älgjakten har börjat

Ja första tre dagarna av älgjakten för iår har vi matat oss igenom, tänkte berätta lite hur det här gått för mig...

I måndags satt jag på pass tillsammans med pappa för jag kände mig lite osäker, det regnade och blåste som bara den men vi härdade oss igenom utan att se någon älg, spänning blev det värre gång man fick höra att nån av hundarna närmade sig, inga smygälgar..

dag två var det premiär för mig personligen att sitta själv, kändes ganska konstigt men kul vare, jag satt då vid kraftlinan och hade två andra som satt till höder om mig. det började med att pappas jämte kom med en 18/20 taggare förbi mig och min passgranne... Vi har förbud mot alla över 10 taggar.... en stund senare kom det en smygälg och sprang förbi, jag hann inte riktigt räkna hur många taggar den hade så jag gjorde ingen större ansträngning där häller. denna dag hade vi kamratmiddag så vi postade aldrig om.

det var lite blåsigt denna dag med så jag höll mig i vindsäcken (bild 3)

sen kommer vi till idag. Väldigt kallt från morgon men jag hade inte speciellt långt till passet och kunde hoppa in i vindsäcken och ta en kopp kaffe. sen vart det väldigt fint väder med klar blå himmel och sol, var dock på fel sida kraftledningen i början men den kom till mig tillslut, där fick jag se en smygis igen! som hade ungefär 12 taggar, underbart! sen postade vi om och där hände ingenting. hundarna hittade inget, ingen postare såg nånting, men solen lös.

Jag ska absolut inte vara missnöjd med att jag faktist fått sett någe men jag skulle även vilja göra premiär själv nån gång å skjuta en älg. det blir i framtiden! hade gött!

Gillar

Kommentarer

ebbaanderssonsyt@gmail.com - @ebbaander