Godmorgon!
Är du redan trött på semlor och vill käka någon annan god bulle?
Testa då att baka vaniljbullar!
Super gott! Recept efter bilderna!

Bilderna är av sämsta kvalité....

Recept till vetedegen:
12-15 dl vetemjöl
50g röd jäst
1,5dl socker
150g rumsvarmt smör
0,5 tsk salt
2 tsk mald kardemumma
5 dl fingervarm (37 grader) 3% mjölk

Fyllning:
rumsvarmt smör
vaniljsocker
socker
(Jag höftar på detta och smakar efter hand, det ska smaka vanilj så testa dig fram😉)


Gör såhär:
OBS! Lättas är det att använda en köksassistent till dehär!
Värm jästen till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp med mjölken.
Blanda ner salt, socker & kardemumma rör sedan om med en slev. Tillsätt lite vetemjöl i taget och kör på låg hastighet, när nästan allt mjöl är i så klickar du i lite av de rumstempererad smöret i taget samtidigt som assistenten jobbar. När allt är i så ska den arbeta i cirka 5 minuter. Degen ska fortfarande vara lite kletig, den får inte vara överarbetat.
Låt jäsa under bakduk i 40 min.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft & rör ihop fyllningen

Dela upp degen i 5 bitar och kavla ut varje deg, bred på fyllningen, rulla ihop och dela i bitar. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ungen i cirka 8-10 minuter.

Ät & njut😋

Likes

Comments

Godmorgon!
Igår skuggade jag en bageri/konditori på en gymnasieskola här där jag bor.
Det var otroligt kul och jag hann med mycket under tiden jag var där!
Dagen började vid 08.
Fick göra både budapestlängder, prinsesslängder, semlor, bröd, biskvier & sist men inte minst min egna prinsesstårta!
Det var otroligt kul & nu blev det ännu svårare att välja gymnasium. Men jag ska följa mitt hjärta och inte lyssna på någon annans åsikt!

Håll utkik på bloggen idag!
Fler inlägg kommer, kram på er!

Likes

Comments

Hej & hjärtligt välkommen till min bakblogg!
Här kommer jag att dela med mig av mina bakverk, maträtter, snacks, mellistips och ibland kan även ett pysselinlägg dyka upp!
Jag hoppas att du kommer att tycka de är intressant att följa min blogg!
Massa kramar från mig

Likes

Comments