Header

Hej på er!

Idag har jag haft en jättebra dag, hoppas ni också haft det. Har varit i skolan som vanligt och största delen av dagen har bestått av nervositet, jag hade nämligen en engelska redovisning idag. För många kanske det inte är en stor grej alls men för mig är det det, jag tycker det är extremt jobbigt att redovisa, tycker verkligen det är hemskt, så hemskt att jag knappt klarar av det. Under ettan på gymnasiet, när jag gick på Öckerö så gjorde jag inprincip alla mina redovisningar för bara läraren för att jag tyckte det var så jobbigt. Och så kom då första riktiga redovisningen på Kitas och jag bestämde mig för att jag inte skulle ta den enkla vägen utan faktiskt göra den. Jag sa till mig själv innan att det spelar ingen roll hur redovisningen går, vad jag får för betyg på den eller om jag står och läser rakt upp och ned ur manuset hela redovisningen, för det jag skulle fokusera på var att endast gå fram och faktiskt göra det. Även fast det bara var en liten redovisning så har jag nog aldrig varit så nervös innan som jag var idag, och då har jag ändå uppträtt för hundratals människor och gjort mycket värre saker innan, men trots det så var detta värst. För många nu så kanske detta låter hur töntigt som helst men så är det för mig och därför är jag så galet glad och stolt att jag faktiskt gjorde det idag, och det gick bra. Jag är så himla glad över att jag valde att gå emot en av mina största rädslor och göra det, så resten av dagen har jag varit på grymt bra humör. Kanske borde redovisa oftare haha...

Iallafall så gick jag efter skolan en stund i stan med Alma innan jag åkte hem en stund innan jag mötte upp Emma för att åka till gymmet. Nu är det dags för att ta tag i träningen också på riktigt och det är jag supertagagd på, vi körde ett superskönt pass idag med ben och rumpa, jag kommer garanterat ha träningsvärk imon... älskart.

Så har min dag sett ut och jag går verkligen och lägger mig med ett leende på läpparna idag.

Likes

Comments

Hej finisar!

Om ni missat att följa mig på instagram så får ni göra det! Jag heter ebbaabergqvist där, så för att se lite instastorys och bilder som inte publiceras på bloggen!

Kram

Likes

Comments

DISS


Veckans diss är väldigt enkel och det tror jag att ni alla förstår. Det är självklart inbrottet och hur vi var tvungna att avsluta en jättebra vecka i Norge för en sådan tråkig sak. Självklart är det också att mamma blev så ledsen då viktiga saker för henne försvann. Detta förstörde verkligen denna veckan , så tråkigt.

HISS


Hissen är också väldigt enkel och är självklart skidresan, har haft det så himla mysigt och kul. Älskar verkligen hela konceptet av att vara på skidresa, åka på dagen och sen komma hem frusen och sedan göra något kul. De bästa dagarna var självklart när Liselott och CO va där, det var så himla mysigt. Jag och Tea har ju verkligen växt upp med Liselott och gjort mycket med henne men just detta har vi aldrig tidigare gjort, därför var det extra kul, Självklart var det även jättekul att resten av familjen inkl kusinerna var med också, var så kul att se Svea få prova åka skidor. Så tack till familjen och Liselott och Co för denna veckan! <33

Likes

Comments


Hej på er!

Som jag skrev igår så avslutades vår underbara skidvecka inte riktigt som planerat. Planen vara att vi skulle åka hem på Fredag kväll och komma hem på natten men på Torsdags kvällen ringde våra larmväktare oss att vårt larm hemma hade gått, det har hänt några gånger innan att det varit falsk alarm så vi blev inte så stressade utan dem sa som vanligt att vi skulle vänta tills dem ringer och berättar hur det ser ut när dem är på plats. Men när det samtalet dröjde så förstod vi att det inte var som det skulle.

Efter en stund ringde väktarna upp oss och sa att vi haft inbrott och att poliser var på plats, vi blev självklart väldigt chockade men vi visste inte mer vad som hänt innan polisen ringde oss och berättade att någon eller några hade klättrat upp på en stege till vårt fönster på övervåningen, troligtvis trott att det inte varit något larm där uppe och bröt upp fönstret. Men vi har larm i hela huset som tur är och larmet gick. Trots detta hann gärningspersonerna ta relativt mycket under endast de 8 minuter som det tog för polisen att komma till platsen. 

De ringde flera grannar under kvällen och var oroliga över att det stod 4 polisbilar och en hel hundpatrull utanför vårt hus, men som tur var hade dem det under kontroll. Poliserna skötte det verkligen så bra och gjorde allt dem kunde för att hitta de som bröt sig in, dock utan att lyckas. En hel hundpatrull sökte igenom vårt hus och försökte spåra, de gick även runt i området och knackade dörr. Så synd bara att dem inte kunde ta fast dem...

Vi tvingades därför att gå upp runt 6 i Norge och  ta bilen hem till Sverige för att möta teknikern som skulle gå igenom spåren inne. Väl hemma så låg det smyckes-askar över golven och nästan allt var tömt. Mamma är jätte ledsen då hon förlorade flera saker som inte går att ersätta, minnessaker som hon ärvt. Annars går ju det mesta att återställa men tycker så synd om henne som förlorade sånna viktiga saker. 

Måste säga att det kändes så obehagligt hemma igår, bara känslan av att någon eller några befunnit sig i vårt hus, vårt hus som är vårt hem. Blir så arg när jag tänker på de, fattar inte hur man kan med att göra något sånt här. Jag vet att detta händer dagligen och att det kan ha skett så mycket värre saker, men vi har aldrig varit med om detta innan och därför känns det så obehagligt. Men man får se det positiva i det att ingen kom till skada iallafall, tänk om någon av oss hade varit hemma när detta skedde lixom.  

Det var iallafall en liten uppdatering om vad som hänt och anledningen till varför vi fick åka hem tidigare. Det kommer nu komma upp massa inlägg med bilder ifrån resan, ber om ursäkt att det kommer såhär i efterhand men jag hade varken ork eller tid efter dagarna i backen till att göra det.

Kram


Likes

Comments

Hej på er!

Jag har blivit heeeelt besatt av serien bron, alla har pratat om den as länge men jag har ändå inte sett på den för jag inte trott att det var något för mig men sen jag började kolla på den så har jag blivit besatt!! Jag ska nu börja på 4e och sista säsongen och jag tycker verkligen alla säsonger är klockrena, alla är väldigt olika men så är huvudpersonen kvar under alla. Om ni inte sett den så måste ni verkligen det, ni kommer inte undra er!

Förlåt för extremt dålig uppdatering under denna veckan men den avslutades verkligen inte på ett bra sätt, jag kommer skriva ett inlägg om det imorgon och berätta så kika in då.

Kram

Likes

Comments

 1. Jag lyssnar fortfarande ibland på hsm och hannah montana på spotify.
 2. Jag är så rädd för att min mobil ska låta på lektionen så jag sätter alltid på flygplansläge och stör ej.
 3. Det var jag som ”köpte” vår katt Sixten när jag var 8 år.
 4. Det absolut bästa året i mitt liv var när jag gick i 6an.
 5. Jag var helt bestämd på att gå ekonomi på gymnasiet innan jag hittade öckerö och gav upp min drömlinje för att bara gå på den skolan, som jag inte ens går på nu.
 6. Jag är så sjukt dålig på att bränna mina luktljus jag har hemma trots att jag älskar dem, jag har ett stort yankle candle jag fick på en tjejmiddag i typ 7an som jag fortfarande bara har tänt en gång.
 7. Jag vill jättegärna åka till något land i Sydamerika för då har jag varit i alla världsdelar.
 8. Jag försöker få mina föräldrar att göra en tatuering tillsammans med mig men det är ingen av dem som vill tatuera sig, dem hatar det.
 9. Jag har alltid älskat namnet Chloe och när jag var liten ville jag heta det.
 10. En av mina favorit affärer är IKEA haha.
 11. Jag har alltid varit den som lagt mig jättesent på vardagar, de senaste åren har jag lagt mig mellan 12-3 varje natt men nu lägger jag mig nästan alltid mellan 21.30-22.00 på vardagar och det är det bästa som hänt mig.
 12. Min katt heter Sune i mellannamn för att vi kunde inte bestämma om han skulle heta Sixten eller Sune.

Likes

Comments