inte alltid som planerat

LIFE UPDATE

Det här året kunde väl kanske ha börjat lite bättre. Jag hostade mig in i 2019 för att sedan bli frisk, bara för att bli sjuk igen. Det var ungefär så Januari 2019 såg ut för min del, en hel del vila helt enkelt, inga äventyr, ingen brädåkning och ingen skidåkning. Inte heller klättring, simning eller gym. Nya tag inför Februari, eller inte alls, åtminstone inte som planerat.

Oflyt

Som tidigare nämnt så jobbar inom gondol-avdelningen på SSV, men till skillnad från de gondoler som jag stött på i Europa så är det här borta personalens ansvar att lasta snowboards och skidor istället för att gästerna helt enkelt (och varför inte?) tar ansvar för sina egna prylar. Det kändes väldigt gammalt och väldigt oergonomiskt i början. Men ett jobb är ett jobb och det är dyrt att leva i Kanada så det var bara att bita ihop och köra på. Tills något går sönder vill säga, vilket min axel och skuldra gjorde. Trasig är jag väl kanske inte, men sjukt överansträngd till följd av allt för mycket monotont arbete. Så jag fick tala om läget för bossen och uppsöka en läkare som skrev in mig på rehabilitering fram till mitten på mars (mars?! då är det ju nästan dags för hemfärd...). Fem av sex veckor har nu gått och jag får inte klättra, inte simma och tyvärr inte åka varken bräda eller skidor. Det sista känns rätt surt av flera anledingar. Dels är jag ju här för åkandet och har helt ärligt inte åkt ett piss sedan jag kom hit. I början på november hade jag ännu inte köpt någon utrustning och när jag väl hade fixat allt och var redo så kom min första förkylning (av de fyra omgångar som jag rykt på här borta). Sedan kom December och det var extremt mycket på jobbet, vilket tog på krafterna. De dagar man letade sig ut i snön var det dessutom rätt packat med turister/gäster och andra människor, så jag chillade med åkandet lite till helt enkelt. Den andra aledningen till varför läget känns rätt surt är för att jag egentligen kan åka. Jag har två friska ben och min förkylning är borta, men min fysioterapeut tillåter mig inte att lyfta eller förflytta någon utrustning. Vilket är förståeligt för det är ju just den typen av rörelser som orsakade min onda axel och skuldra. Det hade visserligen säkert fungerat om någon annan erbjuder sig att bära min utrustning åt mig, men vanligtvis så drar man ut ensam på sina ski breaks (för att man sällan har rast tillsammans med någon annan som också är taggad på att dra några åk). Och i och med att jag har min utrustning på jobbet så blir det ganska bökigt att dra till ett annat berg på sin lediga dag då jag måste hitta någon som kan hämta min utrustning, ta med sig allt på bussen och bära hem det till mig, och sedan även följa med mig ut när jag planerar att åka... Det går säkert, men jag har inte lyckats hittills.

Mest intressanta än så länge i år

Det är nog kylan som slog till i början på veckan. Jag har tidiagre upplevt -25°C i norra Sverige men -32°C med en vind så kall som -45°C, det är helt klart det kallaste klimatet som jag någonsin har vistats i. Jag gick runt med 9 lager kläder på överkroppen, inte medräknat mössor, ansiktsmasker och vantar, och med 4-5 lager på benen. Vackert men farligt, naturen alltså, inte jag, jag kunde knappt röra mig.

Gillar

Kommentarer

tildaolofssons
tildaolofssons,
Superfin blogg! 😊
nouw.com/tildaolofssons
ebbabernbro
ebbabernbro,
Tack så mycket! <3
nouw.com/ebbabernbro
jossanj
jossanj,
Så fin blogg!
nouw.com/jossanj
ebbabernbro
ebbabernbro,
dsm dsm! Gillar starkt dina wanties i ditt senaste inlägg
nouw.com/ebbabernbro
SimonAndersson
SimonAndersson,
Hoppas du kryar på dig helt!
nouw.com/simonandersson
ebbabernbro
ebbabernbro,