango
1 banan
½ dl apelsinjuice

Topping:
Kokosflarn
Chiafrön
Banan
Valnötter

Likes

Comments

Det fick bli ett par väldigt korta naglar (enligt mig i alla fall) i en favoritfärg, svart. Tycker att det är både sjukt snyggt men även smidigt då det passar det mesta. Jag brukar också nästan bara ha svarta byxor vilket gör det ännu lättare att matcha. Enkla men väääääääldigt snygga. Älskar för övrigt ringarna, speciellt den med en liten pärla på (min absoluta favoritring).

Likes

Comments

Alltså kan vi bara ta en minut och titta på hur gott detta ser ut?! Just nu sitter mamma och jag framför Talang och har precis ätit upp allt på denna utsökta delikatesstallrik. Verkligen min typ av godis!

Likes

Comments

Efter gårdagens besök i Tranås valde mamma att köpa med sig lite smått och gott som vi fick provsmaka under vinprovningen. Lite andra godsaker slank också ner i korgen och det slutade med mycket godsaker (även ostar som inte är med på bilderna).

Snart ska mamma och jag bege oss till gymmet och det känns verkligen som en evighet sen vilket tar emot. Jag tror dock att det är just denna gång som kommer kännas jobbig och att det därefter kommer flyta på som vanligt igen. Direkt efter gymmet ska vi storhandla till nästa vecka och förhoppningsvis något gott att äta ikväll. I eftermiddag är mina enda planer att verkligen försöka läsa ut min bok. Det är den fjärde mer faktamässiga bok jag läser på raken vilket gör att det börjar bli lite långtradigt. Jag ska definitivt se till att läsa något mer rogivande och spännande i nästa bok så att det inte känns lika tungt varje gång jag tar fram boken.

Likes

Comments

I går var jag som jag nämnde på en vin och ostprovning med familjen. Den ägde rum i Tranås och hölls delvis av en svensk importör och en italiensk producent. Det var mycket intressant och mysigt. Temat för kvällen var just italienska viner och eftersom vi varit i Italien och åkt till olika gårdar för att konsumera vin var det lite extra roligt. Inte för att jag är någon vidare finsmakare (tyckte mest att allt smakade beskt) så tyckte jag att det var roligt och jag tror att detta kan bli ett framtida intresse.

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt om jag ska skylla på karma eller något liknande då jag tidigare i veckan skrivit att både min motivation till träningen och min dygnsrytm blivit så mycket bättre. Inatt somnade jag runt klockan ett vilket ledde till att jag och Hugo sov till halv elva, då har jag ingen som helst ork att dra mig till gymmet. Nej denna vecka gick verkligen inte som jag tänkt men jag får se det positivt, jag har i alla fall ätit väldigt bra vilket är ett steg på vägen.

Idag har jag inte gjort mycket alls, mest legat och dragit mig i sängen. Jag har slängt på mig lite smink, tagit en dusch och satt på mig kläder (för ovanlighetens skull) för ikväll ska familjen och jag på vin och ostprovning vilket ska bli mysigt. Inte för att jag är speciellt kunnig om varken vin eller ost men jag tycker att det är hur gott som helst så det blir nog bra.

Likes

Comments

Title