Sparande

Hejsvejs! Lekte runt lite med mitt smink för en stund sedan. Det är ju så kul! Ska börja göra en makeup så ofta jag kan, precis innan jag duschar på kvällen har jag bestämt, för att öva. Ju mer övning desto bättre! Vill bli en fena på detta, så det kommer kanske lite bilder framöver på smink. Det är mitt stora intresse.

Fler som också älskar allt som har med smink att göra? Vet inte vad det är som gör det så intressant och kul, men jag antar att det är för kreativiteten och att man kan göra så himla mycket eller lite som man vill. Och alla färger... Hehe kan hålla på hela dagar och kolla på videos och läsa om just detta. Om skönhet rakt av!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Funderingar

Vilket väder, hörni. Usch och fy... Grått och tråkigt och regnigt. Och så måndag på det. Men vet ni vad? Mamma tipsade om ett avsnitt av Framgångspodden som jag inte lyssnat på än, "25 bästa tipsen från 2016". Började på det på väg hem från föreläsningen innan och det är så inspirerande. Måndagar kan ju också ses som en nystart, en start på en ny vecka med nya möjligheter. För vem vet vad som kommer att hända denna veckan? Visst låter det mycket bättre, man blir lite taggad!

Allt handlar om din inställning. Alexander Pärleros, han som håller i podden, går igenom årets gästers tankar och sammanställer det till ett poddavsnitt. Det tas upp saker som att gå och lägga sig med inställningen av hur din nästa dag kommer att bli (för då blir den som du vill). Om du vill vakna glad så gör du det, eller om du vill vakna "empowered" så gör du det. Det handlar om inställning. Det tas upp att möta rädslan istället för att trycka undan det som gör en rädd, eller att sätta mål, stora som små, och verkligen tro på dem. Inställningen är allt som behövs. Men det är inte så lätt som det låter, även om det kanske inte heller behöver vara så svårt. Det gäller bara att släppa allt som man grubblar över och gå vidare, för varför ska man grubbla när man kan leva livet? Det är något som jag själv behöver öva på då jag är en mästare på att övertänka och analysera allt. Varför inte bara se framåt över vad för roligt som kommer att hända, istället för att grubbla över vad som har hänt och vad som skulle kunna ha hänt om man hade gjort på ett annat sätt, eller om det som hände inte hade hänt o.s.v. Ett annat mål inför 2017 är för mig att gå utanför min "comfort zone". Det låter klyschigt, men jag tror verkligen på det. Inget nytt och roligt kommer att hända om man inte gör så att något nytt händer, om ni förstår vad jag menar? Om man bara gör samma saker som man alltid har gjort, kommer det inte heller hända något utöver det vanliga. Jag är en ganska blyg tjej, men hur ska jag kunna utvecklas om jag inte gör något som för mig känns lite läskigt eller nervöst? Nej, jag ska sätta upp mål över det jag vill och utmana mig själv, är ni med mig? Googla, klipp ut saker, gå in på Pinterest och vad som helst och gör en "mood board", dvs. ta alla bilder, citat eller vad som helst som representerar det du vill vara eller det du vill nå, och samla det på samma plats. Skriv åtminstone ner det på ett papper. Alla kan faktiskt ändras, ingen är en och samma person i hela sitt liv, det hade ju varit fett tråkigt.

Något som verkligen satte sig var när en liten bit ur Annelie Pompes poddavsnitt togs upp: "När personer frågar henne om hon är rädd för att dö, svarar hon 'jag är inte rädd för att dö, jag är rädd för att inte leva'. Att inte leva sitt liv fullt ut är slöseri med liv". Det är nog något värt att tänka på, lite som YOLO. Skit i allt som inte har gått bra eller som känns dåligt, bara släpp det och gå vidare. Se framåt, tänk positivt och "step outside your comfort zone". Det handlar om inställningen.

Lyssna på den! Jag ska lyssna klart i alla fall. Detta blev ett väldigt långt inlägg... Men eftersom jag tänker så mycket som jag gör är det ganska skönt att skriva ner det, få ur det ur hjärnan. Jag har en dagbok bredvid min säng som jag skriver i nästan varje dag. Det kan vara vad som helst. Ibland, bara för att få bort alla tankar, skriver jag även i anteckningarna på mobilen. Det hjälper faktiskt ganska mycket, just för att man får det ur systemet.

Är ni fler där ute i cyberspace som också tänker mycket? 😜

Likes

Comments

Allmänt, Resor
Mallorca Augusti 2016

Vem i Sverige vill inte ha det såhär nu?! Längtar så mycket efter värmen. Vi har ska faktiskt åka till Kanarieöarna nästa jul! Så härligt! Jag och syrran ska även åka någon stans i sommar, men vi har inte bestämt var än. Italien eller Grekland kanske. Har aldrig varit i Grekland och inte heller i Italien på sommaren. Vi får se, kul är det i alla fall!


Idag har, precis som igår, än så länge bestått av plugg och sammanfattningar. Ska nu göra några övningsuppgifter och sen kanske ut och gå. Tänkte imorse att jag skulle springa idag också, men det blir nog inte av hehe...


Hoppas ni har en fin dag, kram <3

Likes

Comments

Tips och råd, Sparande

Tycker det är himla roligt vad man kan göra bara genom hår, kläder och smink. Det är så lätt att förändra, man kan få en person att se så annorlunda ut. Ena dagen superlockig, andra helt platt. Har alltid sett mode och skönhet som en jätterolig grej. Varje gång jag scrollar igenom instagram eller youtube med sminkvideos/bilder och outfits tycker jag att det är himla häftigt. Det kan även vara ngt TV-program där en "vanlig" människa blir stylad med fix, kläder, smink och hår, så bara är det något som verkligen är så inspirerande. Steget från en människa som inte bryr sig om sitt utseende till att bli fixat och stylad, är inte det en wow-känsla? Det är väldigt ytligt, men jag menar inte att det ska fixas och donas varje dag. Ibland kan jag också tycka att bara någon som luktar gott blir så mycket mer intressant. Enligt mig ska det ytliga ses som något roligt och kreativt, som dessutom kan göra väldigt mycket för en människas intryck. Detta intresserar mig jättemycket, och tycker bara att det är så coolt. Ett av mina mål under 2017 är att verkligen börja "express myself" i (framför allt) kläder, men också annat. Det är ju himla roligt, och faktiskt inte så svårt om man tänker efter.

Hur ser ni på smink, hår och kläder? Är det viktigt för er?

Hur fina är inte dessa hår BTW? Jag har visserligen ganska långt hår redan, men jag ska spara ut det ännu mer och verkligen ta hand om det. Såå fint. Har i och för sig lockigt och burrigt, men drömma kan man ju alltid och sen göra det till sin egen grej! (Bilder från Sara och Hanna Montazamis bloggar).

(Bilder från pinterest)

Likes

Comments

Plugg, Allmänt

Morgonen började med plugg i sängen, ändå ett ganska mysigt sätt att plugga på. Nu sitter jag och käkar frulle och läser nya ELLE. Dagen kommer bestå av mer plugg (måste komma ikapp lite) och sedan kanske en springtur i det mycket grå och kalla vädret. När kommer våren??

Likes

Comments

Allmänt

Nu så ska jag verkligen försöka blogga lite. Ska försöka få upp något inlägg i veckan för att det är kul :). Hoppas du vill hänga på! See you soon

Likes

Comments