Hur jag gjorde vår bordsunderlägg

Hej gullisar nu är jag äntligen här med lite från min DIY tid. Det var en kortare period som nu tyvärr är över haha. Har inte alls samma tid och motivation till att pyssla med kartonger och glasspinnar längre. Antar att hösten spelar in lite. Men något som jag lyckades göra är iallafall bordsunderlägg till lägenheten! Suttit i X antal timmar med dessa äckliga underlägg, blev därför extra glad att ni tycker de är fina, tusen tack!

För er som har no clue, scrolla ner och kolla på bilderna så får ni se mina mästerverk!

Hur gjorde jag?

Stod verkligen i valet eller kvalet om jag skulle göra egna underlägg eller lägga ner typ 500 spänn på ett par på affären. Gjorde först nämnda och det gick väldigt bra. Tog sin lilla tid, men blev ändå billigare i slutet och var roligare!

1. Drog med mig A till Biltema och köpte båtsnöre. Det gick åt fyra rullar med snöre för att göra FYRA stycken underlägg. Valde det snöret som var mest naturfärgat och väldigt ljust i färgen.

2. Steg två är så himla simpelt du behöver en limpistol till pysslet också. Börja med att snurra ihop enda änden av snöret, limma och låt stelna.

3. Gjorde sedan samma process kring hela bordsunderlägget. Alltså, snurra snöret runt, limma och tryckt fast snöret i limmet. Voila det är verkligen inte svårare än det!

4. Steg fyra mellan varven försökte jag att vände motsatta sidan upp på underlägget. Så man jobbar åt olika riktningar, förstår ni hur jag tänker? Det gör att underlägget inte buktar utåt åt något håll.

5. När du limmat fast alla snören och är klar, så lägger du de på press under natten. Det gör att man får ännu bättre form. På morgonen kan man sedan dubbelkolla genom att hålla de upp mot ljuset och limma igen där ljuset sipprar genom.

Nackdelen med dessa underlägg är ju att materialet suger åt sig väldigt mycket haha. Jag lyckades ju självklart med att spilla ut kaffe på ett av underläggen första kvällen vi hade de uppe haha. Det är en fläck på ett av underlägget just nu. Blev skapligt irriterad haha. Så tänk på de om ni spiller lika mycket som jag gör!

Men annars är jag jättenöjd med dessa. De är otroligt tunga och robusta vilket gör att de ligger kvar på bordet och rör sig inte ens en millimeter haha.

Kram Ebba

Gillar

Kommentarer

josefineronjalouise
josefineronjalouise,
Gud vad fina!!! Duktig du är😍nouw.com/josefineronjalouise
andrealinde
andrealinde,
Skitsnygga jööö 😃 nouw.com/andrealinde
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera

  • Instagram
  • Bloglovin
  • Youtube
  • Nouw