Hur redigerar man sina instastories?

I'm an instagram nerd, som ni antagligen vet redan. Jag tycker att A-O med samarbeten är att ha de välplanerade och snygga storys. Inte bara kasta ihop något halvdant och lägga upp utan verkligen lägga ner tid och energi på de. Vilket jag älskar att göra. Jag redigerar min egna insta-stories och lägger ner mycket tid på att göra marknadsföring för produkter och arbeten. Jag vill alltid att mina samarbetspartners ska vara så nöjda som möjligt och därför lägger jag kropp och själ i alla samarbeten och uppgifter jag får.

Så tänkte att dagens inlägg ska få vara lite tips och trix för att göra snygga och välgjorda händelser till instagram. Och facebook om man vill det. Ska även uppdatera mina rutiner för redigering osv senare. Så håll utkik efter det!

Tips och trix

Följ en röd tråd: För att man ska se att storys hänger ihop behöver man följa en röd tråd genom hela händelsen. Dvs använda samma färger, typsnitt, redigering på bilder och samma typ av text. Så välj ut en grund redigering på bilderna du vill ha och utifrån de redigerar du typsnitt och färg på detaljerna. Då är det enklare för följare och samarbetspartners att snappa upp sambandet/innehåll.

Synliga färger: Självklart behöver det inte vara klarröda eller neonfärger, men det är alltid bra att tänka på att ha färger som syns. T.ex bild nr2 här över har jag använt en vit bakgrund med en ljus text. Lägg märken till hur rubriken inte alls är lika tydlig just därför. Men jag vill ha en ljusare färg då den passar in med bilden. Så lägg den i rubriken. Sen använda jag samma färg som bakgrund till i övriga texten. Svart text blir dessutom lite mer markan och uppfattas som viktigare.

Välj vad som ska stå i fokus: Välj om du vill att bilden eller texten ska vara i fokus. Jag brukar oftast tänka varannan story. Så varva mellan att ha en bild i fokus med lite mindre text och tvärtom. Det kan bli för mycket om man väljer att både text och bild ska fokusen. Ett snyggt sätt jag ofta använder är att antingen, som ni ser här över, sätta en vit ram över bilden. Det drar uppmärksamheten dit. Eller att göra din bild lite suddig och minska fokusen där. Läsarna tycker om bilder!!

Gif:s är roliga! Även om det är viktigt med stilrent så är det roligt med rörliga storys! Jag älskar den nya funktionen med gif:s. Tycker att det är så himla roligt att sätta små rörliga figurer på mina bilder. Om jag gör ett samarbete försöker jag alltid att anpassa gif:sen till samarbetet så något litet hjärta som rör sig, en krona eller stjärnor

Typsnitt: Det är såklart viktigt att vi är tydliga. Därför måste man alltid tänka på passande typsnitt. Jag älskar kursiv och skrivstils typsnitt. Men det fungerar inte att ha på en hel story, eller inlägg! Återigen rubriken absolut men använd ett lättläst typsnitt till brödtexten! Fina typsnitt jag använder är Times new roman, Georgia & Helvetica

Stilrent och Cleant: Ser ofta händelser med massa saker och detaljer. Jag tycker om cleant och snyggt. Att ha rätt mängd detaljer och fräscht innehåll vinner i längden. Det är roligt att titta på och blir inte för jobbigt för hjärnan att ta upp och fokusera på det viktiga i händelsen. Så tänker jag iallafall. Ofta så tappar man bort det viktiga innehållet och klickar irriterat bort för att det blir tröttsamt för ögonen.

Taggar, inläggs markeringar osv: Vid alla samarbeten ska företaget markeras ut och även att det är ett samarbete. Väldigt central regel inom sociala medier och Influencer världen. Det är jätteviktigt! Men kom även ihåg att ge företaget cred, tagga deras konto, gör hashtags som de brukar använda, både på storys och vanliga inlägg. Det gör att de uppmärksammar dig vilket gör att du verkar mer trovärdig!

Redigera bilderna separat: Något jag alltid gör för att bli extra nöjd är att redigera bilderna innan. Jag tycker inte att Instagrams håller måttet riktigt. Så jag redigerar alltid mina bilder innan jag börjar jobba i Instagram. Oftast gör jag allt jobb innan Instagram, men skriver mer om det här under. Redigera bilderna precis som du vill och lägg på Instagrams filter som extra effekt om du vill!!

Favorit appar + redigering

Jag använder mig av lite olika appar när jag redigerar mina storys. B.la UNFOLD, VSCO och LIVE COLLAGE. Vilket är mina absoluta favoriter och de appar jag alltid rekommenderar alla som frågar!

Redigering: Är du ett redigerings freak så bör du göra detta innan! Jag använder alltid VSCO och redigerar mina bilder med samma filter. A6, A4 eller HB1, brukar dock aldrig ha full styrka på dessa. Sen höjer jag nästan alltid ljusstyrkan, ändrar skärpan, kontrasten och temperaturen.

Collage: Jag använder oftast collagen i flödet men jag tycker om att använda live collage eftersom det finns många möjligheter där. Ramarna och layouten är riktigt fina plus att du kan enkelt lägga till den egen logga och märka dina storys.

UNFOLD: Om du vill göra de snyggaste kollagen och som efterliknar mina - kör med denna app. Jag använder mig alltid av de och det är på så sätt som jag kan få dessa ramar, typsnitt och design på händelserna. Bilderna här över är gjorda med den appen och jag bokstavligen älskar den. Vill ni har en ännu mer ingående beskrivning av denna app?

Kram Ebba

Gillar

Kommentarer

ByAlma
ByAlma,
Tack för tipsen! Behövde verkligen den hjälpen❤️😅
nouw.com/byalma
ebbaalexandraa
ebbaalexandraa,
linndossing
linndossing,
Så bra tips! Det behövde jag verkligen 😍
nouw.com/linndossing
ebbaalexandraa
ebbaalexandraa,
Tack fina du, vad glad jag blir!! ❤️
nouw.com/ebbaalexandraa
Hanna
,
Vad är det för typsnitt på rubrikerna du har på bilderna?🥰