LASH WEEK | Hur får man fransarna att hålla?

Inlägget innehåller adlinks

Jag får ofta frågan om hur man håller sina fransar tipp topp fram till nästa besök. Och det finns många sätt att göra detta. B.la är det sätt som många ratar för de tror att det är vad som gör att fransarna lossar. Men icke sa Nicke. Kommer dela med mig av mina bästa tips och trix både utifrån jobbperspektiv och från mitt kundperspektiv!


INNAN BESÖKET:

-Ta bort alla form av makeup från ansikte och ögon innan ditt besök. Det kan även vara bra att hoppa över att smörja in ansiktet innan besöket. Det gör att padsen vi jobbar med fäster bättre och det finns ingenting som kan trigga limmet att inte fästa.


EFTER BESÖKET:

-Undvik vatten 24-48h efter ett besök hos din Franstjejen. Då hinner limmet härda ordentligt.


-Tvätta dagligen detta göra att du avlägsnar all smuts som lägger sig på fransen och undviker du skadar dina hårsäckar. Som sagt vatten och fransschampot skadar inte franförlängningen utan är bara en fördel både för dig och din stylist.


-Vill du använda sminkborttagning se till att den är fri från olja! Sminkborttagningsservetter är grymma!


-Att borsta fransarna är även viktigt. Det gör att du motverkar att de ser trassliga och klumpiga ut. Plus att det behåller fluffet längre! Det hjälper även till att avlägsna fransar som nästan har ramlat av och stimulerar fransroten.


-Att inte leka och tvinna fransarna är jätteviktigt hörni. Försök att undvika att röra de så mycket som ni bara kan. Är ni för hårdhänta på era fransar så kan er naturliga frans bli skadad. Borsta de istället!! (Dessutom har vi olja och smuts på fingrarna som lägger sig på fransarna så fort vi rör de)


-Borsta bara fransarna när de är torra. Luft torka de eller dutta av med papper efter en dusch eller tvätt. När de är torra kan du borsta. :)


-Använd inte mascara. Jag blev alltid helt förstörd tidigare när kunder kom in med mascara på fransarna. För att vara ärlig så förstör det mitt jobb.. Mascaran lägger sig som en hinna på fransarna, det är svårt att få bort vilket gör att man måste gnugga mer. = Förlängningen kan följ med. Får man inte bort all mascara ligger den och täpper till hårsäckarna. Samt att stylisten behöver lägga mer tid på att tvätta rent och ta bort alla mascara rester istället för att ge dig glam lashes. Singelfransar går an. Men aldrig mascara på volymfransar för det kommer se klumpigt och tråkigt ut..


Boka påfyllning efter 3 veckor planerar du på att fortsätta med fransarna så är det bra att fylla på de regelbundet. Oftast säger jag 3-4 veckor då det är fransens växtcykel. Men prata alltid med din franstjej om det!

Rekommenderade produkter 

Barbor eye makeup remover HÄR / Comfortzone essential micellar water HÄR / Lash4Lash foam wash HÄR

Dessa tre produkter innehåller INGEN olja vilket gör att dessa fungerar att använda för dig som har fransförlängning. Jag själv har endast testat den från Lash4Lash och den fungerar riktigt bra! När ni köper makeup remover se till att den är oljefri!

Kram Ebba

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,
Bra råd! 😃
nouw.com/emmamehrali
linndossing
linndossing,
Så bra tips!! Har aldrig tidigare fått höra att man ska tvätta fransarna, men det ska jag göra hädanefter 😍
nouw.com/linndossing
ByAlma
ByAlma,
Bra tips <3
nouw.com/byalma