Hade tyvärr ingen bättre bild att bjuda på, fick bli en framjoggningsbild.

Den 3 september slängde vi väldigt spontant in Malva i trailern och åkte till Tungelsta för att starta en LA:1. Redan från början var Malva mycket spänd. Framridningen var liten och ganska rörig, och pendeltåget passerade precis vid banan. Dessutom upplevde jag att de övriga på framridningen inte riktigt respekterade det faktum att min häst hade en röd rosett i svansen. Tyvärr är det så ofta, folk rider extremnära vid möten trots att min häst har öronen slickade bakåt, jag morrar åt henne och hon börjar hota med bakdelen. Ett stort spänningsmoment för oss som vi måste jobba med. På grund av detta tyckte jag inte riktigt att hon lossnade på framridningen.

När vi väl kom in på banan dock kändes det genast mycket bättre, fortfarande lite spänd men mycket bättre eftergift! Travprogrammet kändes riktigt bra, medan hon blev något pigg i galoppdelen och inte riktigt tog förhållningarna. Ritten landade på drygt 64% där galoppdelen drog ned, men jag kände mig nöjd. Jag låg placerad till sista start då jag blev nedpetad, lite surt när man väntat hela klassen men så kan det vara! Tungelsta var oavsett en ganska trevlig tävlingsplats dit jag kan tänka mig att åka igen.

  • 14 Readers

Likes

Comments

Välkommen till dagens inlägg och nya bloggens första. I första inlägget på sin blogg brukar man skriva en presentation - så det är vad jag tänker göra.

Jag heter Ebba Asplund och bor på Södermalm i Stockholm. Det bästa som finns är ridsport och att tävla, men att festa kommer på en stabil andraplats. Tidigare har jag pluggat till läkare, vilket jag hade tänkt återuppta någon gång, men tills vidare jobbar jag som undersköterska och pluggar annat. Jag gillar även att resa och åker helst till storstäder som Paris eller London, där min lillasyster bor. Då jag även tävlar i Nations Cup för studenter hamnar jag även i andra länder runtom i Europa.

Min fina häst heter Malva och är ett sto född 2008 e. Bocelli - Opius - Urbino. Vi tävlar framförallt dressyr där vi har placeringar i LA, men även i hoppning där vi ridit 100 cm felfritt. Vi har varit ett team i ett år.

Avslutar detta inlägg nu, håll tummarna för att det blir mycket skrivet i denna blogg!

Likes

Comments