Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Six months and 8 since I arrived here and now is it finally time for me to change family!! So many different feeling in my body right now. I am so excited, so sad and just confused cus everything feels so weird. I mean I have lived in this family for my whole life as an American :))). and now I'm switching! The weirdest feeling ever. When I came to the Lorenz family did I have one suitcase and one carrion bag and I didn't realize how much extra stuff I actually have been collection during this time until I tried to fit everything in my small bag. My whole room got packed down in the suitcase and bag I came with and then I got one extra bag plus 5 plastics bag and some more stuff on the side. How did that happed and how am I even going to come home in juli ???? hahhahahah!!

The last meal with my first hostfamily and we had a delicious brunch together, which was a little bit sad but also very cozy to do that as a last thing. At 3.00 pm the 12th of February did we pack that car with my stuff and went over to my new house. This house is still located in Robert park but are more up on the hill, which makes it more of from the town but the view is amazing. I also got my own bathroom and a pool in the garden so can it be better?? My new host family is the rotary district governor, his wife and his two sons so I expect a lot of rotary activities these last couple of months that is going to be fun!! They are super nice so even tho I'm going to miss my old family I now I'm going to. Like this one too. Its something that is going to be totally different but that is a part of the expertise, see different types of American families.

Likes

Comments

Denna helg bestod av massa mys. Ella kom och sov hos mig pa torsdags kvallen, vi gick och sag pa bio tillsammans och bara msyte. Fredagen var vetarans dag sa alla fran skolan var lediga. Jag tog en promenad och en kaffe med en kompis fran skolan. Lordagen traffade jag nogra andra kopmisar fran skolan och vi bakade kanelbullar som blev valdigt misslyckade. Pa kvallen traffade jag sedan mina rotary vanner, inbounds and rebounds. Mysig sleepover med gosig mat osv. Sondagen spenderades mer med ella och langpromenad I staden och photoshoot.

Likes

Comments

Den sista veckan har varit lite knasig. På en vecka har jag då lyckats ta sönder två telefoner!! på min egen ihpone 5 telefon har tochern slutat att fungerat, helt plötsligt.Jag fick låna min värdbrors gamla gröna ihopne 5c som höll två dagar innan den också gick sönder. Dessutom har jag råkat spräcka skärmen på min egen dator och nu väntar jag uppgivet till black friday för att kunna köpa en ny. Det har även vairt massa knas med mitt appel id, då jag inte kommer åt mina bilder eller antckningar just nu.. hoppas på att kunna lösa det också!!


I veckan har även presidentvalet vart... Trump står nu om ca två månader som president och jag är så choack och rädd som en kan bli... olk pratar, kollar tal på tven och även om jag bor i ca som är völldigt liberalt kan jag inte säga mer än att det är väldigt blandat med folk. Jag stöter på olika människor varje dag, några som håller på att oacka väskorna för att fly landet och n¨gra som är glada över att äntligen få en förändring. Knasigt värre är det bara kan jag säga... 


Den senaste veckan har jag även provat basket för att kanske vilja vara med i laget. Jag har varit mycket tveksamm men jag gick iaf på 54 träningar innan ag bestämmde mig för att det skulle ta dubbelt så mycket tid som fotbollen gjorde, att det är jätte tävlings inriktad och ångest fattande. Nu ska jag bara kolla runt på massa oandra olka aktiveter jag kan göra i staden och sen i februari börjar track end field jag ska köra :)) -men annars rullar skolan rullar på helt okej, med läxor och lektioner. Jag har dock råkat fått 1 h kvarsittning pågrund av att jag är dålig på att gå upp i tid dem tidiga mornarna... tycker dem behöver ändra schemat lite va ;)


Förra veckan var jag även på rotarymöterna i båda mina klubbar. Alla rotary människor är ju så väldigt trevliga och jag älskar att gå. min kavaj håller även på att fyllas upp med massor av pins från olika länder och från olika platser. Väldigt kul att se!


Dessutom är det väldigt kul att sitta här borta på andra sidan jorden, i ett par flipp flopp, 25 grader och sol medans stockholm och sverige nästan har en halv meter snö och allt är kallt. En väldgt konstig känsla!! Likes

Comments

En lordag blev jag medbjuden att folja med min Franska utbyteskompis, Anne, och ett rotary par fron hennes klubb till San fransisco och Alcatraz.

Vi at en jatte god lunch pa bubba gump. Resturangen ar ju som tagut ur forest gump och det finns citat, bilder och signs over hela resturangen fran filmen. Super god mat och jatte mysig resutang.

Vi tog sedan baten over till alcatrazz dar vi gick pa en guided tour with headseats. Dem berattade laskiga hisorier om fangarna och vi fick se alla celler och rum I hela fangelset. Det var en valdigt cool upplevelse.

Likes

Comments

Homecoming veckan såg ut såhär. Varje dag var det ett nytt team att klä upp sig till. Tråkigt nog hade jag inte jätte mycket kläder i temanen men jag försökte lite grann. Det var roliga att se hur krativa alla var. Aktivitet skedde även på rasterna upp på senior stadge :)

På fredagen var det den stora homecoming fotbolls matchen. Det var fullpackat med folk, alla möjljiga olika männsikor som har tidigare gått på denna skola, förädlrar och motståndare. Det var full rulle med baksäljning, ansiktsmåning, kamera bilder, hejaklack och en spännande match. Det slutade med att vi vann med ett poäng vilket var en lättnad för alla, när det var våran homecoming game. Pågrund av att skolan 50 år var det även extra stort med ballonger, prad mellan matcherna med floats från varje klass med olika teaman. Dem berättade vem drottningen var, och alla 50 olika homecoming queens sen skolan öppnade hade blivit inbjudna att delta i cermonin, alla dök inte upp men det var många och roliga att se. Bandet och cheerledningarna gjorda båda vina uppträdanden ooch hela alltet slutade med mssor av fyrvekerier.

Americans homecoming dance är något väldigt stort här i USA så att jag fick vvara delaktig i detta var något väldigt roligt. med biljett och kl'ning köpt hjälpte mn värdmammma och min värdsyser mig att fixa till mig med smink, naglar och hår. En kompis från skolan kom förbi och tillsammans åkte vi till dansen. Jätte roligt men väldigt annorlunda med en annan typ av musik och dans. Kul att kunna chacka av detta från sin buckt lis, en ofröglimlighelg :)))))

Likes

Comments

Helgen började med en mysig Rotary middag för mig :) En kvinna i min rotaryklub, som bor i Santa Rosa hade bjuit in massa människor för att fira att jag äntligen har kommit hit, utbytesstudenten från Sverige. Vi kom dit och det första som jag såg var den svenska flaggan som hängde utanför dörren, bästa landet <33 Jag tror vi blev runt 20 personer, härliga männsikor. Min fina utbytesstudent från Frankrike kom också, med hennes värdbror som precis har kommt hem från Finland. Även en gammal utbytesstudent från Beligen som var här för några år sedan var nu på besök med sin bror. det var BBQ, kakor, underbar utsikt och mnga härliga människor. YEy.

På lördags morgonen tog mina vi en tur till Heldsburg. Vi åkte runt i områedt, promenerade lite på gatorna, kollade ilite butiker och åt lunch på en god resturang. På vägen hem åkte vi förbi en godis/gladd butik med halloween inredning och där det fanns massa roliga grejer så som bacon choklad och smaksatta myror. Fanns även annat gott som var riktigt godis.

På kvällen följde jag med min tredje värmamma, Paula, upp till Santa Rosa för att gå på ännu en Rotary middag. Denna gång var det en BBQ för min Franska utbytesstudentskompis, Anne. Det var supermycket och vi satt i solnedgången och bara pratade om allt och inget.

På söndagen fick jag skjuts över till min Danska utbyteskompis, Malene i Santa Rosa. Hennes familj var borta och hade äntligen fixat rent deras pool. Det var även ca 40 grader ute så vi tänkte ha en pool häng dag. Flera som hon hade bjudit in hoppade av pga att dem inte hade skjuts elr hade andra planer med familjen. Men det blev jag, hon och vår kompis Esme som var på utbytes år förr året i Sverige <33

Vi solade, badade, tog massa bilder i poolen, åt glass och hade det bara väldigt mysigt. <33

Likes

Comments