Idag fick vi en uppgift på svenskan att skriva en krönika. jag blev klar med min på 15 minuter och jag tänkte att den kan vara bra för vissa att läsa så här kommer den.

Titeln som pappa är något man förtjänar, inte något man bara blir!

Om du kallar dig själv för pappa men inte finns där för ditt barn har du inte förtjänat den rollen. Ta kontakt och visa intresse. ALLTID!

Du kanske är en toppen människa och har ett bra liv. Men saknar du inte något? Ditt barn? Hur ofta pratar ni på telefon? Hur många gånger om året ses ni? Träffas ni äns? Du kanske inte har träffat ungen sen födseln! Jag förstår på riktigt inte hur ni kan leva med den känslan. Jag som 15 årig tjej pratar kanske 5 gånger om året med min pappa. Detta har pågått i ca 4 år nu. Jag är tacksam för att vi fortfarande har den kontakten när jag vet att det finns barn som aldrig har träffat sin pappa eller att han kanske är missbrukare och barnen valt själva att lämna.

Ni så kallade pappor som tror att ni kan ringa ett få antal gånger om året och uppfostra barnet, jag spyr på er. Mamman gör troligtvis ett mycket bättre jobb än du tror. Utan dig! Ditt barn kallar dig vid ditt namn, för du har förlorat titeln som pappa i hennes ögon. Du som “pappa” borde vara modigare och ta mer initiativ till möten, eller iallafall till samtal. Är det något som är så pass fel att han glömt namnet, tappat bort numret eller glömt adressen så är han helt ärligt ute ur spelet. Det finns ingen ursäkt att han glömt bort sitt eget barn.

Det svider alltid i mina ögon när jag ser en lycklig familj på en nöjespark eller på stan. Jag ser att de glider ifrån varandra redan när barnen är små. Ge dom en godnattpuss varje kväll och om ni är hemma på morgonen innan skolan och jobbet så ät frukost tillsammans och prata om vad som kommer ske under dagen och ta upp det vid kvällsmaten och prata om det blev som de tänkt sig. Då kan du förvänta dig en teckning från dagis eller att du får hjälpa till med matteläxan. För en stolt pappa är det en ära!

Jag kan säga att alkoholism går att ta sig ifrån, bor han utomlands kan han fixa flygbiljetter eller ringa utlandssamtal, har han inget nummer kan han använda Facebook, har han glömt hur hon ser ut kan han kolla på gamla bilder och finns det inga bilder? Ja då kan han skaffa en ny unge och hoppas på bättre lycka den gången.

Om dina argument till att inte träffa ditt barn är att “det var hon som lämnade mig”, “hon vill inte träffa mig”, “hon är inte som jag förväntade mig”, “hon är bara en trotsig tonåring”, “jag orkar inte”, eller den värsta av alla, “jag hinner inte”. Du hinner inte?!? Vad kan vara viktigare än att skapa en stadig relation med ditt barn? Då kan du inte förvänta dig att hon ska prata gott om dig. Har du inte äns tid till att träffa ditt barn tror jag inte att du ska oroa dig för vad hon gör. Har du inte tid att träffa ditt barn har du inte heller tid att åka på semester, inte tid till att skaffa en annan unge eller gå på fest.

Allt handlar om att prioritera.


Så, tycker du att du förtjänar pappa titeln?


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har inte varit speciellt aktiv på bloggen den senaste tiden men det är ett av mina nyårslöften. Jag ska uppdatera oftare och med bättre material. Jag har inte läst några blogginlägg heller för den delen och de sitter jag och tar igen nu ikväll.

Jag har hittat massor av gamla bilder från när jag var jätte liten och personligen tycker jag att jag var sötare då. Jag hittade även lite bilder från mamma o pappas bröllop, när min lillasyster var bebis och lite sånt.
Jag har 2 favorit bilder på mig och min lillebror. När vi var hemma hos farmor och farfar började han gråta mitt i nätterna och då tog jag hanns hand och gick fram och tillbaka mellan kök och hall så att han skulle lugna sig. När han var lugnare somnade han mellan farmor och farfar och jag låg ensam på golvet. Ja det kanske inte var så kul för mig men efter det sov jag gott för han var tyst. Nu spenderar vi inte lika många nätter där som förr och det hoppas jag det blir ändring på under 2017!

Likes

Comments