Endast en hel månad kvar

Med endast några få dagar kvar av månaden mars kommer jag strax gå in i min sista fullständiga månad här i Kanada. Rätt så rubbat, härligt, ångestframkallande, lättande, sorgligt, fantastiskt och svårbegripligt?

DAGAR SOM GÅTT

Igår var mitt sista rehabiliteringstillfälle hos pysioterapeuten och jag är nu fri att göra vad jag vill. Känner fortfarande av smärtan lite granna så ska ta det lugnt. Vad har hänt, dagarna som passerat sedan mitt senaste, något trumpna, inlägg? Jag fick börja åka skidor tidigare än förväntat, och tur va ju det! Nyheten om att jag äntligen fick dra ut i backarna igen gjorde mig väldigt motiverad till att åka skidor igen och nu när jag får åka bräda igen så har jag nog till och med hunnit ändra åsikt om vilken utrustning jag föredrar! Har fått så fantastisk skidåkning trots kyla och mindre snö än vad som vanligtvis faller i klippiga bergen. Och apropå bra skidåkning så gjorde jag även mina första sidecountry åk föra några veckor sedan! Helt fantastiska vyer sådan åkning bjuder på.

En del mindre och större äventyr har jag också varit med om. Bland annat har jag för första gången testat curling, testat surf water polo och varit i Revelstoke. Curlingen var trevlig men verkligen inget jag skulle kunna tänka mig göra igen, för lite action, såvida inte någon halkar och slår upp ögonbrynet, vilket en stackare gjorde. Spännande, blodigt men tyvärr inte lika kul för grabben som fick åka in och sy några stygn. Surf water polo däremot! HELT GALET ROLIGT! Som Water Polo fast på en liten surfbräda. Sjukt bra träning för balans, armar och för min "vattenskräck". Eller jag otrivs att ha huvudet under vatten, men när tävlingsinstinkten triggade igång hade jag noll tid att bry mig om att bollen jag var tvungen att fighta till mig kunde innebära att kämpa med huvudet under vatten. Drunkna gjorde jag inte, men svalde halva poolen kan jag garantera er att jag gjorde. Och så äventyret till REVELSTOKE! Snön var inte den bästa med tanke på att det typ var 22 grader i solen och åkte man med mer än en tshirt så svettades man ihjäl. Men sidecountry skidåkningen var fortfarande grym, och anläggningen i sig var väldigt schysst. RECOMMEND RECOMMEND. Kommer garanterat komma tillbaka till Revy en annan vinter. Själva resan till BC, övernattningen och allt däremellan var även den mycket koselig, jag trodde ju inte ens att jag skulle komma iväg dit innan säsongen var över. För en sak suger fett hårt med Kanada och det är public transportation, för den existerar ej... Såå huur tur hade jag inte som blev frågad av en himla schysst tjej (som kände två snubbar vilka hade fixat bil o allt) om jag ville hänga med?! Fick förfrågan dagen före och visste inte ens om jag skulle kunna få ledigt för trippen, men allt löste sig!

LIVET

Att säsonga och resa är ju helt fantastiskt egentligen, men också en smula ledsamt. Min tid i det här landet är ju ännu inte över men fy vilka fantastiska människor jag har stött på hittills, från alla världens hörn kommer dem, gör äventyret minnesvärt, för att efter en tid försvinna, kanske för alltid. En del kommer med inspiration och andra ger än svar på vad man absolut inte vill göra med sitt liv och vilka personligheter man inte vill/vill omringa sig med. Mina närmsta framtidsplaner är att komma hem till Sverige i sluten på maj och stanna sommaren, kanske stanna hösten och göra högskoleprovet men efter det vill jag utan tvekan ut på nya äventyr. Har en hel lista på saker jag vill lära mig, prova på och saker jag vill se och uppleva. Det återstår att se i vilken ordning äventyren kommer.

Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
SimonAndersson,
Jag har aldrig provat på curling 😊
nouw.com/simonandersson