Ni vet de där perioderna/dalarna/svackorna/groparna som vi alla hamnar i då o då i livet när det varit för mycket ett tag eller när livet blir för fullt ... visst e de dryga o totalt värdelöst betungande och inte alls givande ?????!!!!!
Att vara ett åskmoln utan att kunna knäppa me fingrarna och så e de över e skit störigt! Jobbigt för en själv o hela omgivningen! Fast man inte mullrar och låter en massa så påverkar det hela ens närvaro och allt runtomkring genom att hela ens utstrålning blir som ett ihopskrybklat gammalt bananskal !!!
Lika dåligt samvete får man varenda gång(händer som tur e inte så ofta) och lika irriterad o ledsen blir man. Mest på situationen och sig själv.

Känslomänniska är bra att vara men samtidigt jävligt frustrerande och svårhanterat!

Nåja tur att åskmolnet åkte iväg och dumpade av det i havet så stormen kunde lägga sig igen😆

I am back!!!
Eller på god väg ...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu e det ett tag sedan jag var här men nu är det dags! Dags för mig att avreagera och lufta ventilerna lite.... för jag är så upprörd över olika saker!
1. Jag är upprörd över hur jädra tam dagens skolor kan vara! Att stå och klanka ner på läroplanen på ett föräldramöte som är vår (lärares) bibel i princip och någonting vi lärare ska lyfta, hylla och definitivt följa!!! Att skolor idag (inte mitt jobb) är rädda för krav och att ställa krav på eleverna! Att vissa skolor styrs av eleverna mer eller mindre!

2. Jag är så upprörd över hur föräldrar hanterar växelvist boende barn, hur man som förälder kan orättvist behandla sina barn så att det ena barnet får göra så mycket mer än det andra barnet och att det ena barnet är viktigare än det andra etc! Jag tycker det är för jäkligt rent ut sagt! Att stå vid sidan och se hur ett barn mer eller mindre tynas bort och suddas ut för att den ena föräldern bara lägger energi och pengar på det ena barnet ! Är fruktansvärt jobbigt, ledsamt och hemskt!

Vad är det för fel på dessa föräldrar??? Jag är inte perfekt på något sätt!! Jag gör och har gjort massvis med fel o tokigheter i min mammaroll men ALDRIG att jag någonsin har särbehandlat eller behandlat barnen i min familj olika! Aldrig hade jag sett till att bara ett barn fick ha en hobby o skaffat vänner och kommit ut i sociala sammanhang! Aldrig att jag låtit det ena barnet få o inte de andra!

Nä jag är så upprörd !

Vissa föräldrar borde gå en kurs!

En flicka som är född försynt, blyg, försiktig och introvert behöver väl för tusan om inget annat få komma iväg och träffa kompisar skapa kontakt och relationer till samhället! Hur ska hon annars klara av att leva i detta tuffa samhälle som vi har? Hur ska hon kunna sätta ner foten och ens våga säga sin åsikt? När hon inte ens vågar säga ett enda ord till sin mamma!!?? För att mamma blir ledsen för allt! Lägger skuld och dåligt samvete på barnen? Hur skapar detta starka individer?

Nä fy tusan!!!!!😡😡😡😡😡

Likes

Comments

Att vara mamma är det bästa och högsta man någonsin kan önska! Jag hade en stor önskan i livet o den blev uppfylld 20130602. Föräldrarskapet såg jag då bli rosa molnigt fantastiskt underbart på alla sätt o vis. Inget av detta skedde! Graviditeten hastigt avbruten o prematur bebis kom(frisk o stark dock), strax si sådär 4 mån därefter startade den långa resan som ensamstående förälder som var långt ifrån rosa molnig och underbar varje dag. Fortfarande var jag lyckligast i världen för min underbara tös❤️
Att uppfostra ett litet barn på egen hand är en utmaning men väldigt lärorikt och VÄLDIGT påfrestande! Man har hört många par föräldrar som e ledsna o nere för de känner dåligt samvete för ditt o datt... o dem har man förstått o stöttat o pysslat om.
Nu sitter man här själv.... o under dessa 3,5 år har det varit en HIMLA MASSA dåligt samvete! Trodde inte det skulle vara så... men faktum e att för mig har det varit så!
Att tappa balansen, fokus, bli frustrerad, orkeslös och totalt knäckt händer oss alla... men hur många känner igen sig att det går ut över barnen? Jag hoppas att det är många som just nu ler o känner igen sig! För just ikväll känner jag att jag är ensammast i världen om detta! Att saker o ting som inte barnen är till skuld för går över dem! Så fort man öppnat truten kommer dåliga samvetet o smäller en på käften! O då blir man ledsen över det och än mer frustrerad! Vilket resulterar i en mycket ledsen och ångerfull förälder!!!

Ja jag vet vad ni tänker..." sluta analysera, sluta ställ så höga krav, sluta försöka vara perfekta mamman" men näää jag vill vara den mamman som Alice kommer vara stolt över som hon i vuxen ålder säger att hon har världens bästa mamma! Att Alice känner att jag gett henne allt det där hon behövt och behöver. Att jag funnits där och gjort allt jag kunnat! Så vill jag att hon känner. Jag vill inte att hon minns mig som den mamman som jämt skrek o skällde! Min värsta fasa är just detta!

Men ja... sluta över analysera det är något man bör göra!


Nåja... jag är mänsklig och jag hoppas någonstans att jag lyckats göra något rätt iaf.

Tack för mig ikväll
O tack för att ni tog er tid att läsa min knasiga ångestladdade dåliga samvetes bladder ikväll...

Skönt att rensa hjärnan...

Likes

Comments

Kvällens tanke.... att vara ärlig, rak, sann och äkta... fina ord allihopa! Men hur många kan stå upp o klappa sig på axeln o säga att vi kan vara detta? Vad betyder det? Måste ärlighet såra? Är man elak för att man är rak o ärlig?

Mina svar är NEJ NEJ NEJ! Jag är en av dem som anser sig vara ärlig i största bemärkelsen! Att ljuga lärde jag mig redan som ung att det är något som straffar en... den enda gången en lögn passerat min mun var när jag var 11 år och det såg pappa till att ja än idag minns!!! Sedan den dagen har jag aldrig ljugit för någon.
Jag anser att jag själv hellre blir sårad av sanningen än en lögn. Sen anser jag att det inte finns någon anledning att använda lögner oavsett. Vita lögner ja jo om man nu väljer att se dem som lögner så ja, en o annan har väl använts i väldigt oskyldiga situationer.
Sen e de svårt att finna sätt att vara ärlig på för att det inte ska misstolkas... men jag anser OM man tex frågar någon någonting måste man vara beredd på ett ärligt svar. Vem vill fråga en vän om man ser ok ut innan dans o få ett falskt ja o så ser man fruktansvärd ut? Inte jag. Mina vänner förväntar jag mig är ärliga mot mig och jag är beredd på sanningen i alla lägen.
Lögner däremot har jag så fruktansvärt svårt att ta o framförallt förlåta! De som ljugit eller svikit mig på något sätt har ja så svårt att förlåta! Tilliten finns plötsligt inte längre o för mig är det svårt att bygga tillbaka en sviken tillit.

Nu har ja ju inget sånt trams i mitt liv 😊 o det är ja glad för. Men tänkt mycket på det och många idag är rädda för att våga vara ärliga.
Man vinner karma om man är ren mot sig själv o andra o KARMA e bra!!!! 💜✨

Nåja slut på mitt bladder hi hi

Kram på er

Likes

Comments

Vi föds, vi utsätts redan som mycket små bebisar för att välja vägar .. Därefter än fler väg val... Vilka leksaker man ska välja, vilka kompisar,vilka kläder, vilken film, vilken mat, vilket rum etc etc etc alla dessa val leder till vägar som i sin tur innehåller vägval av större eller mindre form. Vägval som är avgörande för ens liv i framtid är e största val vi gör. Just då motigt o kämpiga vägval men till slut i framtiden då står man där o ser bakom sig vilken snirklig väg som lett en till där man står idag! Stark trygg självsäker medveten empatisk o ödmjuk ! Allt det där på livets kringliga väg till framtiden o målet har sin mening och syfte ! Utan hindren o vågskälen skulle vi inte vara dem vi är idag.

Tack för allt jag fått kämpa mig igenom ❤️

Likes

Comments

Alla människor väntar o till o med letar efter den där stormförälskelsen i den rätta mannen/kvinnan i ens liv! Alla har någon gång uttryckt sin förtvivlan efter ett misslyckat förhållande "varför kan ja inte bara få vara lycklig o hitta min sanna kärlek" !

Alla vill ÄLSKA o bli ÄLSKADE... Att ha en livskamrat som finns vid ens sida oavsett vad som händer i ens liv, stöttepelaren som man kan luta sig mot i alla väder o som man kan lita på är nog något alla vill ha i ens liv!

Man går igenom ett ex antal möten av ett X antal olika slag med ett X antal prövningar o hinder som ger oss ett X antal lärdomar o insikter som i sin tur skapar dem vi är idag! Utan dessa turer i berg o dal banan under livets gång vore vi inte dem vi är! Vi lär av alla möten och prövningarna ger oss kunskap om världen o oss själva.
Men efter alla de för vägarna, prövningarna o allt det där MÅSTE grejet då händer det saker.

Men!!! Något många tar fel på är när det gäller kärleken specifikt , att kärlek är inte något du får utan något du är likaså lycka. O för att du ska kunna möta den där äkta sanna kärleken -The One - så måste du fina kärleken, respekten, tilliten och tron på/till dig själv först! Du kan inte finna äkta kärleken o älska denne på riktigt fullt ut om du inte e trygg o säker i dig själv o respekterar dig själv samt har insett ditt värde! För hur ska du kunna älska någon om du inte kan älska dig själv??

När du väl landat i detta, tagit tag i dig, funnit din respekt o tilltro till dig själv o framförallt älskar dig själv då kan du förvänta dig att den där rätta kommer dyka upp när du minst anar det!

Tro mig ... JAG VET ❤️


Tog mig 33 år nästan 34 år för att komma hit där jag står idag!lyckligast i världen, livet är fantastiskt och jag kan bara njuta o leva -här o nu!

Men tro mig.... Lång kamp ligger bakom och mycket ärr har bildats. Men såååå mycket ja lärt mig om mig själv, mina medmänniskor o världen etc under denna kamp!

Men nu är det mitt liv... Min tur att leva o må bra... Min tur att lyckas❤️

Till alla er som befinner er i kampen just nu - kämpa på, ni klarar det! Det blir bättre när ni kommer förbi era prövningar men acceptera kampen och inse vitsen med dem.

Detta var lite tankar kring kärlek o livet ikväll...

Kramar på er alla som läser mina tok förvirrade inlägg😜
❤️Likes

Comments

​Ja, jag säger då det. Det är så fint ord det där PROFESSIONELL så man knappt idag vet när man ska använda det. Vi som arbetare ska vara professionella, alla inom de olika arbetskategorierna som finns runt om kring i världen ja de ska vara professionella för att tas seriösa och få kunder och bra rykte etc....

Men hur kommer det sig att alla de där som kräver detta inte behöver vara professionella själva? Jag menar det ställs så fruktansvärt höga krav idag på att man just ska vara professionell i alla olika sammanhang men varför ska inte ALLA vara det? Att slänga sig med uttryck och ord som både sårar och skadar är väl långt från professionellt? Inte första gången man hör detta men blir lika förbannad varenda gång. 

Jag menar om jag som kund går in i en affär och ska handla ska jag vara en trevlig kund och hon i kassan ska vara professionell och bemöta alla mina (så långt de går o e rimligt) behov och oavsett stå där med ett leende på läpparna medans kunden vrålar ovh beter sig illa. Likaså är det som förskollärare/lärare eller what ever ..man ska stå där, ta den där "skiten" o skriket och skället med ett leende för att pedagogiskt och  professionellt bara uttrycka regler och ramarna och hur det fungerar här etc. Enligt många chefer är professionalitet ett krav och det uttrycks både en o flera ggr under ens arbetskarriär att vi på "golvet" måste ha ett professionellt bemötande till barn och föräldrar och alla som kommer till vår verksamhet. 


Mitt dilemma.... Det är att det inte verkar vara ett måste eller krav på cheferna att de alltid ska bemöta personalen - deras anställda professionellt. Att kasta ur sig ord och meningar i all hast utan att ens fundera på hur mottagaren ska ta det, eller att kränga till någon som bara med all välmenings uttrycker sina åsikter etc etc är långt ifrån professionellt. Jag blir irriterad faktiskt. Jag menar ...nog fasen borde dessa regler om professionalism innefatta chefer med? eller är jag helt fel ute. 

Att från vänner få höra hur illa de bemöts är fruktansvärt...jag menar...det är 2016 nu..och något bör man väl lärt sig eller? varför ska det krävas att man som arbetare ska tåla så himla mycket skit utan att visa en min och när man som arbetare väl sätter ner foten ja då e man oprofessionell? nä i mina öron rimmar detta illa. 

Chefer bör vara de mest professionella personerna som finns i ett företag oavsett vad det handlar om, o de SKA veta hur man för sig i tal och skrift !!!!!


Ska VI på golvet tänka efter och vara professionella SKA även cheferna ha detta som krav!tack för mig...

Likes

Comments

Jag är en av de där personerna i världen som har så lätt att se framåt, planera, organisera livet, längta och se fram emot framtiden så att man nästan glömmer bort att leva här o nu! Det är inte lätt att just bara finnas i nuet ... Man vill så mycket o man vill bara att allt ska bli rätt och riktigt. Att drömma sig bort hur framtiden ser ut är något jag gör ofta men lika ofta försöker ja redan här idag lösa eventuella problem som kan uppstå hi hi går en massa energi o kraft helt i onödan egentligen för vem vet hur o vad som sker i framtiden egentligen? Varför oroa sig o tänka på det nu? Ja säg de!
Att bli medveten om vad man har här o nu i livet och vara tacksam för allt som finns i ens liv här o nu är det viktigaste! Njuta, leva o bara vara helt enkelt. Tänk så mycket man missar i nuet om vi lever i framtiden!! Tänk så mycket vi inte uppskattar om vi bara ser framtidens innehåll och längtar till den! Uppskatta det vi har här o nu, SE det vi har här o nu och ta hand om det! Detta påminner jag mig om varenda dag.

Tacksamhet för livet...❤️

Kram på er

Likes

Comments

Tankens kraft har man ofta fått höra ska ha en effektiv inverkan men inte fullt utnyttjat den. Nu läser jag boken "lev din dröm" som just handlar om Attraktionslagen. Jag börjar nu förstå HUR stor effekt tankens kraft egentligen har! Och det funkar att försöka följa den här lagen! Jag har som sagt inte blivit invand än men provat så smått och man mår så mycket bättre men det är svårt vill jag lova. Svårt att i de där stunderna när farhågor o rädslor o oro kommer, att just då finna något positivt att tänka om detta. Att vända det helt enkelt! Men det jag provat har fungerat iaf o jag tänker fortsätta lära mig.
För egentligen är det rätt logiskt... Om du är orolig för något o tänker bara på detta då tar den oron större o större plats och energi plus att negativitet skapas. Vänder man istället oron till något annat tex tänker hur man vill saker o ting ska ske istället för att tänka på oron om vad som kan ske o gå fel... Så blir allt mer positivt och lika söker lika... Så därför får man det man "vill" ha typ hi hi luddigt men rekommenderar er att läsa "lev din dröm" .

Just nu tänker jag lägga fokus på vad jag är tacksam för i livet! O med det sagt...
Så säger jag god natt 😊

Likes

Comments

Livet innehåller mängder med olika slags prövningar o utmaningar, och när man är mitt i dem så känns dem så in i skogens tuffa o helt jädra meningslösa!! Men, när man tagit sig förbi dem och klarat av dem o står på andra sidan så ser man dem på helt annat sätt - som erfarenheter och lärdomar. Det är genom våra prövningar och utmaningar som vi stöter på, som vi lär och som gör oss till dem vi blir i livet. Jag har sista tiden tänkt tillbaka en hel del på hur jag var som barn, ungdom och hur jag var för bara  ca 1 år sedan. En tjej som inte vågade höras synas eller ens vara! en människa som ingen egentligen kände kan man säga....inte ens jag själv! Efter hand som saker o ting hänt och efterhand som ja klarat av en prövning efter annan liksom utmaningarna så har jag blivit den person jag är idag...hon har liksom vuxit fram med tiden. Alla de där jobbiga stunderna me hjärtesorg och annan sorg har gett mig erfarenheter och kunskaper om mig själv som jag haft enorm användning av. Vissa lärdomar behövde jag lära flera ggr innan jag förstod vad de egentligen handlade om - så som tex mitt egna värde! Att jag har rätt att kräva ! att jag har rätt att tycka! Att jag är någon!


NU anser jag att ja lärt de stora delarna klart...fler utmaningar kommer men jag vill ha de lite mindre sorgliga och jag vill lära mig dem i ett lyckligt liv...inte att konsekvensen av lärandet blir sorg...nu är det MIN tid....


Mitt liv börjar nu! Mitt och Alice liv börjar NU ....<3


Likes

Comments