Nationella prov i engelska, samhällskunskap, fysik, och matte. En krönika, 3 matte prov, en biografi på engelska, spanska prov, musik uppgift om olika epoker, ekonomi prov, hushållsekonomi inlämning, kostplan, planera måltid och slöjd. Det är allt jag måste hinna med på 5 veckor. Bloggen har därför hamnat lite åt sidan och kommer att stanna där i ca 5 veckor.
Angående träningen så har jag kommit iväg till ett nytt gym som är mycket fräschare och annorlunda maskiner. Jag ska faktiskt dit nu och förhoppningsvis har jag träningsverk imorgon haha.
¡Hasta la vista!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Du var alldeles för naiv Ebba. Du trodde att de skrattande barnen i kapprummet pratade om något kul de gjort i helgen. Det var om dig. Du trodde att dom populära tjejerna i klassen ville vara dina kompisar när dom bara ville ha dina saker. Att du faktiskt trodde att du hade en chans att få vara något mer än snygg-Martins kompis. Var ni änns kompisar? Kommer du ihåg på din bästa kompis kalas när ni lekte ryska posten och du stod på andra sidan dörren. Allt du hoppades på var att det var han som skulle få komma in. Patetiskt.

Att vara den med mest empati och kärlek till alla räckte inte. Det du inte fattade, det alla sa bakom din stora rygg, din stora feta rygg med tecken på bristningar. Det är sånt som du om 5 år kommer förstå vad de menade. 

Om du låter bli att äta kanske den där magen försvinner och du kan låna kompisars kläder när ni spelar teater. Om du är hemma hos någon så ska du aldrig be om mera mat, de kanske kommer ringa din mamma och fråga om dina matvanor. usch!

Den glada lilla tjejen som inte fattade någonting. Fortsätt så. Annars kan det göra ont. Alla dina äldre kompisar som mobbade juden med glasögon och kastade upp hans keps i trädet. Du klättrade upp fast du viste att man inte fick. Varför riskerade du att få skäll av fröknarna för en liten keps? Att kolla in i hans gråtande ögon innan du klättrade gav dig mod att stå upp framför fröken och berätta vad som hänt. "Gör inte om det" fick du tillbaka.

När det var snö ute och ni skulle gå ut på rast var du först ut för att undvika att få en armbåge i sidan av "klumpiga Max". Han var inte klumpig. Han gjorde det med flit för han trodde att du skulle börja gråta. Du ville undvika att någon skulle "råka" ta fel skor och att du skulle behöva sitta inne hela rasten. 

Du sprang till trappen utanför 2c och väntade på dina kompisar för att undvika "apan i mitten" med hennes mössa. Hon som hela livet blivit mobbad för att hon var större, kraftigare och var medveten om det. Du däremot visade inte ett ända tecken på att du visste att du var större än de andra i klassen. Fortsätt så för om du tror själv att du är anorlunda så är det så du blir behandlad.

Den årliga viktkontrollen kommer och dom säger som alltid. "Vi har ett papper här som du kan få. Så tar du med dig det när du åker och simmar 2 gånger i veckan. Då kommer du in gratis och det är ju bra."Du älskar att simma. Att vara i vatten var bland det bästa du visste. Att byta om i omklädningsrum har du aldrig haft problem med men om ett tag kommer du inte änns att gå in. Du kommer att gå raka vägen dit du ska och inte gå igenom ett rum fult av nakna tjejer. Dom tjejerna som du trodde var dina vänner.

Du kommer att utsättas för massa jobbiga saker och du måste veta att det är okej att gråta. Även fast att folk har sagt till dig att det bara är för svaga människor. Det hörde du väl när Elin började gråta en gång. Hur alla bara gick därifrån och sa hur känslig hon var och att man inte kan börja gråta över en sån liten sak.

Ebba Marianne Johansson, 10 år, var precis som alla andra femteklassare i skolan. Så varför skulle hon bli behandlad annorlunda? Hon har alltid sett allting från den ljusa sidan. Den mjuka stora magen kunde man använda som kudde när hon låg på golvet och läste en bok. Hon var alltid så glad och hon är välkommen tillbaka! 

Likes

Comments

Hej, maddis här.

Just nu sitter vi i skolan och har precis haft svenska kp (typ lektion), vi jobbade med nordiska språk. Isländska t.o.m!! Lite intressant iallafall. Vi har prov vecka 16 på det och man får hoppas det går bra. Snart ska vi ha lunch och sen äta en tårta från vår tårttävling. Alla klasser bakade en egen. Jag har inte sett hur våran blev än men man kan ju alltid hoppas på att den blev snygg och god. Detta är sista året vi deltar och det är klart att det vore kul att vinna. Angående att vi snart går ut högstadiet är blandade känslor, mycket stress men ändå är jag jätte taggad på ny skola. Men samtidigt är jag nervös för hur det ska gå. Tack för mig och ha världens bästa fredag och ha bästa påsklovet nu, XOXO Maddis<3

Likes

Comments

Kom till skolan i morse med en klump i magen. Större än vanligt. Min första lektion var matte. Allt gick bra för just nu arbetar vi med negativa tal och bråk. Det är lixom min specialité och ingenting hade förändrats med ångesten. Just nu håller vi på med att filma en nyhetssändning på engelska och vi fick en hel del filmande och manus fixande klart. Efter skolan tänkte jag att jag skulle sätta mig ner och plugga inför nationella provet i NO som äger rum imorgon (tisdag), men som igår så slet Wilma med mig till lögarängen så vi kunde plugga tillsammans. Hur gick de då? Jo, ingen NO blev gjort men en del ekonomi.

Tror ni inte att jag bestämmer mig för att träna en timme innan gymmet stänger också? Så kan de gå. Nu förväntar jag mig en grym träningsverk som kommer plåga mig under de 3 timmar jag ska skriva prov.

Hur de går kommer jag troligtvis uppdatera om i nästa inlägg. ¡Hasta la vista!

Likes

Comments

Dagen började med sovmorgon ända till klockan 12, lite Netflix tittande och frukost på balkongen. Klockan 14 fick jag ett samtal från min underbara vän Wilma som räddade mig från min dag nedbäddad i sängen. Vi tog cyklarna och åkte till löga strand. Vi hamnade i skateparken otroligt nog och snackade om livet.
Det blev även lite kvälls fika på Waynes coffe och mys med lillasyster. Nu sitter vi och kollar på Barnkanalen och jag inser att mina favoritprogram från när jag var 8/9 år går på tv fortfarande haha. Trodde att de som jobbade med tv hade som uppdrag att komma på nya programidéer. Men vad vet jag?

Jag hoppas att du har haft en bra dag och att du vill kolla in nästa inlägg. ¡Hasta la vista!

Likes

Comments